EndoSpheres Therapy

0

Авангардният апарат EndoSpheres Therapy е базиран на компресивна нискочестотна микровибрация в диапазона от 40 до 355 Hz с импулсно ритмично въздействие върху тъканите. Компресивната микровибрация се осъществява чрез накрайник, върху който са разположени във вид на пчелна пита 55 силиконови антиалергични сфери с възможност да се контролира честотата на въртене. Вибрацията и компресията създават ефект на лимфна „помпа“, като съчетанието им определя интензивността на третирането. EndoSpheres Therapy успешно замества мануалните масажни техники.

Компресивната микровибрация е 100% неинвазивна терапия със следните въздействия:
     • Лимфен дренаж и активиране на кръвообращението, подобряване на микроциркулацията, лимфния и венозния застой, елиминиране на излишните течности, ефикасно облекчаване на синдрома на тежки и уморени крака, лимфедем, с особена ефективност в програмите за редуциране и отстраняване на целулит I до IV степен, както и фиброзен целулит.
     • Регулиране на излишните мастни натрупвания, ремоделиране контура на тялото, намаляване на обемите, подобряване релефа и тонуса на кожата, изглаждане на портокаловата кожа, активиране на метаболитните процеси.
     • Обезболяващият ефект на компресивната микровибрация се обяснява с въздействие върху механорецепторите за болка. Освен това подобрява трофиката на мускулната тъкан, отстранява мускулни болки и крампи, тонизира мускулите, инактивира референтните болеви зони и премахва оточността.

В център за рехабилитация СПА Медикал Център – Елена Ковачева EndoSpheres Therapy успешно се използва като ефективно средство, включено в кинезитерапевтичната програма при:
     • Пациенти след спортни травми, както и след интензивно физическо натоварване.
     • При синдром на постоянната умора
(фибромиалгия).
     • За премахване на болка, провокирана от неправилна поза по време на работа и психострес.
     • При болки в гърба и кръста, дископатии.
     • Ставни заболявания.
     • Метаболитен синдром, наднормено тегло.
     • За възстановяване след раждане.

Параметрите на въздействие с компресивната нискочестотна микровибрация се подбират индивидуално по преценка на кинезитерапевта илr козметолога, съобразени с индивидуалните особености на клиента.
Препоръчителна продължителност на курса за въздействие: 6, 12 или 18 терапии. Продължителността на процедурата с EndoSpheres Therapy е 45-70 минути.

 

 

За контакти: СПА Медикал Център – Елена Ковачева

София, кв. „Редута“, ул. „Велчо Атанасов“ 19, тел.: 02 946 11 90, 0885 441 580, 0886 682 865

Няма коментари