Шуслерова терапия

0

 С възрастта кожата на лицето се отпуска и много жени са готови да плащат за скъпи кремове и процедури, които да подобрят състоянието й, но това решава проблема само частично. За да изглеждаме добре с напредването на годините, е необходимо да полагаме комплексни грижи. Можем да подхраним клетките по най-физиологичния начин, да детоксикираме и да подобрим кислородното насищане на тъканите, като използваме помощта на минералните соли.

Минералните соли на красотата
В Шуслеровата биохимия основните минерални соли за здрава и красива кожа са №1, №8 и №11.

 • Шуслерова сол №1 калциев флуорид – основна сол за поддържане на еластичността на кожата. При дефицит на тази сол се ускорява образуването на бръчки около очите, кожата се втвърдява и напуква, губи свежия си вид, отпуска се лицевият контур.
 • Шуслерова сол №8 натриев хлорид – регулира водния баланс в организма и поддържа добрата хидратация на кожата. При дефицит на солта по лицето често се наблюдават разширени пори, кожата е суха, подпухнала, може да има поява на отоци.
 • Шуслерова сол №11 силицея – солта за синтеза на колаген и възстановяването на кожата. Нейният дефицит води до атрофия на съединителната тъкан и преждевременна поява на бръчки около очите, челото, бузите.

 За да поддържаме кожата си свежа и красива, се нуждаем от тези Шуслерови соли ежедневно – по 5 таблетки от всяка сол, разтворени в чаша топла вода, която се изпива на малки глътки с жабуркане. Сутрин се приема №1, на обяд – №8, а вечер – №11.

 Шуслеровите мехлеми за ежедневна грижа
Приемът на Шуслеровите соли под формата на таблетки се съчетава с външното приложение на Шуслеровите мехлеми.

Следната биоритмологична схема е създадена в съответствие с най-добрата възприемчивост на клетките на кожата към дадена минерална сол в отделните дни на седмицата:

 • Всяка вечер, след почистване на кожата на лицето и деколтето, се нанасят Шуслерови мехлеми №1 калциев флуорид и №11 силицея. В дланта на ръката се смесва по 1 см от всеки мехлем. Сместа се разнася по лицето с леки потупвания с върховете на пръстите. Двата мехлема са базисни за жизнеността на кожата.
 • Всяка сутрин, отново след измиване, се нанася по лицето необходимият за деня мехлем:
 • Понеделник: Шуслеров мехлем №3 железен фосфат – осигурява тонус и кислородно насищане на кожата.
 •  Вторник: Шуслеров мехлем №5 калиев фосфат – за енергия и редукция на фините бръчки.
 • Сряда: Шуслеров мехлем №4 калиев хлорид – за подпомагаме на синтеза на колаген.
 • Четвъртък: Шуслеров мехлем №7 магнезиев фосфат – има антистрес ефект и релаксира мимическите бръчки.
 • Петък: Шуслеров мехлем №9 натриев фосфат – освежава тена на лицето и деколтето.
 • Събота: Шуслеров мехлем №2 калциев фосфат – възстановява структурата на кожата.
 • Неделя: Шуслеров мехлем №6 калиев сулфат – изравнява тена, премахва пигментни петна.

 

 

Минерална програма с уникален ефект
Тази програма има уникален ефект както върху кожата, така и за здравето на кръвоносните съдове. Възрастовите изменения обаче засягат не само епидермиса, но и лицевата костна структура, която оказва огромно влияние върху външността ни. Процесът на резорбция на лицевите кости оказва силно влияние и върху надлежащите меки тъкани. Очните орбити стават по-широки и това води до хлътване на очните ябълки. Костите под веждите, носът и горната челюст също се свиват. Тези промени водят до спадане на самите вежди, образуване на гънки близо до очите и бръчки тип „пачи крак”. Лицето придобива уморен, тъжен вид.

Шуслеровата минерална терапия за лицето се грижи за поддържането и регенерацията както на меките тъкани, така и на лицевите кости. Минералните соли са разредени до концентрация, която позволява безпрепятственото им усвояване на клетъчно ниво. Първите видими позитивни промени се забелязват още на третата седмица. Но тъй като регенерационният цикъл на кожата е 3 месеца, то този е необходимият срок за постигане на трайни промени. След като се направи един курс, за да се задържи постигнатият резултат, програмата може да се повтаря за 7 дни поне веднъж на 3 месеца. Ефектът е значителен и траен, като в периода на изпълняване на програмата, може да се спести употребата на други козметични кремове.

Няма коментари