Inus

0
 Д-р Веселина Михайлова. Завършила е Медицина в МУ – София, а през 2017 г. получава специалност „Дерматология и венерология“ в МБАЛ Токуда. Занимава се с клинична и естетична дерматология от 2013 г.

 INUS е единствената патентована технология в света със CE сертификат, съчетаваща микронидлинг с вакуум, радиочестота и LED светлина в една процедура. Какви проблеми се решават с помощта на този иновативен апарат, какъв резултат се постига, как протича самата процедура – на тези и други въпроси отговаря д-р Веселина Михайлова, специалист дерматолог, Медицински център „Сигмамед“.

 Д-р Михайлова, защо избрахте апарата INUS за вашата практика?

В момента INUS е една от най-иновативните технологии и златен стандарт за подмладяване и лечение във всяка елитна клиника. Избрах авангардния INUS, защото гарантира възможно най-безболезнените и атравматични процедури за моите пациенти. Разбира се, има много други апарати, които решават различни проблеми – премахване на пигментации и белези от акне, свиване на разширени пори, стягане на кожата и изглаждане на бръчици, но аз заложих на INUS, тъй като рискът от странични ефекти при него е сведен до минимум. Освен това е приложим и при по-тъмните фототипове кожа, които по принцип са рискови за появата на пигментации, също така може да се използва целогодишно.

 Какви технологии са съчетани в INUS?

Иновативният апарат INUS съчетава два златни стандарта за подмладяване – биполярна радиочестота и микронидлинг. Накрайникът за микронидлинг е снабден с две приставки, съответно с 10 (за лице) и 25 фини иглички (за тяло). Когато тези две технологии се комбинират, те работят безупречно и осигуряват впечатляващи резултати. Благодарение на специалните игли със златно покритие и радиочестотният лифтинг се стимулират фибробластите за синтез на нов колаген и еластин, кожата се уплътнява и стяга, фините бръчки изчезват и лицевият овал се ремоделира. Другите технологии, заложени в апарата INUS, са вакуум и LED светлина. Вакуумът спомага за минимизиране на кървенето и болката, затова процедурата е абсолютно безболезнена и няма необходимост от използване на локална анестезия. LED светлината подпомага оздравителните и противовъзпалителни процеси. Апаратът INUS позволява предварително да настроим конкретните параметри и да работим на точната дълбочина в кожата, което е важно за постигане на оптимални резултати.

 Какви проблеми се решават с помощта на INUS?

С INUS можем да работим на няколко нива: по-повърхностно за отстраняване на белези от акне, свиване на разширени пори, изравняване на тена, премахване на мелазма и пигментации, а така също и в дълбочина за стягане на кожата, лифтинг на лицето и за заличаване на стрии в проблемните зони на тялото. Апаратът има и друго интересно приложение – за лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване) в областта на подмишниците.

За стягане на кожата на цялото лице, както и за по-големи зони от тялото се използва 25-иглената приставка, а 10-иглената е подходяща за третиране на горен и долен клепач, включително подвижната част на клепача. Всички жени, които се страхуват от хирургична намеса, могат да заложат на тази неинвазивна процедура, която е алтернатива на оперативната блефаропластика и отнема не повече от 15-20 минути. За цяло лице времетраенето на терапията е 30-40 минути, като се препоръчват между 2 и 4 процедури през две или три седмици.

Представител на INUS за България Глобал Медикал ООД
За контакти: Медицински център „Сигмамед“
София, ул. „Проф. Христо Данов“ 11, тел.: 02 488 62 62, 0886 19 62 62, 0887 24 90 75

Няма коментари