Alma-Q лазер – без аналог на пазара!

0

Ултрамодерният Alma-Q лазер е най-новото бижу в дерматологична клиника „Дерма Елит“. Тази иновативна технология се бори по неповторим начин със следите, които времето оставя върху кожата. Д-р Ана Пейкова, естетичен дерматолог и собственик на клиника „Дерма Елит“, демонстрира специално за сп. Beauty Woman неоперативен лазерен лифтинг с Alma-Q.

Д-р Пейкова, какво представлява самата процедура?

Неоперативният лазерен лифтинг с технологията Alma-Q е естетична процедура, която въздейства положително в различни насоки за цялостно подмладяване на лицето. Благодарение на нея се постига устойчив във времето лифтинг на кожата, повлияват се изключително добре разширените капиляри, пигментациите и тъмните кръгове под очите. Това е един от малкото апарати, с които можем да третираме безопасно тънката кожа около очите, както и горен и долен клепач. Също така лазерът оказва много добър ефект върху платизмата – кожата на шията, където, както ни е известно, отпускането с възрастта е видимо и трудно се поддава на естетични корекции.

Апаратът е базиран на Q-Switched лазерна система, която осигурява 4D лифтинг ефект. Нарича се 4D, тъй като Alma-Q дава възможност да работим на 4 различни дълбочини в кожата, използвайки фотоакустични шокови вълни в зоната на третиране посредством високоинтензивно лазерно лъчение с ултракъси наносекундни импулси. Те проникват на различни нива в кожата, включително и в дермата, стимулирайки фибробластите да произвеждат нов колаген и еластин.

Как се извършва лифтингът?

При неоперативния лазерен лифтинг с Alma-Q се използват два накрайника, с които правим цялостна обработка на кожажа – първият спомага проникването на различни дълбочини в кожата, а вторият, който има и различна дължина на вълната, загрява леко кожата и едновременно я лифтира, изглажда и стяга. С втория накрайник се прави и изключително нежен пилинг, при който отсъстват дискомфорт, болка и излющване. По време на цялата терапия не засягаме по никакъв начин горния слой на кожата, тъй като вълните са изключително бързи. След приключването й няма излющване, болка, дискомфорт. Липсва дори период на възстановяване, което прави тази процедура уникална – при всички други третирания с лазер има такъв период, който може да трае от 3 до 10 дни. Каквато и продължителност да има възстановяването, то откъсва пациента от ежедневния му ритъм.

Какво е усещането за пациента и колко е необходимият брой процедури?

Усещането за пациента е приятно затопляне по време на цялата процедура – няма болка и парене. При клиент с по-чувствителна кожа може да се усети по-силно затопляне, но в такъв случай, разбира се, променяме параметрите, с които работим. Всички пациенти, подложили се на неоперативен лазерен лифтинг с Alma-Q, са изключително доволни от резултатите и нямат никакви оплаквания. От тази процедура се повлияват много добре пигментациите – фотоакустичните вълни ги разбиват на много фини частици, които се поглъщат от макрофагите, клетките на имунната система и се отстраняват по естествен начин. При хора с мелазма и дифузна пигментация се получава изсветляване, а комбинацията на лазерния пилинг с Alma-Q и друга естетична процедура гарантира превъзходни резултати.

Определянето на необходимия брой процедури е строго индивидуално. Най-честата практика са 4 процедури с интервал 3-4 седмици.

За контакти:

Клиника „Дерма Елит“

София, ул. Дукатска планина 18 (до Пирогов)

тел.: 0888 300 613, 029530310

Няма коментари