HIFU – НАЙ-НОВОТО ОРЪЖИЕ ЗА НЕОПЕРАТИВЕН ЛИФТИНГ

0

Всяка изминала година прибавя още фини линии и бръчици върху лицето ни, все по-голяма загуба на еластичност и отпускане на кожата, За ефикасно противопоставяне на възрастовите промени е предназначен апаратът SONOQUEEN, базиран на иновативната технология, която предизвика революция в естетичната медицина – HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). 

За разлика от останалите апарати на нашия пазар, SONOQUEEN разполага с единствения по рода си околоочен накрайник.

 

HIFU или високоинтензивен фокусиран ултразвук е модерна неинвазивна технология, която осигурява ефективен лифтинг на лицето, стяга и тонизира кожата, спомага за запълване на назолабиалните гънки, повдига отпуснатите ъгълчета на устата, лифтира отпуснатите вежди и клепачи, ремоделира тялото.

За разлика от обикновените, високоинтензивните ултразвукови вълни са прецизно фокусирани и концентрирани само в третираната зона, без да се засягат съседни области.

Какви са предимствата на апарата SONOQUEEN? 

Авангардният апарат SONOQUEEN се отличава със следните предимства: оптимална енергия, различни накрайници за съответната зона (3 накрайника за лице, включително и специално проектиран за околоочен контур, както и 1 за тяло), по-малко болка, видими резултати и максимална удовлетвореност на пациентите. За разлика от лазерите, HIFU технологията може да се прилага при всеки тип кожа и по всяко време на годината.

 

Какъв е принципът му на работа?

SONOQUEEN създава високоинтензивен микрофокусиран ултразвуков лъч, който достига много дълбоко в кожата – до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS, изграден от колагенови и еластинови влакна и поддържащ меките тъкани на лицето. Както е известно, с напредване на възрастта колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата неестетично се отпуска и увисва, образуват се фини линии и по-дълбоки бръчки. Фокусираната ултразвукова енергия прониква в дълбочина до SMAS слоя и предизвиква повишаване на температурата до 60-70°С, в резултат на което колагеновите и еластиновите влакна, свързващи мускулите с повърхността на кожата се скъсяват и по този начин повдигат SMAS слоя. Стартира и процес на синтез на нов колаген и еластин, което води до стягане и лифтиране на кожата.

Наблюдават ли се странични ефекти след процедурата и кога е видим ефектът?

Веднага след процедурата се наблюдава зачервяване на кожата на лицето, което постепенно отшумява. Възможно е два или три дни след третирането да има лек оток. Видимите резултати настъпват след 40-60 дни. Кожата е по-млада, с подобрена еластичност и плътност, фините линии и бръчки са изгладени, лицевият контур е ремоделиран. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и зависи най-вече от времето, необходимо за обновяване на колагена в кожата, като резултатът от HIFU неоперативния лифтинг се увеличава в продължение на 3 до 6 месеца.

За кого е подходяща процедурата със SONOQUEEN?

Процедурата с модерния апарат е показана за пациенти с гравитационна птоза (отпускане) на лицето, отпускане на кожата под брадичката, силно изразени назолабиални гънки, увисване ъгълчетата на устата, отпускане на клепачите, загуба на овала на лицето и на контура на долната челюст, двойна брадичка, а също и за ремоделиране на тялото.

Има ли противопоказания?

Както много други естетични процедури, терапията със SONOQUEEN също има противопоказания – бременност и кърмене, онкологични заболявания, някои кожни заболявания и др.

 

Модерната технология HIFU гарантира много добра превенция на процеса на стареене и позволява за дълъг период от време да се отложат оперативните интервенции. Безопасен при продължително и многократно въздействие, високоинтензивният фокусиран ултразвук позволява постигането на отлични резултати и високо ниво на удовлетвореност на пациентите.

 

За контакти: „ИНТЕРНЕШЪНЪЛ МЕДИКЪЛ ДИСТРИБЮШЪН“ ЕООД

гр. София, ул. Найден Геров 6, ет. 3 офис 6, тел. 0897 232 399, е-mail: info@imd-bg.com, www.imd-bg.com

Няма коментари