SALVECOLL® – златен стандарт в инжекционната ANTI-AGING терапия

0

В козметиката широко се използват методи за стимулиране на стареещата кожа и възвръщане на младежкия ѝ вид. При прилагане на агресивни процедури, като дермабразио, лазерен или химичен пилинг, пусков механизъм за изменението на биологичната структура на епидермиса и дермата стават процесите на деструкция (разрушаване). Положителната стимулация предполага, напротив, дълбока възстановителна терапия на кожата. За нея се използват препарати на базата на хиалуронова киселина и колаген. Нативният нереконструиран колагенов гел SALVECOLL® е приет за златен стандарт в инжекционната anti-aging терапия.


ПРЕДИМСТВА НА SALVECOLL

√ Матрица е за насочена тъканна регенерация.

√ Стимулира образуването на собствен млад колаген.

√ Има изразен ревитализиращ ефект.

√ Биосъвместимост и биодеградация.

√ Нисък процент алергични реакции и странични ефекти.

√ Оптимално съотношение между цена и качество.


ВЪЗРАСТОВИ ИЗМЕНЕНИЯ НА КОЖАТА

Колагенът е основен протеин на съединителната тъкан, чиято функция е създаване на тримерна извънклетъчна матрица, обезпечаваща устойчива рамка на дермата и нормалното протичане на физиологичните процеси в тъканите. В процеса на стареене се развива дисбаланс между синтеза и разграждането на колагена. След 35-годишна възраст започва формиране на напречни връзки между колагеновите влакна, което води до метаболитна инертност на колагена, забавяне скоростта на неговия обмен и затруднения в миграцията на фибробластите. В резултат намалява еластичността на кожата, появяват се бръчки, променя се и овалът на лицето.

ДЪЛБОКА ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ТЕРАПИЯ НА ДЕРМАТА СЪС SALVECOLL

Това е метод за физиологично възстановяване на инволюционно изменената дерма чрез активиране миграцията на фибробластите от околните тъкани, възобновяване на клетъчната микросреда и стимулиране синтеза на собствен млад колаген като отговор на интрадермалното инжектиране на колаген-съдържащи препарати. При цялото разнообразие от съвременни инжекционни препарати, един от златните стандарти за дълбоко реконструиране на дермата е терапията със SALVECOLL. Пълното запазване на целостта на колагеновите влакна, трайните ковалентни междумолекулни връзки, високите показатели на структурна стабилност на нереконструирания колагенов гел SALVECOLL позволяват да се възприема като идеалната матрица за възстановяване на дермата. Данните от ултразвуково сканиране на инволюционно изменена дерма на лицето след прилагането на SALVECOLL показват засилване на ехогенността на дермата, увеличаване на нейната дебелина и активиране на неоангиогенезата, което е доказателство за възстановяване на тъканите в зоните на естетична корекция.

За терапия на възрастови изменения на кожата се прилага 7% и/или 15% колагенов гел SALVECOLL (Awascoll, Италия). Основното му предимство в сравнение с други колагеносъдържащи препарати е използването на нативен колаген със запазена триспирална структура, т.е. пространствената му форма не е нарушена и няма допълнителни напречни връзки. Благодарение на тази структура той играе ролята на матрица за локална насочена тъканна регенерация, което позволява да бъде използван както за активизация на синтеза на собствен колаген, така и като инжекционен „микроимплант“ за увеличаване на обемите, загубени в резултат на стареенето.

SALVECOLL е биологичен макет на междуклетъчното вещество на дермата, чиито влакна приличат на решетка, действаща като шаблон или модел за формиране на нова тъкан. С хистоморфологични и електронномикроскопски изследвания е доказано, че растежът на нова тъкан върви стриктно по колагеновата решетка на матрицата на „микроимпланта“. Гелът SALVECOLL, на базата на нативен нереконструиран колаген, се използва успешно за дълбока възстановителна терапия на дермата на лицето и тялото, както и при корекция на атрофични изменения на кожата (стрии, белези след варицела, акне, травми и операции).

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА SALVECOLL?

SALVECOLL е стерилен биопластичен колагенов материал от най-ново поколение, с напълна запазена нативна структура. Колагенът е най-важният компонент за реконструкция на тъкани, естествен субстрат за адхезия, растеж и диференциация на клетките на съединителната тъкан. Колагеновият гел SALVECOLL е разработен на базата на уникална патентована технология.

Авангардният метод за получаване на SALVECOLL осигурява висока степен на изчистване от баластни вещества, включително такива с алергенни свойства, и го прави максимално близък до човешкия колаген. Иновативната щадяща технология за обработка на изходния материал дава възможност да се запазят междумолекулните връзки между фибрилите на колагена. Тази структура е по-устойчива на действието на протеолитичните ензими на организма в сравнение с реконструираната, което увеличава времето за биодеградация.

Колагеновият гел SALVECOLL е с доказана ефективност в козметологията. При инжектиране на 7% гел SALVECOLL се отбелязва:

  • Овлажняване на кожата +16% (по данни от влагометрия).
  • Намаляване на бръчките -12,7% (по данни от профилометрия).
  • Подобряване на микроциркулацията +50% (по данни от доплерография).

Още след третата процедура значително се подобрява състоянието на кожата в областта на лицето, шията и деколтето.

Механизъм на действие

Инжектираният интрадермално SALVECOLL служи като матрица за образуване на нова тъкан, създавайки условия за насочена миграция на клетките и подобрявайки взаимодействието между тях. SALVECOLL осигурява пространство за корекция на основните биологични ресурси, които са необходими за отстраняване на даден дефект. Фибробластите, в резултат на насочената миграция, „заселват“ колагеновата матрица и започват да синтезират собствен млад колаген и други съставки на междуклетъчния матрикс, които постепенно заместват биоимпланта. В резултат на това се образува дермален слой с подобрени еластични характеристики, възстановява се тургорът на кожата, намалява дълбочината и степента на изразеност на бръчките.

Противопоказания и възможни странични ефекти

Противопоказанията за прилагане на SALVECOLL са: положителна тест-проба, тежки хронични болести в стадий на обостряне, онкологични и автоимунни заболявания, нарушения на кръвосъсирването, дерматози в стадий на обостряне. Не се препоръчва използването му едновременно с прием на антикоагуланти, ензимни лекарства, нестероидни противовъзпалителни средства за външно приложение.

След въвеждане на SALVECOLL могат да се появят зачервяване, подуване, повишена чувствителност на кожата или болезненост в мястото на инжектиране, хематоми. Обикновено тези странични ефекти регресират в рамките на 1-3 дни след инжектирането. В много редки случаи е възможно възникването на алергични реакции.

Представител за България:

Естетик-Мед БГ

Пловдив, бул. България 4, вх. Е, офис 13, info@plasmolifting.bg

тел.: +359 894 80 17 97, +359 32 59 57 95

Няма коментари