„Tafedim Gel ефикасно заличава белези и помага при различни кожни заболявания“

0

Неестетичните белези по кожата от изгаряне, акне, травми или оперативна намеса понижават самочувствието и са повод за редица притеснения. За най-новия продукт на българския пазар – Tafedim Gel, който не само ефективно заличава белезите, но и помага при редица кожни заболявания, разговаряме с д-р Снежана Манджукова, дерматолог и специалист по естетична.медицина в столичния Дерматокозметичен център Belle Femme.

 

Какво представлява Tafedim Gel?
Tafedim Gel е продукт изцяло на растителна основа – създаден е на базата на екстракт от африканската билка Euphorbia hirta, която вирее в Конго. Заличава белези от изгаряне, травми, оперативни интервенции и други нарушения на целостта на кожата, успешно лекува акне и постакне, помага при херпес и други кожни заболявания. Освен това защитава кожата, намалява раздразненията, ускорява клетъчната регенерация, оптимално хидратира и забавя процеса на стареене. Продуктът е отлична грижа за чувствителна, дехидратирана кожа, склонна към възпаления. Tafedim Gel е абсолютно безопасен, не предизвиква алергични реакции и няма противопоказания за приложението му. Не съдържа консерванти, парабени, аромати и други вредни съставки, което го прави подходящ и за най-чувствителната и деликатна кожа. Продуктът Tafedim е създаден от унгарката Естер Тамас, която след 20-годишно пребиваване в Конго открива лечебните свойства на билката Euphorbia hirta и започва да я прилага за лечение на различни кожни заболявания, възпаления, белези, херпес, изгаряния, акне и белези от акне, както и вътрешни заболявания.
Tafedim вече присъства в България и може да се открие в аптечната мрежа под формата на гел, балсам, сапун и чай.

Какви са вашите впечатления за ефективността на продукта?
Реших да изпробвам Tafedim Gel на мои приятелки с онкологични заболявания, които имаха тежки изгаряния вследствие проведена лъчетерапия. Препоръчах им да прилагат гела и за мое учудване всички белези от изгарянето бяха заличени. След лъчетерапията отсъстваха белези, пигментации и други кожни прояви. Аз лично съм видяла резултатите и препоръчвам Tafedim Gel на всички пациенти с подобни проблеми.

Има ли други приложения Tafedim Gel?
Гелът Tafedim е подходящ и за заличаване на белези след различни оперативни интервенции,  като прилагането му може да започне веднага след свалянето на конците. Ускорява епителизацията, премахва болката и подпомага възстановяването на кожата. Tafedim Gel успешно се прилага при Herpes simplex (дори при Herpes zoster), при ухапвания от насекоми, обриви и рани по кожата. За лечение на акне се препоръчва освен локално приложение на гела и вътрешен прием на отварата от чая Tafedim. Благодарение на антибактериалния и противовъзпалителен ефект на продуктите Tafedim се наблюдава редуциране на възпалителните лезии, нормализиране на себумната секреция и значително намаляване на хиперкератинизацията, предотвратява се и появата на белези.

Euphorbia hirta – ключът към здраве и дълголетие
В днешното забързано ежедневие сме изложени на въздействието на редица негативни фактори, което неминуемо се отразява върху здравето и красотата ни. Как може да ни помогне тропичната билка Euphorbia hirta за поддържането на добро здравословно състояние и красива, гладка и сияйна кожа?
Африканската билка Euphorbia hirta е богата на активни вещества с антибактериален, антивирусен и противовъзпалителен ефект. Широкият спектър от лечебни свойства на Euphorbia hirta е доказан както от традиционната медицина, така и от проведените многобройни научни изследвания.

Болкоуспокояващ ефект
Болкоуспокояващ компрес от Euphorbia hirta помага при болезнени стави, изгаряния и напукана кожа. Euphorbia hirta ефикасно облекчава главоболие и болки в стомаха.

Противовъзпалителен ефект
Благодарение на противовъзпалителните си свойства отварата от Euphorbia hirta помага при възпаление на пикочния канал, възпаление на яйчниците, простатит, възпаление на тънкото черво и жлъчния мехур. Отвара от билката се приема и при гастроезофагиален рефлукс.

