OXYAGE – източник на кислород и енергия за кожата

0

Иновативната OXYAGE технология комбинира няколко козметични процедури в един авангарден апарат. Четири технологии работят по синергичен и допълващ се начин за провеждането на изключителни терапии за лице и тяло с дълготрайни резултати, видими още след първата процедура. За невероятните възможности на ултрамодерния апарат OXYAGE, създаден от компанията Reneve – Монако, разговаряме с Йорданка Горанова, медицински козметик в естетичен център MagNa Beauty.

Г-жо Горанова, какво представлява апаратът OXYAGE и какви процедури могат да се извършват с него?

Компанията Reneve – Монако разработи иновативния апарат OXYAGE, който предлага високотехнологични процедури, резултат от най-новите проучвания в областта на биоинженерството и функционалната козметика, използвайки ефективни техники. В апарата са комбинирани четири технологии: оксипорация, мезопорация, мезомасаж и криопорация, които работят синергично и взаимно се допълват. Терапиите могат да се персонализират според състоянието на кожата и конкретните проблеми на всеки клиент, а резултатите са видими веднага след първата процедура и се запазват във времето.

Избрах да ви представя оксипорация – кислородна безиглена мезотерапия и мезомасаж за тяло с апарата OXYAGE.

Как протича оксипорацията и какви резултати се постигат за клиента?

При оксипорацията се използва 100% чист кислород, както и активни серуми, които пенетрират в дълбочина на кожата и активират процеса на клетъчна регенерация. Първата стъпка е почистване на грима и замърсяванията от лицето, след което се прилага ексфолиация. Активните серуми се подбират от терапевта в зависимост от състоянието на кожата на клиента и се нанасят на лицето. В една процедура могат да се комбинират няколко серума в зависимост от конкретните проблеми. След това се стартира самият апарат, като параметрите на работа се подбират в зависимост от чувствителността на клиента. С помощта на специален накрайник на OXYAGE се доставят кислород и микронизирани активни съставки от серумите в дълбоките кожни слоеве, в резултат на което се постига наистина впечатляващо подмладяване. Процедурата е приятна, релаксираща и подходяща за всеки тип кожа, може да се прилага целогодишно, без ограничения във възрастта. Противопоказанията за провеждането ѝ са: диабет, епилепсия, сърдечносъдови и онкологични заболявания. Резултатите са видими веднага след процедурата – OXYAGE оксигенира и ревитализира кожата, ефективно се бори с несъвършенства като фини линии и бръчки, свръхчувствителност, прекомерно омазняване и акне. Системата за оксипорация предлага изключителна комбинация на кислород с мезопорация, източник на енергия за кожата, придавайки ѝ сияен младежки вид. OXYAGE увеличава клетъчния метаболизъм, има регенеративен ефект върху тъканите, увредени от оксидативния стрес и забавя процесите на стареене. Необходимият брой процедури е 10, които се провеждат веднъж седмично, а в комбинация с други терапии – в зависимост от съответния протокол. Reneve предлага и продукти за домашна грижа, които препоръчваме на нашите клиенти с оглед засилване и удължаване на ефекта от професионалната терапия.

Бихте ли представили и терапията за тяло?

Мезомасажът, или т.нар. вълни за красота, представлява специална „електро-проводяща масажна система“, която подобрява резултатите от масажа на тялото, благодарение на биоелектричните импулси, предавани с помощта на специални високо проводими ръкавици. Електрическите импулси са специфични за всяка програма и провокират образуването на изометрични контракции на мускулно ниво, с благоприятно въздействие върху мускулите, подкожната мастна тъкан и кръвоносната система.

Апаратът работи с 4 специфични програми за различни състояния: за венозен застой, целулит/мастни натрупвания, тонизиране и лимфен застой. По време на процедурата кожата на клиента и ръкавиците на терапевта трябва да са мокри, за да се осъществи протичане на електрическия ток.

Мезомасажът на тяло започва с почистване и ексфолиране на зоната, която ще се третира. Във водата, в която терапевтът потапя ръкавиците си, се поставят няколко капки от избраните активни серуми в зависимост от конкретния проблем, след което се работи със съответния апликатор и специфични ритмични движения. Използваният тип ток е напълно безопасен и безвреден за тялото, а процедурата създава приятно усещане. Резултатите от мезомасажа са: подобряване състоянието на мускулите, стягане и тонизиране на кожата, редуциране на целулита и мастните натрупвания, стимулиране на кръвната и лимфна циркулация. Противопоказанията за прилагане на терапията са бременност, онкологични заболявания, наличие на метални импланти в тялото на клиента, парализи и епилепсия. Препоръчва се по една терапия веднъж седмично, като броят процедури е различен в зависимост от проблемите и състоянието на клиента, както и от съответния протокол.

OXYAGE дава възможност тази терапия да се прилага и за лице, като се работи с два малки електрода, т.нар. писалки. Процедурата се нарича мезостимулация и позволява ефикасно третиране на несъвършенствата, причинени от умора и стареене на кожата. Използват се 4 специфични масажа с 4 различни микротокови програми: релакс, дренаж, активация на фибробластите и мускулна стимулация. Резултатът е подобряване еластичността на кожата, стягане и видимо подмладяване.

Какво представлява криопорацията?

Процедурата криопорация е приложима за лице и тяло, дава възможност за преструктуриране на лицевия контур, както и оформяне на бедрата, седалището и корема със специални криокозметични средства. Представлява козметична инфилтрация със специфични цилиндри на „замразени“ козметични продукти, които се приготвят индивидуално според съответните проблеми и зоните, които ще се третират. Физиологичният ток пренася активните съставки от „замразените“ криокозметични продукти в дълбочина на кожата с помощта на специален накрайник. Докато изстудяващият електрод масажира третираната зона, ценните вещества проникват в тъканите благодарение на микротоковете, които увеличават пропускливостта на кожата. Ниската температура причинява свиване на подкожните кръвоносни съдове, което позволява „улавяне“ на активните съставки от кръвообращението, а впоследствие и от таргетните клетки, преди да се разпръснат в системната циркулация. Криопорацията е ефикасно решение за борба с целулита и мастните натрупвания, както и за подмладяване на лицето.

За контакти:

Естетичен център MagNa Beauty

София, ж.к. Младост 2, ул. Св. Киприян 44

тел. 02 892 45 88

www.magnabeauty.com

Няма коментари