Venus Glow – ключът към здравата кожа е правилното решение

0

Екипът на Beauty Woman гостува на Venus Concept™, където се срещна с д-р Сияна Живкова. Д-р Живкова ни представи Venus Glow™, дългоочаквана революционна иновация в естетичната медицина и козметологията. Специалистите вече имат възможност да извършват висококачествени терапии за подмладяване и дълбоко почистване на своите пациенти. Системата Venus Glow™ високи професионални стандарти и качество на световно ниво.

Д-р Сияна Живкова е дерматолог с дългогодишен опит в лечението на кожни заболявания, в естетичната дерматология, профилактиката на рака на кожата, алергии, венерология, третиране на бръчки и терапии за лице и тяло, както и в лечението на кожни промени вследствие на хирургична намеса, химиотерапия и лъчетерапия. В Derma Clinic се стреми да налага качество на работа и висок професионализъм.

Д-р Живкова, как се спряхте на системата Venus Glow?

Като специалист, аз имам нужда от определена апаратура, която да ме подпомага в ежедневната ми работа. Досега ми липсваше комплексен уред, който не просто правилно да почиства кожата в дълбочина, но да ексфолира по-нежно от дермабразиото, като едновременно с това, да има силен подмладяващ ефект. Така се спрях на Venus Glow™, най-новата система в семейството на Venus Concept™.

Какво означава правилно почистване на кожата?

Напоследък много често започна да се дискутира въпросът как трябва да се почиства кожата. След като присъствах на лекция на проф. д-р Мартина Кершер, работих върху статия точно на тази тема – миенето до „скърцане“ не е здравословно за кожата и косата. Проф. д-р Кершер е ценен специалист, ръководител на Отделението по козметология на Университета в Хамбург. Според нея ние буквално преизмиваме кожата си в стремежа си тя да е свежа и чиста. Водата от чешмата е хлорирана и дезинфектирана, не е речната вода. Водата в природата е със съвсем различен състав от тази, която използваме ежедневно. С прекомерното измиване с преработената вода ние всъщност обеззащитаваме кожата от въздействието на вредните влияния. Именно оттам започват всички проблеми като екземи, дерматити, себорея и др.

Какви грешки не трябва да допускаме в почистването на кожата си?

Не бива да я преизсушаваме, защото това води до появата на комедони, пъпки, акне, самата кожа започва да произвежда повече себум, за да се защити. Това е и функцията на мастните жлези – да създадат комфорт на кожната повърхност.

Колко често и как трябва да измиваме кожата си?

Най-добре е вечер да се измива лицето с мек измивен гел, а сутрин да измиваме само очите, за да се събудим. Не трябва да премахваме защитния слой, микробиома, който кожата си е създала през нощта, за да се подготви за атмосферните влияния и предизвикателствата през деня – вятър, студ, слънце. Преизмивайки се, няма как да се защитим, защото унищожаваме естествената кожна микрофлора, която нормално обитава повърхността на кожата. Тялото трябва да се измива само на местата, които имат нужда. С честото миене мастните жлези се хиперстимулират, хипертрофират и произвеждат повече себум. Използването на течен сапун също е голяма грешка, тъй като е химически наситен и затова прави много пяна. Индустрията постепенно преминава към естествените блокчета сапуни, тъй като са екологично и икономически по-добрият избор.

Какво е влиянието на градската среда върху кожата? Появява ли се необходимост от различен вид почистване на кожата?

Въздухът в големите градове е по-тежък, индустриалният прах е по-мазен,  полепва по кожата и я запушва. Кожата има нужда от това да знаем как да я  почистваме. Много от познатите методи за почистване са нещо, което тепърва  се преосмисля. Риск е кожата да се почиства ръчно на пара. Заради  загряването от парата, от една страна, се получават спукани капиляри, а от  друга, рискуваме възпалителна реакция в дълбочина заради навлязъл по-навътре себум при механичното стискане. Хората, които имат нужда от  почистване, трябва да посещават дерматолог. Някои пори имат нужда от  лечение, а веднъж излекувана, здравата пора се саморегулира и няма нужда  от механично почистване.

Защо системата Venus Glow™ е по-добрият вариант за комплексно почистване на кожата? Какво представлява тя?

Venus Glow™ е система от най-ново поколение, която съчетава в себе си всичко необходимо, за да се извършва качествено почистване в дълбочина – вакуум, накрайник, въртящ се на 360 градуса, и две струи физиологичен разтвор. Процедурата е достъпна, като почистването е само една от възможностите на апарата. С помощта на тримодалната система, заедно с ефективното почистване, кожата се насища с хранителни вещества, като се стимулира локалното микрокръвообращение чрез микромасаж. Кожата се издърпва в горната част на апликатора посредством регулируемия вакуум, накрайникът се завърта на 360 градуса, така че физиологичният разтвор под формата на силни ултрафини струи, да се разпредели абсолютно равномерно. В зависимост от чувствителността на кожата на всеки пациент, нивото на засмукване може да се регулира (на три нива). Всяка струя е изключително фина, дебелината ѝ е 50-70 микрона (по-малко от средния размер на порите). Накрайникът работи с три скорости на въртене за по-добро съответствие на терапията с индивидуалните нужди на пациента. Порите се отварят, почистват се в дълбочина, отстраняват се натрупаните замърсявания, сухите или мъртви кожни клетки и излишния себум от роговия слой.

Дермалното подмладяване е нещо, към което всяка дама се стреми, а с този иновативен апарат това е възможно. Със системата на Venus Concept™ незабавно се постига по-млада, по-свежа и стегната кожа.

Какви са резултатите, които се постигат с Venus Glow™?

Резултатите с Venus Glow™ са наистина забележителни. С апарата се почистват порите в дълбочина, като той се справя ефективно с всички проблеми – избелва кожата, избистря тена, премахва черните и белите точки. След терапия с Venus Glow™ кожата е хидратирана и стегната, подобрена е нейната еластичност, като се контролира секрецията на себум. Освен това системата подобрява резултатите от прилагането на други процедури, продукти и терапии, като спомага за тяхното по-добро усвояване от кожата.

Доколко важно е да се доверяваме на специалист дерматолог или козметолог, който да назначи правилната терапия за нашата кожа?

Както всеки човек е различен, така и всяка кожа се нуждае от специфични грижи. Те са свързани с нашата среда, начин на живот и хранене, нива на стрес, хормонални промени. Затова е нужно медицински специалист, дерматолог или козметолог, да направи диагностика на състоянието на кожата, да определи нейните проблеми и да състави план за лечение. При консултацията ще бъдат определени правилните продукти, които да се използват, за да се подпомогне ефектът от терапията.

Матиращите продукти, например, се използват когато няма запушване. Когато  фоликулите са плитки, тогава затварянето им не създава предпоставка за  задържане на мазнина, задълбочаване на пората и предизвикване на  възпалителна реакция. Ако порите са по-дълбоки, има черни и бели точки,  използването на матиращи продукти е противопоказно. Това ще задълбочи  проблема, ще увеличи вероятността от задържане на повече себум във  фоликулите. Не само матиращите продукти, но и по-голямото количество  рогова материя, наличието на тен, също са предпоставки за запушване на  порите. Повишаването на мастната секреция при хормонален дисбаланс и при  стрес, също води до запушване. Затова е изключително важно да не се  запечатва пората, а да се прави пилинг.

За контакти:

Derma Clinic South Park

София, ж.к. Лозенец

Жилищна група Южен Парк

бл. 44, Офис Б-2,ю

тел. 0888 070 105

www.dermaclinic.bg

Няма коментари