Ph formula има уникален протокол за лечение на акне

0

Акнето е най-често срещаното кожно разстройство в света и макар да е най-разпространено сред тийнейджърите и младите хора, то може да засегне всички възрасти, включително хора между 40 и 50 години. Поканихме д-р Мария Хаджийска от екипа на естетична клиника Aesthe Beauty Lab, за да поговорим за този проблем и да разберем за един от най-иновативните и успешни подходи за неговото преодоляване – терапиите на единствената фармако-козметична лечебна козметика в света – pHformula.

Д-р Хаджийска, какво всъщност е акнето?
Акнето е хронично, възпалително заболяване на космено-мастния фоликул, засягащо т.нар. себорейни зони – лице, гръб, деколте. Характеризира се с формиране на отворени и затворени комедони (т.нар. черни точки и кистички), папули, нодуло-кистични лезии и цикатрикси, като последните остават цял живот като признак на прекарано акне в младежките години. Акнето има комплексна генеза и най-общо казано се дължи на следните причини:
• Повишена себумна секреция. Наличието на свободни мастни киселини при акнето води до образуването на комедони и нарушава процеса на кератинизация. От друга страна те водят и до привличане на клетки на възпалението, а от там до образуването на папули и пустули (гнойни пъпки), а впоследствие и до възелчета, абсцеси и белези.
• Нарушената кератинизация е процес, при който се наблюдава промяна в нормалното образуване на рогов слой на кожата. При акне настъпва повишено образуване и натрупване в космения фоликул на рогови клетки. Това води до запушване на космения фоликул и образуване на комедони (черни точки).
• Роля на абнормната микробна флора. Космено-мастният фоликул е населен с микроорганизми, които са част от нормалната флора – Staphylococcus epidermidis, Propionibacterium acnes, Malassezia furfur, Demodex folliculorum. При хората с акне се увеличава броя на тези микроорганизми. P. acnes отделя ензими (липази), които водят до образуване на комедогенните свободни мастни киселини.
Всички гореспоменати причини водят до една хронична възпалителна реакция и развитието на acne vulgaris.

 

Как вие, в практиката ви на естетичен дерматолог, решавате проблемите на пациентите с акне?
В концепцията на нашата клиника е заложен холистичният подход към красотата. Ние вярваме, че красотата се постига не само отвън навътре, но и отвътре навън. Винаги съм твърдяла, че решенията, които предлагаме на пациентите в клиниката са половината от свършената работа в борбата с акнето. Другата половина е отдадеността и волята на всеки човек да спазва указанията за терапия и грижа в амбулаторни условия. За конкретния проблем, свързан с акнето, има някои основни препоръки, които винаги давам на пациентите си: съблюдавайте строго хранителния си режим и избягвайте захарта и тестените изделия; ако консумирате млечни продукти, старайте се да са органични, за да избегнете наличието на хормони в тях; намерете начин да релаксирате – стресът е ключов фактор при акнето; поддържайте бариерата на кожата си в добро състояние, защото, когато тя е нарушена, лесно се появяват възпаления; не почиствайте кожата си агресивно – правете го с нежни продукти, които не пресушават кожата; поддържайте кожата и косата си чисти; старайте се да не докосвате лицето си през деня; не чоплете и не стискайте пъпките си – това само ще усложни състоянието; бъдете изключително внимателни с излагането на слънце и го правете винаги, след като сте нанесли подходяща слънцезащита; доверете се на специалист и използвайте козметика за домашна грижа, която ще лекува проблема и същевременно ще поддържа кожата в добро състояние. В моята практика съм се доверила на продуктите на единствената фармако-козметична лечебна козметика – pHformula.

 

По какъв начин терапиите на pHformula помагат за справяне с акнето?
По отношение на професионалните терапии pHformula има уникален протокол за лечение на акне, подходящ за всеки, който страда от акне (степен I, II и III), от излишен себум, от разширени пори или от повърхностни белези. Протоколът е формула от седем стъпки и включва почистване, обезмасляване, нанасяне на S.P. комплекс (иновативен метод за тестване на чувствителността, с който междувременно кожата се подготвя за активната терапия), активен лечебен комплекс – коктейл от киселини, антиоксиданти и противовъзпалителни съставки, който доставя протони до клетките посредством революционен патентован комплекс pH-DVC, нанасяне на допълнителен слой от активната терапия (по преценка на специалиста), дълбоко хидратиране и успокояване на кожата, защита.
Активният лечебен комплекс се повтаря, прониква в порите, за да коригира основните прояви на акне – пъпки, папули и пустули – както и да действа върху основните фактори, предизвикващи акне (изброени по-горе): себорея, хиперкератинизация, микробна колонизация и хроничното възпаление. Активните съставки на терапията включват пирогроздена киселина, която прониква дълбоко и бавно в кожата, азелоглицин, който намалява и инхибира растежа на микробите в космените фоликули и бадемова киселина, която действа бактерицидно. Активният лечебен комплекс от терапията остава да действа в кожата, не се отмива. Когато киселините свършат своята работа и доставят протони до клетките, те се самонеутрализират. След това в кожата на пациента започва своеобразна химическа каскада – стимулира се регенерация на кожните клетки както на епидермално, така и на дермално ниво. Тази химическа каскада продължава и след терапията, у дома. Продуктите за лечение на акне от серията за домашна грижа на pHformula поддържат ефекта от професионалните лечебни терапии и се грижат за зравословното състояние на кожата.

 

Защо се доверихте на терапиите на pHformula?

Защото концепцията на pHformula е измислена толкова съвършено, че повлиява всеки един от патогенетичните механзми, предизвикващи acne vulgaris, като същевременно няма нежелани реакции. Пациентите са безкрайно спокойни, защото същите продукти, с които им правим терапията A.C.N.E в клиниката, те използват и у дома в грижата за своята кожа и виждат уникалния ефект от тази комбинация.

Няма коментари