Medik8 – експерти в ретинол грижата

0

Защо витамин А е толкова специален? Витамин А (ретинол) е издържал изпитанието на времето и е най-популярната антиейджинг съставка, която и до днес е без алтернатива в противостареещата грижа за кожата. Благодарение на проведените задълбочени научни изследвания учените от Medik8 създадоха иновативни продукти, които позиционират британската компания като водещ експерт в ретинол грижата. Продукти, които успешно прилагат в своята практика утвърдени специалисти в областта на козметологията и дерматологията.

ВИДОВЕ РЕТИНОИДИ

Най-познати са ретиниловите естери – ретинил палмитат, ретинил пропионат и ретинил ацетат, които се срещат в продукти на други компании. Ретиниловите естери не дразнят кожата, но нямат клинично доказана ефективност. За разлика от тях ретинолът е сред първите ретиноиди с клинично доказана ефективност. Ретиналдехидът (ретинал) е по-силен от ретинола, съответно и дразнещият му ефект е по-голям. Най-мощният активен компонент е ретиноевата киселина, която е и най-дразнеща кожата и във високи концентрации се прилага само по лекарско предписание.

Пътят на ретиноидите в клетката започва с трансформиране на естерната форма в ретинол, който се превръща в ретиналдехид, а той от своя страна се преобразува в ретиноева киселина, която ефективно се усвоява от кожата. Ретиноидите стимулират клетъчната пролиферация, активират фибробластите за синтез на колаген и еластин, предпазват колагеновите фибри от деградация и намаляват меланозомния трансфер, като инхибират тирозиназата.

ИНОВАЦИИ НА MEDIK8

Всички продукти на Medik8, съдържащи ретинол, са формулирани с усъвършенстваната високотехнологична система Time Release за постепенно освобождаване на активната съставка. По този начин ретинолът се доставя в кожата през цялата нощ в малки дози, без да предизвиква раздразнение.

Иновация на Medik8 е и стабилизирането на формулата, което дава възможност активната съставка да проникне в кожата, да се трансформира и да бъде усвоена. Интензивните продукти на марката Retinol 3TR+ Intense, Retinol 6TR+ Intense и Retinol 10TR+ Intense са с иновативни формули, съдържащи трансретинол и подсилени с климбазол и сквалан, които подобряват активността на ретинола и повишават хидратацията на кожата. С помощта им се постигат отлични резултати при третиране на зряла и фотоувредена кожа. Винаги се препоръчва употребата на продукти с ретинол да е постепенна (особено при чувствителна кожа) до изграждане на толерантност на кожата, след което може да се прилагат продукти с по-висока концентрация в зависимост от възрастовата категория. Интензивните продукти с ретинол са подходящи за клиенти със зряла и фотоувредена кожа, при неравен тургор, бръчки, пигментни петна и успешно допълват различни антиейджинг терапии – микронидлинг, IPL, инжекционни процедури, пилинги, дермабразио и др., тъй като подсилват ефекта от тях.

АНТИЕЙДЖИНГ ПРОДУКТИ ОТ НАЙ-НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Истински експерти в ретинол грижата, учените от Medik8 създадоха антиейджинг продукти от най-ново поколение: Crystal Retinal 1 (нощен серум с 0,01% ретиналдехид), Crystal Retinal 3 (нощен серум с 0,03% ретиналдехид),  Crystal Retinal 6 (нощен серум с 0,06% ретиналдехид) и Crystal Retinal 10 (нощен серум с 0,1% ретиналдехид). Клиничните данни показват, че ретиналдехидът е 11 пъти по-бърз и 3 пъти по-мощен от ретинола, като същевременно е високоефективен при по-ниска концентрация, което го прави подходящ и за чувствителна кожа. Продуктите изглаждат бръчките, избистрят тена, хидратират в дълбочина, стягат, уплътняват и балансират кожата, подходящи са и за лечение на акне заради антибактериалното си действие. Ретиналдехидът е стабилизиран чрез патентована кристална технология, иновация, която е взаимствана от фармацията – активната молекула ретинал е в циклодекстрин кристална капсула, съставена от 2 обвивки – хидрофилна и хидрофобна. Тази технология гарантира проникване на ретиналдехида в кожата и неговата бионаличност.

За контакти:

М: 0888 40 50 78; Е: office@cellsoftbg.com

www.medik8.bg; F: Meidik8Bulgaria; @medik8bulgaria

Няма коментари