Expert Summit Dubai експертна среща на красотата и естетиката

0

Проведе се Expert Summit Dubai, организиран от Merz Aesthetics. На експертната среща се събраха утвърдени лекари специалисти в бюти сферата. Присъстваха лектори от Дубай, Абу Даби, Мароко, Ливан, Турция, ЮАР, Австрия, Германия, Великобритания, Холандия и Русия, които споделиха своя опит и наблюдения при работата си с продуктите на Merz Aesthetics. Д-р Снежана Манджукова сподели за сп. Beauty Woman своите впечатления от научния форум.

 

Фирма Merz Aesthetics организира изключително интересна експертна среща в Дубай. Бяха разгледани интригуващи теми, лекторите споделиха собствения си опит, като лайтмотив бяха различията между възприятията за красота в Близкия Изток, Европа и Северна Америка. Мотото на събитието бе да се стремим към пропорционално и естествено изглеждащо лице.

Колегите от Близкия Изток споделиха, че техните пациентки целят постигане на обем в зоната на скулите и придават много голямо значение на погледа. Долната част на лицето е много по-слабо изразена. Жените над 55 години обръщат повече внимание на пигментациите, които са в резултат на яркото слънцегреене. По-младите работещи дами обръщат внимание на контура на лицето, на устните – наблюдават се желания, подобни на дамите в Европа.

Texas Face е изключително любопитна нова тенденция, при която ъгълът на мандибулата е 90°, а ъгълът при брадичката е 60°. Показаха снимки на пациенти с фантастични резултати, имаше и демонстрация на живо. Texas Face се постига чрез работа с дълга канюла, която навлиза от ръба на мандибулата и коригира долната част, след което се променя посоката на 90° за придаване на обем.

Наблегна се на усложненията след инжектиране на филъри, които  зачестяват особено в периорбиталната зона. Случва се в окуларната артерия да попадне продукт, а това би могло да доведе до слепота. Бяха обсъдени техники за реакция при подобно усложнение и как да се работи, за да бъдат избегнати.

Бяха разгледани проблемите и на периорбиталната зона. С годините едното око започва да изглежда по-уморено от другото и лекторите разясниха как се борят с този проблем в своята практика. Беше демонстрирано комплексно лечение на тъмните кръгове и торбичките в околоочната зона.

Имаше и активна дискусия за корекциите на нос. При тази процедура се получават доста усложнения, едно от които е некроза. Отмина модата на малките чипи носове. Сега пациентите търсят правилен и елегантен нос, който да се вписва в цялостната композиция на лицето. Според мен 80% от хората не харесват своите носове, но при повечето от тях природата е дала нос, съразмерен спрямо чертите на лицето. Около 20% от пациентите имат същинска нужда от промяна на носа по естетични причини. Бяха демонстрирани и терапии за тяло с апарата Cellfina в комбинация с филърите Radiesse®. Комбинацията се прилага в зоните на бедрата, за увисналата част на ръцете при мишниците, корема, около коленете, деколтето, дори при глутеусите. Merz Aesthetics представиха още ботулинов токсин и филърите Belotero: Soft, Balance, Volume. Приложиха ги в зоните на лицето, шията и деколтето. Belotero Volume се използва за придаване на обем, най-често на скулите, Belotero Soft – при баркод бръчки, Belotero Balance – за устни и фини бръчици около очите. Бе засегната темата за новостите при инжектиране на ботулинов токсин и филъри и бе показана изключително интересна техника при по-тънка и фина кожа със специално повърхностно инжектиране на продукта Radiesse. Резултатът беше зашеметяващ. Също така бяха показани нови техники за корекция на устни чрез инжектиране на филър Belotero много повърхностно, а ефектът бе невероятно пухкави и красиви устни. Чрез повърхностно инжектиране се щадят тъканите в дълбочина, лекарят има по-голям контрол и се използва по-малко количество продукт.

Няма коментари