Elemis

0
Евгения Михайлова,
козметик и собственик на
козметично студио ЖЕНИ

Луксозният английски бранд ELEMIS успешно съчетава природните съставки с най-високо технологичните формули, за да постигне най-добрите резултати в грижата за кожата. ELEMIS е 31-годишна марка със собствена лаборатория, използваща био суровини от цял свят за своите продукти. Козметиката покрива всички нужди на кожата, като се постигат много от желаните цели само с една терапия, защото се въздейства на различни нива и структури. Водораслото Padina pavonica е емблемата на ELEMIS и се съдържа във всички продукти.

ELEMIS гарантира био произхода на всички съставки, като част от растенията се отглеждат в собствени ферми на марката, а събирането и обработката им е изцяло ръчна. Интересен факт е, че компанията ELEMIS е първата, която е успяла да отглежда чия в Европа.

В продуктите се съдържат микронизирани етерични масла, които играят ролята на консерванти, и ELEMIS е на трето място в света в класацията за липса на алергични реакции. Активните съставки започват да действат не на повърхността на епидермиса, а след като проникнат в него. По този начин се избягва възможна алергична реакция на повърхността на кожата.

Истинска иновация е апаратът Biotec на ELEMIS, който включва: ултразвукова шпатула за дълбоко почистване на кожата, LED терапии със синя (успокояващ и антибактериален ефект) и червена светлина (стимулира фибробластите за синтез на колаген и еластин), кислородна компресия (както за оксигениране на кожата, така и за въвеждане на активен продукт), галваничен ток (активация на продукти посредством йонофореза) и мускулна стимулация с микротокове (компанията е разработила нов начин за мускулна стимулация, която действа на всяко отделно мускулно влакно).

Продуктите на ELEMIS могат да се съчетават в зависимост от нуждите на кожата на всеки клиент. В конкретния случай клиентката е с много тънка, дехидратирана кожа с множество видими капиляри по цялото лице. Ще съобразя изцяло терапията с нуждите на кожата ѝ, като използваните продукти имат не само краткосрочен ефект, но и дългосрочен, тъй като до две седмици след процедурата ще продължават да действат, подобрявайки обмяната на веществата в клетките и стимулирайки функцията на фибробластите.

Процедурата действа от най-повърхностния слой на кожата (премахване на мъртвите клетки) до мускулатурата. Първата стъпка е почистване кожата на лицето с дълбоко почистващ крем, който е на базата на растителни екстракти и про-колаген, извлечен от водораслото Рadina pavonica. След това се продължава с ензимен пилинг, съдържащ папаин, и кожата се тонизира с хидратиращ и успокояващ тоник. По този начин кожата е подготвена за кислородната компресия. Компанията ELEMIS е разработила 8 серума за работа с апарата, за да може козметикът да отговори на различните нужди на кожата на всеки клиент.

В конкретния случай използваме серум за укрепване на капилярите и без да отмиваме нанасяме Amber Massage Balm – ароматен балсам, който съдържа масло от сладък бадем и кайсиеви ядки за омекотяване и подхранване на кожата. Балсамът се усвоява над 90% от кожата след като се активира с микротокове. Чрез тази комбинация се работи както за подобряване състоянието на епидермиса, така и за мускулатурата. Следва моделаж на лицето и накрая се поставя гел маската с проколаген, чиито активни съставки се активират със синя и червена LED светлина. Терапията завършва с нанасяне на Pro-Collagen Marine Cream – хидратиращ дневен крем с изглаждащо и стягащо действие, който повишава нивата на влага, увеличава здравината и еластичността на кожата и един невероятен продукт за укрепване на капилярите и защита – Daily Redness Relief.

За контакти: Козметично студио „Жени“

София, кв. „Красно село“, ул. „Хубча“ 7, тел. 0888 277 757

Няма коментари