COLLAGENA SUPERACTIVE Висок клас професионални продукти с 99,5% чист колаген

0

След дългогодишно проучване на продуктите предлагани от световни лидери в професионалната сфера, през 2013 г. н.с. инж. Таня Роганска разработи висок клас професионална серия продукти за Израел, разделена на 3 терапии: Депигментираща, Терапия за мазна (склонна към акне) кожа и Антиейджинг терапия с марката Collagena SuperActive. От 2015 г. тези терапии са достъпни и на българския пазар, а най-новата Sculpting Lift-Up терапия бе представена на 11.06.2017 г. в хотел Суис-Белхотел Димят, гр. Варна. Всички продукти са максимално близки до природата, без съдържание на консерванти, оцветители, парфюми и петролни продукти. Продуктите не съдържат агресивни към кожата киселини и ензими, a ефектът се постига на клетъчно ниво, което гарантира дълготраен резултат. Професионалните продукти са придружени с уникални продукти за домашна употреба, с които клиентите да продължат грижата си и извън салона. Марката Collagena бе отличена с наградата Best Brand Award в категория – Козметика за 2016 г.  

Защо колаген?
75% от нашата кожа е изградена от колаген, затова той се явява най-естествената и ефективна съставка за хидратиране и забавяне на процесите на стареене. Днес най-търсените козметични продукти са именно с колаген. Но това, че в даден козметичен продукт има колаген съвсем не означава, че той действително ще бъде усвоен от кожата. Когато й натрапим „неусвояема“ молекула, я стресираме допълнително, вместо да й помогнем да бъде здрава и млада. Още в началото на 90-те години н.с. инж. Таня Роганска разработва и патентова колаген хидролизат, който доказано въздейства на молекулярно ниво за възстановяване структурата на кожата. Поради доказаната си ефективност българският колаген става водеща съставка във висшата и професионална козметика по целия свят.

Българският патентован колаген в Collagena SuperActive
Колагенът е фибриларен белтък, съставен от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала с молекулярно тегло приблизително 360 000 D, твърде голяма, за да не може да проникне в този си вид в дълбочина на кожата и да окаже биологичното си въздействие. Под тази форма колагенът (нативен или жив колаген) е подходящ за медицински продукти като превръзки за тежки изгаряния, биологични хирургически конци и др., но не и за козметични продукти, чиято цел е регенерация и поддържане на младия и красив вид на кожата. Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие върху кожата на молекулярно ниво, нативният колаген трябва да се преработи и доведе до фрагменти от молекулата с размери 2000-2500 D. Именно в това се изразява патентът на българския колаген хидролизат изобретение номер 60847 – хомогенни по размери фрагменти с точно определена молекулна маса получени и пречистени чрез мембранна технология. С изключителна чистота от 97–99,5%, максимално освободен от съпътстващи го странични вещества от неорганичен и органичен произход.

Ето защо, ако искаме да се възползваме от действието на колагена, можем спокойно да избираме козметиката с патентован български колаген хидролизат, – Collagena, който има научно доказано действие на клетъчно ниво – стимулира клетките да продължат производството на собствени колагенови фибри. Българският патентован колаген е гаранция за регенерация, възстановяване и поддържане нормалната структура на кожата и свежия й младежки вид.

 

Няма коментари