Esthederm или как да менажираме времето

0

Esthederm е висок клас селективна френска козметика, част от козметичния лидер NAOS, към който принадлежи и Bioderma. Esthederm притежава линия продукти за домашна грижа, но и изключителни терапии, пригодени за работа в козметичен салон. Това, което отличава Esthederm от други козметични брандове е цялостният подход към грижата за кожата. Esthederm не говори за anti-age, а за age-managеment, защото на остаряването и на старостта не бива да се гледа като на нещо лошо, срещу което трябва да се борим с пълни сили, а като на един нормален физиологичен процес, където всяка жена може и има право да се чувства красива.

 

Терапиите, които предлага Esthederm са изключително богати на апликационни и мануални масажни техники, които в допълнение с продуктите за домашна грижа осигуряват цялостен подход при различните типове кожа.
Всички продукти се отличават с това, че съдържат клетъчна вода. Клетъчната вода е аналог на водата в тъканите и поддържа окислителните процеси и процесите на осмоза от двете страни на клетъчната мембрана. Това уникално технологично решение на Esthederm лежи в основата на концепцията за ейдж-мениджмънта.
Професионалните терапии са разделени в няколко основни групи в зависимост от индивидуалните нужди на клиента и състоянието на кожата.
Базовите терапии представляват емблематичния ритуал за почистване на Esthederm, който подготвя кожата в абсолютна хармония с нейната естествена екосистема.
Интензив терапиите са процедури, фокусирани върху конкретни нужди на кожата като хидратация и смекчаване на фини линии и бръчки, енергизиране и блясък, абсолютно обновяване за проблемна и зряла кожа, подход при акнеична кожа.
Концепцията на сезонните терапии е, че кожата реа-гира различно при различните сезони, ето защо е важно да отговорим на нейните специфични нужди във времето.
Терапиите от ейдж-мениджмънта се основават на философията на Esthederm за запазване на младостта въплътена в три изключителни ритуала: Activ Repair, Lift & Repair и Cyclo System – нов цикъл на младост.


ТЕРАПИЯ НА ФОКУС – ИНТЕНЗИВ ХИАЛУРОН
Процедурата е насочена към интензивната хидратация на кожата, смекчаването на фините линии и бръчки и е подходяща за всеки тип кожа.
Първите стъпки от терапията започват с емблематичния почистващ ритуал на Esthederm:
• Отстраняване на грима в зоната на околоочния контур и устните с двуфазен дегримьор подходящ и за водоустойчив грим.
• Дегримиране на лице, шия и деколте с тоалетно мляко за всеки тип кожа.
• Нанасяне на крем за дълбоко почистване на порите, като избягваме зоната на околоочния контур. С тази стъпка ние отстраняваме като с вакуум замърсяванията от порите, натрупалия се себум и микроорганизми.
• Нанасяне на ексфолираща маска-гомаж. Един уникален продукт, който без да има ексфолиращи частици по най-елегантния и безупречен начин отстранява натрупалите се мъртви клетки по лицето, шията и деколтето. С маската работим и в зоната на околоочния контур. Маската се отстранява с няколко специфични за Esthederm движения.
• След дълбоко почистващите продукти идва и ред на пилинг-гела, който съдържа гликолова киселина с много ниска концентрация. Тази стъпка не е задължителна и се прилага само според индивидуалните нужди на кожата и по преценка на терапевта. Пилинг-гелът престоява около 5 минути върху кожата и се отстранява с хладка вода. Той има за цел да ексфолира допълнително кожата и да й придаде повече блясък. Прилага се когато кожата е по-мазна, при широки пори и наличие на бръчки и пигментни петна.
• Следва най-приятната част от процедурата, а именно нанасянето на спрей клетъчна вода, която пада върху кожата на клиента като нежна роса. И всичко това е придружено от релаксиращ точков масаж.
С тези стъпки приключва и почистващият ритуал на Esthederm, който е и първи етап от всички терапии и носи името Osmoclean. Следва анализ на кожата на клиента и избор на активна процедура. В този случай процедурата, която сме подбрали е Интензив Хиалурон.
• На подготвената вече кожа нанасяме интензивен хиалуронов серум съответно на лице, шия и деколте.
• Върху серума апликираме дълбоко хидратираща маска.
• След като отстраним маската поставяме хиалуронов крем, който допълнително ще задържи влагата в кожата.
• Последната стъпка от тази процедура, както и при всички терапии на Esthederm е напръскването на лицето с предпазващ спрей за градски условия. City Protect Spray е уникален продукт, който има патент за глобална клетъчна защита. Той предпазва ДНК на клетките от различните видове радиация и свободни радикали, характерни за въздуха в големите градове.
• Продуктите за домашна грижа са продължение на професионалните терапии и допълват и запазват тяхното действие за по-дълго време.

За контакти:
MedEsta – Medical Esthetic Center
София, ул. Гургулят 22,
тел. 088 662 5975
Facebook:
MedEsta-Medical Esthetic & Laser Center

Няма коментари