Антивирусен ефект
В традиционната медицина компрес от зелените листа на билката се поставя върху вирусен херпес. Грип и други инфекции се лекуват с чая от растението заради изразения антивирусен ефект. Учени препоръчват чай от Euphorbia hirta срещу респираторни оплаквания, стомашно-чревни разстройства, гадене и диария.

Антибактериален ефект
Антибактериалният ефект благоприятства третирането на кожни инфекции, възпаления,  акне, рани по кожата, ухапвания от насекоми, обриви и др.

Противотуморен ефект
При полипи на червата и тумори на вътрешните органи традиционната медицина препоръчва отвара от Euphorbia hirta.

Гамата Tafedim:
• Tafedim гел 
Натурален и антибактериален продукт, съдържащ извлек от лечебното африканско растение Euphorbia hirta, който има благоприятен ефект върху кожата и е чудесна профилактика при кожни проблеми. Защитава кожата от вредни външни фактори, оптимално хидратира, премахва раздразненията, ускорява регенерацията и забавя процеса на стареене. Ефикасно заличава белези от изгаряния, травми, оперативни интервенции. Съдържа D-пантенол, който е отлична грижа за чувствителна и обезводнена кожа, склонна към възпаления.
• Tafedim балсам
Балсам е специално разработен, за да похрани чувствителната кожа, както на лицето, така и на тялото. Екстрактът от африканската билка Euphorbia hirta предпазва кожата от вредни влияния и благодарение на антибактериалното си и противовъзпалително действие я запазва здрава, гладка и мека. Хидратира кожата в дълбочина, изглажда неравностите, ускорява клетъчната регенерация и помага за заличаване на белези.
• Tafedim чай
Благодарение на антивирусния си ефект чаят Tafedim помага при грип и стомашно-чревни разстройства, освен това благоприятства за засилване на имунната система. Облекчава различни симптоми, като: главоболие, болки в стомаха, висока температура, кашлица, запек, липса на апетит, загуба на тегло и др. Чаят от Euphorbira hirta има лечебен ефект при възпаление на пикочния канал, възпаление на яйчниците, простатит, възпаление на тънкото черво и жлъчния мехур. Чаша тропически чай Tafedim ефикасно премахва чувството на умора. Всяко пакетче чай съдържа 1 грам Euphorbira hirta. Препоръчва се прием на 2-3 пакетчета дневно.
• Tafedim сапун
Антибактериалният сапун допълва гамата продукти Tafedim. Съдържа екстракт от Euphorbia hirta и други натурални съставки, намалява възпаленията, овлажнява, омекотява и успокоява кожата.

Естер Тамас за откриването на билката и създаването на Tafedim:
„Между 1974 и 1990 г. работех в Заир – сегашна Демократична република Конго като учител по химия в средно училище и колеж. Беше есента на 1979 г., когато започнах да чувствам болки в гърба, появиха се мигрена и проблеми със стомаха. Приятелите ми – лекари се опитаха да ми помогнат, но напразно. Никое лекарство не помогна. През март 1980 г. посетих съпруга си на работното му място, плантация за хинин. Работещите в местната болница монахини-мисионерки ми предложиха да опитам една местна билка за моите болки. Заведоха ме в градината и ми показаха едно доста обикновено диво растение. Казаха ми да взема 5 стръка, да направя чай и да го пия по малко през целия ден. След 10 дни се почуствах здрава. Резултатът бе толкова изненадващо добър, че не смеех да спра да пия чая. Всички местни хора познаваха и традиционно използваха това растение като лек при много различни симптоми.  През 80-те години на миналия век нямаше компютри в Африка, нито пък библиотека, където да се намери научно описание за лечебни билки. Въпреки това, открих справочника Колекция от африкански билки, в който успях да идентифицирам латинското наименование на билката – Euphorbia hirta. Това бе началото на работата ми по създаване на продукта Tafedim.“

Няма коментари