Skin Expert Academy

0

Skin Expert Academy ни предоставя възможността да се запознаем в детайли с иновативния уред CryoPen и неговите предимства. 

Sjonny van Eeten от Белгия и възможностите, предоставяни от иновативния уред CryoPen, за изключително прецизното премахване на доброкачествени кожни лезии

 CryoPen е перфектен асистент в практиката на козметиците за премахване на доброкачествени лезии и несъвършенства по кожата. Терапията с CryoPen е безболезнена, бърза и безопасна, не е необходима анестезия, отсъства риск от поява на хиперпигментации , белези и други усложнения, кратък възстановителен период. Веднага след третирането с CryoPen пациентът може да се върне към обичайното си ежедневие. Криотерапията представлява контролирана криодеструкция на нежелана тъкан чрез прецизна апликация и екстремно замразяване (температурата пада от 37°С до –27°С). Работи се само върху увреден участък на кожата и се премахват клетки, които са с неправилна структура, без да се засягат здравите. Методът е изключително добър за премахване на плоски брадавици, себорейна кератоза, пигментни петна и други кожни лезии, с изключение на бенки.

Д-р Димитрина Николова, специалист дерматология и венерология, и темата „Работа с CryoPen на доброкачествени лезии“

 Криогенният агент, с който работи CryoPen, е диазотен оксид, а самият уред позволява изключително прецизна и ефективна процедура, без анестезия, болка и дискомфорт.

Брадавиците са хиперкератотични папули вследствие колонизацията на HPV вируса. Съществуват над 150 щама HPV, но по-голямата част от тях не са с онкогенен потенциал. Времето за третиране на една брадавица е 5-10 секунди, като при втората апликация с CryoPen е важно да се обработят и 1-2 мм перилезионална кожа, за да се предотврати рецидив.

При третиране на кокоши трън времето за въздействие с CryoPen е 10-15 секунди, а апликаторът се доближава плътно до кожата.

Когато трябва да се отстранят периорбитални лезии, клепачът винаги се издърпва и се работи върху костна подложка. С CryoPen могат да се лекуват и старчески петна с големина 3-5 мм. В случая е необходима само една апликация, като трябва да се съобрази и фототипа кожа на пациента. Себорейна кератоза, милиарни кисти по лицето също се обработват с CryoPen.

 Д-р Паула Лозанова, специалист по дерматология, венерология, естетична медицина и специализант лицево-челюстна хирургия, и темата „Съвременни тенденции в мезотерапията“

Работното определение за мезотерапия е въвеждане в кожата на фармацевтични субстанции с доказан ефект и при използването на установени мезотерапевтични техники. С помощта на мезотерапията се постигат различни терапевтични цели: антиейджинг , лечение на алопеция, хидратация, отстраняване на хиперпигментации, третиране на целулит, редуциране на мастни отлагания и премахване на оточност.
Методите на въвеждане на мезотерапевтичните продукти са епидермални, дермални и хиподермални, като последните два се прилагат от специалисти дерматолози. Епидермалният метод е най-повърхностен (дълбочина 1 мм) и е подходящ за козметолозите при спазване на всички правила за антисептика. Специфичните техники на въвеждане при дермалната мезотерапия са: Point by point и Nappage.   Хиподермалният метод се използва за третиране на локални мастни натрупвания и се прилага от обучени дерматолози.

 Доцент Юлия Дикова (БАН) и линията мезоразтвори AMESON на  Juliette Armand

Важно е перфектното владеене на техниките на прилагане на мезоразтворите, за да се гарантират безопасност и максимален ефект. Линията Elements, персонална и професионалната линия на Juliette Armand, която предлага невероятно богата гама от продукти,  е алергично тествана, широкоспектърна професионална и домашна козметологична грижа, създадена на базата на висококачествени и високотехнологични суровини, отличаваща се с GMP стандарт и специално разработен козметологичен метод на работа.

Елена Петрова, магистър козметик, и терапията „Хронос“ от серията Skin Boosters

Луксозната медицинска линия на Juliette Armand предлага козметологично богата и глезеща сетивата процедура за лице, която забавя хода на времето и гарантира ефикасно заличаване на бръчиците, по-млада, стегната и сияйна кожа.

Няма коментари