ERICSON LABORATOIRE HYDRA CLINIC

0

HYDRA CLINIC е хидратираща и подхранваща терапия, която стимулира естествените механизми на хидратация, задържа влагата и липидите, омекотява, изглажда и успокоява сухата и дехидратирана кожа. HYDRA CLINIC е подходяща и при временни състояния на дисбаланс в хидролипидния защитен слой на кожата: слънчево раздразнение, след епилация, наранявания, излагане на вятър, студ и други агресивни външни фактори.

Верни на иновационния си дух, Ericson Laboratoire прилагат едни от последните медицински разработки, комбинират нови удивителни активни съставки, плод на биомедицински изследвания. Една от тези съставки е резултат от постиженията в областта на биологично съвместимите полимери, разработени за имплантиране в тялото. Те са способни да неутрализират имунния отговор, който води до отхвърляне на импланта. Също така имат приложение в офталмологията (контактни лещи) и при фармацевтични лечения (възстановяване на кожата в случай на изгаряне).

HYDRA CLINIC на Ericson Laboratoire е умела комбинация от 4 научни и клинични технологии, интегрирани в продуктите:

  1. Lipidure – интелигентни хидролипиди, които улавят водни молекули от околната среда, съхраняват ги и ги преразпределят. Благодарение на тяхното двойно предназначение те биомиметично играят ролята на фосфолипиди в кожата и създават естествен хидролипиден филм. Те са абсолютно биосъвместими и се абсорбират в дълбочина, подобряват защитната бариера, която предпазва клетките от външен стрес.
  2. Bio Skin Repair – самоадаптиращ се фитокомплекс, който реструктурира и стимулира естественото клетъчно обновяване. Чрез активиране синтеза на протеини (Involucrine, Loricrine, Lekti), които са важни в сложния процес на епидермална регенерация, HYDRA CLINIC спомага за възстановяване на увредената кожа чрез формиране на нов епидермален слой, увеличаване на производството на кератиноцити, в резултат от обновяване на епидермиса. Укрепва антидехидратиращия щит чрез подобряване на клетъчната кохезия и регулиране на клетъчното излющване, възстановявайки кожната бариера.
  3. Aquaphyline – стимулира синтеза на аквапорини-3, които повишават циркулацията на вода от дермата към епидермиса. Аквапорините имат изключително значение като преносители на вода през мембраните на кератиноцитите. Те позволяват 3 милиарда водни молекули да преминават през клетъчната мембрана само за една секунда.
  4. Микропачове – полизахариден комплекс, който играе ролята на „втора кожа“ и формира защитен слой. Те идват от фармацевтичната индустрия и представляват комбинация от полизахариди от акация и кафяви водорасли и аминокиселината серин. Микропачовете запазват водния баланс, като ограничават загубата на вода и стимулират проникването на серина за дълготраен овлажняващ ефект.

Как протича терапията HYDRA CLINIC?

Първата стъпка от терапията е почистване на грима и замърсяванията по кожата, като очите се почистват с Двуфазен дегриматор за околоочен контур, а лицето и шията с Почистващо мляко за суха кожа и Овлажняващ лосион за суха кожа. Прилага се ексфолиация – лицето и шията се ексфолират според типа кожа с един от трите основни ексфолианта на Ericson Laboratoire: DERMA GUM, GOMMAXX или DERMA SCRUB, след което се почистват и тонизират с Овлажняващ лосион за суха кожа.

Първият серум, който се нанася с  лимфен дрениращ масаж, е AQP-3 Хидростимулиращ серум. Формулиран е за дехидратирана и пресъхнала кожа, която има нужда от свежест и мекота. Съдържа ценни активни съставки – Аквафилин, Фукоджел и екстракти от кардамон, водна лилия, лотос и боровинка, които интензивно хидратират кожата.

Вторият серум – Ултрахидратиращ серум MPC30 се нанася с точков масаж. Съдържа ултраовлажняващата биотехнологична съставка Reviviscence, защитни фосфолипиди и растителни екстракти от питая и тамарило, богати на мощния антиоксидант витамин С.

Третият серум е C34 Подхранващ и възстановяващ серум и се нанася с дълъг релаксиращ масаж. Това е истински регенериращ еликсир, в който са концентрирани качествата на четири масла: марула, шам-фъстък, арган и кокум, както и екстракти от магарешки трън, грозде, шам фъстък и годжи бери.

В зависимост от типа кожа на фин и равномерен слой с помощта на четка се нанася една от двете маски на лицето и шията:

  • H25 Интензивно хидратираща крем-маска за силно дехидратирана или по-млада кожа.
  • С34 Интензивно подхранваща крем-маска за много суха или по-зряла кожа.

Очите се покриват с напоени тампони с Бързодействащ успокояващ лосион. Поставя се марля, която да прилепне плътно към лицето, и се изтегля нагоре за добър лифтинг ефект. Нанася се втори по-плътен слой от избраната кремообразна маска.

В пластична купа се смесва един пакет от Хидротермичната маска с 90 мл Овлажняващ лосион. Готовата алгинатна маска се нанася на плътен слой и се оставя да престои за 20 минути. Маската съдържа регенериращи масла от арган и авокадо, както и успокояващ екстракт от невен. След престоя пластифицираната маска се отстранява внимателно с марлята, а кожата се почиства с Овлажняващ лосион.

На цялото лице и шия с леки масажни движения се нанася Интензивно хидратиращ крем MPC30, който непрекъснато овлажнява и напоява кожата в дълбочина. Съдържа Аквафилин, фосфолипиди, фито-морски микропачове и екстракти от пъпеш, краставица и диня, които хидратират, омекотяват и доставят на кожата ценни витамини и микроелементи.

Продължителност на терапията: 1 час и 15 минути.

Препоръчителен брой процедури: 4 броя веднъж седмично.


Моделът е млада жена с плътна и стегната, но суха кожа. Тенът й е природно по-тъмен. Дамата се поддържа всекидневно с хидратиращ крем от известна марка козметика, но въпреки това кожата остава суха и на вид, и на усещане. Отсъстват прояви на чувствителност, няма бръчки, но сухотата прави кожата груба при допир и при оглед малко състарява външния вид. За състоянието на кожата вероятно оказва влияние и фактът, че тя работи в офис, където средата предразполага към дехидратация и изсушаване. Реакцията към терапията HYDRA CLINIC е положителна, няма никакви раздразнения. Използван е ексфолиращ продукт DERMA GUM, който абсорбира замърсяванията, нежно ексфолира и леко изсветлява, използва се при чувствителна и суха кожа. Като основа на хидротермичната алгомаска е използван фин слой TOTAL NUTRITION RH30 CREAM MASK + плътен слой HYDRO PATCH H25 CREAM MASK с оглед на това, че кожата е много суха и буквално изпива всеки продукт, който бъде нанесен. Резултатът е омекотяване и изглаждане на кожата, което е осезаемо и видимо. Тенът е изсветлен и лицето изглежда свежо и младо.

Препоръки:

Курс от терапии HYDRA CLINIC 4 броя по 1 седмично и домашна грижа: Ултрахидратиращ серум MPC30 и Подхранващ и възстановяващ серум C34, които да се редуват на 2-3 дни преди дневния крем, Интензивно хидратиращ крем MPC30 като дневен и нощен, Интензивно подхранващ крем C34 през няколко дни като нощен крем или маска. Препоръчително е също да се подхранят и устните с Хиалуронов стик за обемни устни, за да изглеждат постоянно гладки и сочни.

За контакти:

Vitality Club, София, тел.: 0887 604 109, http://www.vitality-club.bg/

Няма коментари