FORLLE’D – кислородна терапия

0

Иновативна и високоефективна процедура, която подобрява обменните процеси и микроциркулацията, стимулира тъканното дишане, активира синтеза на колаген, еластин и гликозаминогликани. Терапията е подходяща за всяка възраст, ефикасно моделира лицевия контур, редуцира фините и по-дълбоки бръчки, намалява подпухванията. Подходяща е за подготовка на кожата на лицето преди естетични интервенции и за по-бързото й възстановяване след тях, както и за моментално свежа и сияйна визия преди важни събития.

Наталия Петкова, козметик в Естетик клуб Варна

Защо да изберем професионалната козметика на Forlle’d?

Професионалната японска козметика Forlle’d е лидер при терапиите и продуктите за възстановяване на кожата на клетъчно ниво. Уникалните формули на Forlle’d гарантират моментален и видим резултат още след първата процедура. Продуктите на японския бранд съдържат иновативни активни съставки, които осигуряват ненадминато подмладяване на кожата без инжекционна или хирургична намеса. Специалният комплекс от нискомолекулна хиалуронова кисекина, платина и други високотехнологични съставки възстановяват кожата, повишават нейната хидратация, подпомагат клетъчната регенерация, стимулират синтеза на колаген и осигуряват постоянна антиоксидантна защита. Основен компонент във всички продукти на Forlle’d е патентованата нискомолекулна хиалуронова киселина, която се отличава с интензивни хидратиращи и биостимулиращи свойства. Благодарение използването на революционна технология, Forlle’d намалява до ултрамалък размер (само 5 nm) молекулата на хиалуроновата киселина, достатъчен за трансепидермалното й проникване до нивото на дермата. Такъв вид неинвазивно дълбоко проникване на хиалуронова киселина в кожата я хидратира и възстановява отвътре, активира синтеза на естествените съставки на дермата. Продуктите на Forlle’d са без аналог на козметичния пазар, позволяват комбиниране и подбиране в зависимост от индивидуалните потребности на кожата на клиента.

Кислородната терапия – перфектна грижа за кожата на градския жител

Животът в съвременния мегаполис е свързан с постоянен стрес за кожата. Замърсеният въздух, напрегнатото ежедневие, отсъствието на добра двигателна активност, са фактори, които оказват съществено влияние върху метаболизма. Резултатът от тяхното въздействие е понижаване обмяната на веществата. В своята работа козметолозите постоянно се сблъскват с повяхнала, уплътнена, атонична и замърсена кожа. Кислородната терапия е идеалното решение за тези проблеми и великолепна грижа за кожата на градския жител. Прилаганите в процедурата продукти стимулират тъканното дишане. Това са както продукти с платина, така и продукти на основата на нискомолекулна хиалуронова киселина, серуми, активиращи обмяната на веществата и уникалната маска – комбинация от два самостоятелни продукта (гел и пудра). При смесването на гела и пудрата се образува въглероден диоксид, възниква т.нар. контролирана хиперкапния, която активира хипероксигенацията. Въглеродният диоксид стимулира и рецепторите на кръвоносните съдове, които започват интензивно да се свиват и разширяват. Вследствие на тази своеобразна „съдова гимнастика“ тъканите активно се снабдяват с кислород. Екстрактът от корени на женшен (мощен адаптоген) и екстрактът от куркума засилват оксигениращото действие на маската. В тази високоефективна маска са включени и екстракти от японска сверция и кордицепс (торбеста гъба), които са уникални с интензивните си хидратиращи свойства. Продуктите на основата на нискомолекулна хиалуронова киселина активно стимулират синтеза на колаген, еластин и гликозаминогликани.

Как протича кислородната терапия?

Процедурата започва с отстраняване на грима от очите и устните с Hyalogy Remover for Point Make-Up – двуфазен лосион, който деликатно премахва дори водоустойчив грим, овлажнява и успокоява кожата. Следва нанасяне и емулгиране  на лицето и шията на Hyalogy P-effect Clearance Cleansing – емулсия за почистване на лицето, специално разработена за кожа, която е изложена на стрес и замърсители от съвременния градски живот. С влажни четки се разбива Hyalogy P-effect Re-purerance Wash (почистващ продукт с противовъзпалително и оздравително действие) до получаване на обилна пяна, която се нанася на кожата на лицето и шията върху предишния продукт. Прилага се специфичен масаж с четките, след което продуктите се отмиват с топла вода и кожата се подсушава. Дълбокото почистване започва с нанасяне на Hyalogy P-effect Clearance Cleansing и 10-минутен масаж, като се набляга на зоните с хиперкератоза и комедони. При необходимост може да се направи механично почистване на комедоните. Отново с влажни четки се разбива Hyalogy P-effect Re-purerance Wash до образуване на пяна, която се нанася върху предишния продукт, прилага се масаж с четките, след което продуктите се отмиват с топла вода и кожата се подсушава. С нежни потупващи движения равномерно се нанася Hyalogy P-effect Peeling Lotion – лосион, който стимулира стволовите клетки. Следва нанасяне на коктейл, получен от смесването на Hyalogy Platinum Lotion (антиоксидантен лосион с платина), BioPure EG 100 Essence (серум с епидермален растежен фактор) и BioPure VC 100 Essence (серум с витамин С), който активира тъканното дишане и диференциацията на стволовите клетки. Прилага се масаж със специфични масажни техники и Hyalogy RF Treatment Cream (масажен крем, подходящ за всеки тип и фототип кожа, както и всяка възраст). Терапевтът съобразява типа масаж със състоянието на кожата на клиента. За оптимизация на метаболитните процеси се нанася маска, получена от смесването на  Hyalogy Oxygenic Gel Pack и Hyalogy Essence Powder. Контурът на лицето се моделира с помощта на бандаж от марля. След 12-15 минути маската се отстранява и се нанасят Hyalogy Platinum Lotion и Hyalogy Platinum Essence, които имат мощно антиоксидантно действие. В зоната на околоочния контур се нанася Hyalogy Platinum Eye Cream, а на лицето, шията и деколтето – Hyalogy Platinum Cream for Face. Продуктите снабдяват кожата с ценни хранителни вещества, ефикасно изглаждат фините линии и бръчици, стягат, тонизират и възвръщат виталността и естествения й блясък. Процедурата завършва с нанасяне върху устните на Hyalogy Protective Cream for Lips, а на лицето, шията и деколтето – Hyalogy UV Protector SPF 25 PA++, които хидратират, подхранват и защитават кожата. Резултатът е видим веднага след първата процедура – чиста, свежа и сияйна кожа, с нежен естествен блясък. Изчезват подпухването и фините линии, намалява дълбочината на бръчките, кожата е по-стегната, еластична и тонизирана.

Какви продукти се препоръчват за домашна грижа?

За поддържане на постигнатите резултати от професионалната кислородна терапия се препоръчва редовното прилагане на продукти за домашна грижа, които са внимателно подбрани от терапевта и изцяло съобразени с индивидуалните потребности на кожата на клиента.

Има ли противопоказания за прилагане на кислородната терапия?

Противопоказания за провеждането на кислородната терапия, са: алергия към витамин С, индивидуална непоносимост към съставките, включени в продуктите, както и стандартните противопоказания за козметологични процедури.

Продължителност на терапията: 65–80 минути.

Препоръчителен курс: 7–9 процедури, веднъж на 5–7 дни.

Няма коментари