PLASMOLIFTING™ – комбинирано прилагане на инжекционни и апаратни методи за корекция

0

Plasmolifting™ е международно регистрирана търговска марка на компания Plasmolifting™, Русия, която включва няколко патента, научно-практически изследвания и развита система за дистрибуция – Plasmolifting Praxis™. Технологията Plasmolifting™ е система за получаване на висококачествена тромбоцитна автоложна плазма, предназначена за лечебно-профилактични процедури в различни области на медицината, включително и в естетичната медицина.

Корекцията на възрастовите изменения в областта на лицето е една от най-търсените процедури в естетичната дерматология. Основните причини за възрастовите промени на кожата са понижаване на антиоксидантната защита, изтъняване стените на капилярите, намаляване количеството на хиалуронова киселина, нарушаване на меланогенезата. В резултат кожата губи своята еластичност, формират се бръчки и гънки, появяват се пигментни петна. Козметологичните процедури са насочени към предотвратяване и премахване на последиците от фото- и биологичното стареене. За съжаление отделните процедури не успяват да осигурят перфектен резултат с пролонгиран ефект.

Ето защо изборът на дерматолога пада върху подбора на комплексни програми от грижи, съчетаващи различни комбинации от методи, като терапия с ботулинов токсин, контурна пластика, биоревитализация, плазмолифтинг (Plasmolifting™), мезотерапия, химичен пилинг, интралипотерапия, лифтинг с конци, разнообразни апаратни методи.

Какво представлява PLASMOLIFTING™?

Plasmolifting™ е универсален метод за стимулация на тъканната регенерация, състоящ се в локално инжектиране на обогатена с тромбоцити автоплазма.

Благодарение на своите биологични свойства и обусловените от тях клинични ефекти Plasmolifting™ може да се счита за базова процедура в практиката на съвременния естетичен дерматолог. След процедурата се наблюдава изглаждане на фините линии и бръчки, намаляване на назолабиалните гънки, повишаване еластичността на кожата, изравняване на релефа и подобряване на тена, понижаване интензивността на хиперпигментацията, отстраняване на отпускането и преоформяне на лицевия овал. Освен това, стимулирането на собствените регенеративни процеси на кожата позволява да се постигне пролонгиран ефект от прилагането на други инжекционни процедури.

Използването на обогатената с тромбоцити автоплазма под формата на монотерапия дава добри резултати при отстраняване на възрастови изменения на кожата – разглаждат се малките и по-дълбоки бръчки, възстановява се микроциркулацията на кръвта, нормализира се клетъчното дишане и метаболизмът, повишава се тургорът на кожата, изчезват отоците, особено в периорбиталната зона. При възрастова атрофия на кожата на лицето курсът се състои от 3-4 процедури с интервал от 1 седмица. Следващият поддържащ курсът се провежда не по-рано от 4 месеца.

Комбинация на PLASMOLIFTING™ с други подмладяващи процедури

Важно условие за ефективна корекция е спазването на протоколите за комбинация на инжекции с тромбоцитна автоложна плазма с други подмладяващи процедури.

  • Plasmolifting™ + инжекции с ботулинов токсин

Комбинацията на инжекции с автоплазма и ботулинов токсин тип А са позволени и са предназначени за едновременно изглаждане на лицевите бръчки и подобряване на качеството на кожата. Въпреки това тази комбинация трябва да се прилага с повишено внимание. Благодарение на регенеративното действие на плазмата се подобрява кръвоснабдяването на тъканите, ускорява се реинервацията на мускулите и съответно се намалява срокът на действие на ботулиновия токсин. Затова Plasmolifting™ трябва да се прилага не по-малко от една седмица преди и не по-рано от 3 месеца след инжектиране на ботулинов токсин.

  • Plasmolifting™ + контурна пластика с хиалуронови филъри

Клиничният опит показва, че хиалуронови филъри, въведени след инжектиране на плазма, се задържат в тъканите по-дълго, отколкото обикновено. Протоколът на комплексната програма за подмладяване при тази комбинация от процедури включва: курс процедури с Plasmolifting™ (2-4 процедури с интервал 1 седмица), след това в рамките на 7-10 дни контурна пластика с хиалуронови филъри. Процедурата Plasmolifting™ е показана също и за отстраняване на негативни ефекти (като например оточност, хиперкорекция), възникнали в някои случаи след въвеждането на филъри. В тези случаи Plasmolifting™ се извършва по показания след въвеждането на филърите.

  • Plasmolifting™ + мезотерапия

Комбинацията от Plasmolifting™ с мезотерапия е особено подходяща за лечение на скалпа при различни форми на алопеция. В този случай се препоръчва следната схема: курс от 3 процедури Plasmolifting™ с интервал една седмица, след един месец поддържаща процедура Plasmolifting™ и след 7 дни да се започне курс от 6-8 процедури мезотерапия с интервал 1 седмица. Пепоръчително е курсът да се повтаря 2 пъти в годината.

  • Plasmolifting™ + биоревитализация

Съчетаването на Plasmolifting™ с биоревитализация позволява постигане на най-добри резултати в борбата с фотостареенето на кожата на лицето, шията и деколтето. В този случай се прилага схемата „седмица – седмица“: редуване на Plasmolifting™ и биоревитализация с интервал между процедурите 1 седмица, като на курс се препоръчва да се правят по 4 процедури от всеки вид (общо 8 процедури). Съществува и друга схема: след 2 процедури Plasmolifting™ се прилагат само 2 процедури за биоревитализация, като ефектът е много добър и дълготраен.

  • Plasmolifting™ + интралипотерапия

Комбинация от Plasmolifting™ с интралипотерапия е подходяща за премахване на двойна брадичка. Благодарение на автоложната плазма, кожата е уплътнена и не „увисва“ след интралипотерапията. Препоръчително е провеждането на 2 процедури Plasmolifting™ с интервал 1 седмица преди въвеждането на липолитика и от 1 до 3 процедури Plasmolifting™, един месец след въвеждането му, с интервал 1 седмица.

  • Plasmolifting™ + химични пилинги

Съчетанието на Plasmolifting™ и химични пилинги гарантира по-бърза реепителизация и стимулиране на регенерацията. Може да се използват както маски от обогатена с тромбоцити плазма веднага след пилинга, така и инжекционно въвеждане на автоплазма на 5-7 ден след пилинга. Процедурата позволява да се постигне допълнително подмладяващ ефект и предотвратява появата на вторична пигментация.

  • Plasmolifting™ + лифтинг с конци

Като алтернатива на пластичната операция днес успешно се прилага методът лифтинг с конци. Използването на автоложна плазма преди  имплантирането на конци, позволява наполовина да се съкрати времето за възстановяване, бързо да се купират отоците след поставянето на конците и да се постигне допълнителен ефект на подмладяване на кожата.

Клиничният опит потвърждава както ефективността на монолечението с използване на метода Plasmolifting™, така и целесъобразността за комбинацията му с други подмладяващи процедури за постигане на най-добър резултат, за намаляване на възстановителния период след травматични манипулации, както и за стимулиране на собствения регенеративен отговор на клетките на кожата.

Представител за България:

Естетик-Мед БГ

Пловдив, бул. България 4, вх. Е, офис 13, info@plasmolifting.bg

тел.: +359 894 80 17 97, +359 32 59 57 95

Няма коментари