HyaM най-гoлямата иновация в Европа

0

Списание BEAUTY WOMAN разговаря с дермато-естетичния експрет Рамона Шулхов за предимствата и спецификата на най-новата немска технология HyaM на българския пазар и за отличителните й качества.

 

Г-жо Шулхов, какво е основното предимство на HyaM?

В сравнение с инжекционните процедури HyaM може да проникне максимално до епидермиса и горния слой на дермата. Затова уредът е подходящ и за козметици. Безигленото въвеждане на активни съставки в кожата се постига посредством създаване на налягане и формиране на естествени микроскопични канали, осъществяващи междуклетъчен транспорт. Предварително зададеното налягане определя целевата тъкан, което позволява безопасна и сигурна работа. Изследванията показват, че хиалуроновата киселина избира пътя на най-малкото съпротивление и прониква до най-малките микрочастици в кожата. Не се засягат нито нервни влакна, нито кръвоносни съдове, активната съставка се разпределя хомогенно.

Какви са качествата на хиалуроновата киселина, която изполвате в представената от вас терапия?

Хиалуроновата киселина е ендогенен гликозаминогликан и представлява важна част от съединителната тъкан. Прилагането й в естетичната хирургия е вече утвърдена процедура. С тази процедура бръчките се изглаждат, устните се моделират и контурите на лицето се преоформят. Използва се и за подобряване на външния вид на кожата. С напредване на възрастта хиалуроновата киселина в организма все повече започва да се разгражда, вследствие на което кожата става крехка и съдържанието на влага в нея намалява. Синтетично произведената хиалуронова киселина се предлага в различни концентрации, като съответната се избира в зависимост от областта на приложение. Киселината, която ние използваме е произведена във водещи лаборатории в Eвропа, познати от медицината и специализирани в производството на висококачествени продукти. Така ние гарантираме същите дълготрайни резултати както и познатите класически методи.

Важно е да се отбележи, че като естествена съставка в човешкия организъм хиалуроновата киселина се разгражда на 100% и позволява повторно впръскване в кожата. Дълготрайността на резултата зависи от собствения метаболизъм на клиента и може да варира между 4-12 месеца.

HyaM

Кои са подходящите зони за успешно третиране с HyaM?

Придаване обем на устни, възстановяване на обема в областта на бузите, запълване на назолабиални бръчки и оформяне на лицевия контур.

Какво трябва да се вземе под внимание при процедурата?

Както и при други познати минимално инвазивни процедури, хигиената по време на работа е от голямо значение. По време на процедура трябва да се внимава за абсолютна чистота на работното място, да се използват ръкавици и подходящ дезинфектант за кожата. По време на процедурата трябва да се носи маска. Стерилните накрайници се изхвърлят след всяка процедура.

Защо да изберем HyaM, а не познатите класически методи?

Благодарение на стерилните накрайници ампулите хиалуронова киселина могат да се използват и в малки количества, както и да бъдат въведени избирателно. Например, увеличаването на устните не води до така наречените „Duck-Faces“. Както споменахме, срокът на годност зависи от качеството на избрания хиалуронов продукт. По този начин няма значение дали продуктът се въвежда с HyaM или се инжектира с игла от специалист. Професионалният ми съвет към читателите е: Избирайте само качествени продукти на утвърдени доставчици! И един безспорен бонус – без болка! При процедурите с HyaM вторичната болка изчезва незабавно. Микроотворите се затварят много по-бързо от убожданията с игла, затова и въстановяването е по-бързо.

Възможен ли е хиалуронов филър без игли?

Отговорът е ясен: Да – с HyaM.

Няма коментари