HYDRACOOL PLUS – мултифункционално решение за проблемна и старееща кожа

0

По-задълбочените проблеми на кожата изискват нещо повече от обикновено почистване при козметик. Това налага прилагането на комплексен подход и използването на иновативни технологии. Разговаряме с д-р Магдалена Нейкова за предимствата на системата Hydracool Plus.

Д-р Нейкова, защо се доверихте на Мед Груп Консулт и системата Hydracool Plus?

Мед Груп Консулт са лоялни партньори, на които се доверих за закупуването на тази специализирана апаратура. От екипа на компанията се погрижиха за всички стъпки и подробности – от избора на техниката до пристигането ѝ в България. Избрах иновативната платформа Hydracool Plus, защото позволява на дерматолога да извършва персонализирани процедури на пациентите в зависимост от конкретните нужди на тяхната кожа.

Какви са предимствата на апарата в сравнение с други подобни уреди на пазара?

Платформата комбинира 4 технологии, насочени към различни състояния на кожата. Високата удовлетвореност на пациента е гарантирана както от индивидуалния метод на извършване на терапията, така и от продължителния и траен ефект. Апаратът е висококачествен и напълно безопасен.

Какъв е принципът на работа на апарата и какви технологии използва?

Платформата предлага различни видове терапии, като позволява прилагането на индивидуални протоколи за работа. Благодарение на революционната комбинация от технологии се постигат желаните резултати.

AQUAB ТЕХНОЛОГИЯ

Почистване чрез спираловидно движение, комбинирано с вакуумна технология, която позволява проникване на водните молекули в дълбочина на кожата. Технологията осигурява баланс на водната и мастна секреция, подобряване на кожната текстура и възстановяване на естествения здрав и сияен тен.

VIBROX ТЕХНОЛОГИЯ

Благодарение на специфичното вибриращо действие на VibroX апликатора се постига цялостно подмладяване на лицето, бръчките се редуцират, кожата е стегната и наситена с кислород. Мъртвите клетки се премахват, подобрява се кръвообращението и се стимулира клетъчната регенерация.

COLLAGEN+ ТЕХНОЛОГИЯ

Чрез радиочестотната мултиполярна технология дермата се нагрява между 37-41°C, което активира фибробластите за синтез но нов колаген и еластин, съответно – попълване на бръчките, стягане на кожата и цялостно обновяване на кожата. Резултатът е ефективно заличаване белезите на стареене.

ULTRAB ТЕХНОЛОГИЯ

Високочестотната ултразвукова енергия постига избистряне на тена и хидратация в дълбочина. Молекулярната структура на специалния серум се разгражда, като по този начин молекулите проникват лесно в хиподермата, което води до изглаждане текстурата на кожата и заличаване на видимите несъвършенства.

Какви проблеми се решават с Hydracool Plus?

Мултифункционалната платформа разполага с възможности за решаване на различни дерматологични проблеми. Чрез използваните иновативни технологии системата се бори ефективно с проблеми като акне, розацея, белези, хиперпигментации и несъвършенства по кожата вследствие на хормонални промени.

Процедурите с Hydracool Plus са подходящи за повяхнала, дехидратирана, отпусната и застаряваща кожа, неравномерен тен, различни видове петна. Системата се препоръчва за хора с много чувствителна кожа, раздразнена, склонна към свръхомазняване, или кожа, чиито проблеми не позволяват обикновено козметично почистване.

Кой е идеалният пациент за тези процедури?

Индивидуалните протоколи позволяват различно третиране в отделните случаи. Hydracool Plus обхваща най-разпространените дерматологични проблеми, тъй като състоянието на кожата на пациента се обуславя от влиянието на все повече фактори. Иновативното при системата е, че процедурите са подходящи както за възрастни с по-задълбочени проблеми, така и за подрастващи с акне, мазна или възпалена кожа.

Как протичат самите процедури и какво е усещането за пациента?

След преглед и консултация с дерматолог се избира подходящата процедура и се съставя цялостна програма за третиране проблемите на кожата. Различните процедури могат да се правят както поотделно, така и една след друга, което увеличава интензитета на отделните накрайници за постигане на максимален ефект и цялостно подобряване състоянието на кожата. Третирането с Hydracool Plus е комфортно и напълно безболезнено, пациентите се наслаждават на релаксиращото изживяване.

Колко процедури са необходими за траен резултат?

Продължителността на индивидуалния курс процедури зависи от специфичните проблеми на кожата. Почистването с AquaB технологията понякога е необходимо да се извършва всеки месец, тъй като често това е единствената алтернатива за проблемна кожа с прекомерно образуване на себум. При този тип кожа Hydracool Plus има допълнително действие, което не позволява възникването на нови възпалителни процеси. При някои пациенти почистването при козметик оставя травми по кожата, с риск да останат трайни и да увредят дермалните структури, което предполага допълнително лечение.

При останалите процедури, които се борят с процесите на стареене, най-подходящият курс на третиране е два пъти годишно, по 5 процедури през една седмица. Препоръчителните сезони за максимален резултат са пролет и есен.

Какъв е ефектът и колко време се запазва?

Ефектът от лечебното почистване е много добър. При редовно извършване на процедурата кожата не се възпалява и свръхомазнява, което предполага лесна поддръжка с медицинска козметика. Резултатът от другите технологии е изключително траен, тъй като тези терапии водят до самостоятелна регенерация на кожните структури, образуване на нов колаген и еластин, дълбока хидратация и общо дермално подмладяване.

Какво е времетраенето на процедурата?

Всяка процедура трае около 30 минути, а при извършване и на четирите една след друга, около 120 минути. Винаги и след всякакви процедури е необходима последваща грижа, тъй като кожата трябва да бъде хидратирана и защитена от вредните UV лъчи.

Има ли странични ефекти и какви са противопоказанията?

При правилно избрана процедура с Hydracool Plus според типа кожа и нейните проблеми, не се наблюдават странични ефекти. Терапията не се прилага при активен възпалителен процес, херпес, кожни тумори.

Какъв съвет бихте дали за поддържане на здрава и чиста кожа?

Препоръчвам да се направи почистване с AquaB технологията, като след консултация с дерматолог да се подбере медицинска козметика за поддръжка на кожата. Ако се налага – комбиниране на почистването с някоя от другите технологии за постигане на оптимални резултати.

За контакти:

Център по естетична дерматология Derma Correct

Велико Търново, ул. Борис Богданов 2, тел.: 0889 722 380, 0897 864 144

Няма коментари