Hydratouch H2 – водородна терапия от ново поколение

0

Днес живеем в замърсена среда и кожата ни се нуждае от по-често почистване. Мануалната екстракция е относително травматичен метод и успешно може да се замени от иновативния Hydratouch H2 – вортекс система с обогатен водород, която дава превъзходни резултати. Водородната терапия няма противопоказания, напротив – според лекарите, чрез нея се предотвратяват патологични промени на клетъчно ниво. С какво е уникален апаратът Hydratouch H2, какви възможности предоставя на козметиците – на тези и други въпроси отговаря Мария Иванова,собственик на верига козметични центрове „Бенико“.


Мария Иванова е израснала в потомствена лекарска фамилия, като пътят ѝ преминава през медицинско образование в България и САЩ, както и специализации в Швейцария и Франция. Организатор е на многобройни семинари и обучения за козметици, един от основателите на първото по рода си Национално сдружение на козметиците, била е член на изпитната комисия към Занаятчийската камара. Обучава студенти от Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ – профил козметика, както и колеги за работа с апарат Мери-лифт, за безоперативен лифтинг чрез мускулни стимулации, произведен по нейна идея и кръстен на нейно име. След десетгодишната си практика в Медицинска академия – база 2 създава верига козметични центрове „Бенико“, в които работи съвместно с професионално обучен екип с най-съвременна апаратура.


Г-жо Иванова, притежавате изключително богат опит в областта на козметологията. С какви предизвикателства се сблъсквате и труден ли е пътят към успеха?

Пътят към успеха може да бъде и труден, и лесен. Когато интересът към професията е ежедневен и от морето информация, можем да извлечем най-добрата, той е лесен. Ако обаче, без да имаме професионален опит, се осланяме само на рекламите – той е труден. В нашата професия предизвикателствата са много както по отношение на апаратурата, така и към козметичните продукти, с които работим. Отсяването изисква много опит и знания в професионалната сфера, за което от изключително значение са познанията ми в областта на физиотерапията. Чрез тези знания подбирам най-подходящата апаратура, което е голям плюс към успеха и се радвам, че имам много последователи от колеги, които съм обучила в дългогодишната си практика.

Бих казала, че успехът се дължи на старанието винаги да бъда на най-високо ниво на познаване и прилагане на терапевтичните процедури, както и винаги да работим в нашите центрове с качествена апаратура, която постига желания от нас и от клиентите резултат. След като придобием достатъчен опит с определена апаратура или продукти, предоставени от МедиксПро, провеждаме обучения на колеги от цялата страна. Благодарна съм на екипа, с който работя, за професионалното им отношение и желанието да се усъвършенстват непрекъснато.

Какво представлява иновативният апарат Hydratouch H2?

От всички апарати, с които съм работила, Hydratouch H2 ме впечатли изключително много. Предимството му в сравнение с останалата апаратура за водно дермабразио е, че по време на хидратацията насища водата с водород. В процеса на терапията се почиства епидермалният слой на кожата, отстраняват се клетките в последния жизнен цикъл и се извлича себума, като едновременно се пречистват порите. Индивидуалните накрайници, с различен размер и функция, се подбират според състоянието и зоните на третиране. Изуми ме фактът, че дори чувствителни кожи и такива с куперозна изява се повлияват много добре. Това се дължи не само на уникалната глава на апарата, щадяща кожата и капилярите, а и на водородната наномолекула, проникваща в клетките. С всяка следваща процедура избледняват пигментациите, дори и лунички, порите се задържат почистени за по-дълго време, еластичността на кожата е подобрена. Поради възможността за регулиране на вакуумната система, може да се третират и най-фините зони, като околоочен контур, баркод на горна устна и шия. Фините линии са заличени, а по-дълбоките бръчки – редуцирани. При използване на специални техники с дрениращо действие се намаляват торбичките под очите и се избистрят тъмните кръгове. С Hydratouch H2 може да се извършват следните допълнителни процедури: дълбоко почистване на Т-зоната, лимфно дрениране, подхранване, хидратация, електропорация и лифтинг.

Какви възможности предоставя Hydratouch H2 на козметиците?  

Апаратът е компактен и удобен за работа. Спестява време и пространство, като съчетава следните функции: вортекс система; пилинг с коктейл от млечна, ябълчна, лимонова и гликолова киселини; терапии срещу акне със салицилова киселина; хидратация с портулака; електропорация; двоен лифтинг – електромасаж на мускулите чрез дълбока стимулация, регенерация на кожата, стимулира кръвообращението и обогатяването с кислород.

Кой е идеалният клиент за процедури с този апарат?

Процедурите са предназначени за клиенти с атопичен дерматит, алергични изяви, посттравматично акне, себорея, розацея – включително втора и трета степен, прекомерно образуване на себум, широки пори и белези, пигментации, хора работещи в силно замърсена среда, както и пушачи. Действа превантивно срещу акне без разлика в пола и възрастта. При здрава и нормална кожа се препоръчва като превантивна мярка срещу стареене и дехидратация.

Колко процедури са необходими и кога е видим ефектът?

В зависимост от състоянието на кожата се изготвя програма. Важно е да се съобрази дали проблемът е здравословен или чисто козметичен. Например при дехидратирана кожа веднага след процедурата се вижда ефект – фините линии се изглаждат, кожата е по-еластична и избистрена. При широки пори и прекомерна себумна изява – порите са почистени и с намален размер, а кожата е по-гладка. Обичайно при проблемна кожа процедурите се извършват един път седмично, а след подобряване на състоянието – през 2 или 3 седмици. Профилактично терапиите могат да се провеждат веднъж месечно.

Партнирате си с фирма МедиксПро. Бихте ли споделили повече?

Благодарение на сътрудничеството с фирма МедиксПро, козметични центрове „Бенико“ работят с най-новата техника в областта на естетиката, лансирана на световния пазар. Независимо от характеристиките, дадени от производителя, в „Бенико“ правим тримесечни експериментални процедури с колеги от нашия и екипа на МедиксПро. След като се убедим в качеството на апаратурата и на продуктите, едва тогава предлагаме терапиите на нашите клиенти и стартираме обучения на колеги от страната. Тези обучения не приключват с конкретен семинар, защото сме винаги в помощ при възникнали въпроси.

Вашата лична формула за успех?

Трудолюбие, систематичност, обич към професията, индивидуален подход към клиентите и съвместната дейност с МедиксПро за въвеждане на иновативни технологии. Успехът е не само мой, той е и на всички колеги в дългогодишната ми практика и бих искала да им благодаря за съвместната ни дейност. Клиентите са тези, които ни стимулират непрекъснато да се усъвършенстваме в професионалния ни път и правя дълбок поклон и благодарност към тях.

Контакти Естетични центрове Бенико:

Козметичен и SPA център – София, ул. Граф Игнатиев 7А

тел.: 02/ 980 0 982, 0878 124 667

Козметичен салон – София, бул. Христо Ботев 15

тел. 02/ 953 02 93, 0888 426 237

beniko.eu@gmail.com, www.beniko.eu

Контакти МедиксПро:

OfficemedicsPro@gmail.com, тел. 0886 620 663

Няма коментари