Шуслерова терапия за младост и красота – кои са шуслеровите соли за красота и как се прилагат в козметичната практика

0

Шуслеровите соли са създадени преди повече от 100 години от немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), който установява, че минералните дефицити водят до развитието на различни патологични процеси. Минералните соли са незаменими не само за профилактика и лечение, а и в борбата с процесите на остаряване на кожата – всички те имат ефективно решение с помощта на новото поколение Шуслерови мехлеми за локално приложение. Комбинираното прилагане на Шуслеровите соли (под формата на таблетки и маз) доставя незабавно нужните на организма минерали и възстановява минералния баланс.

Неизбежната битка с времето, която не търпи отлагане

Остаряваме по-бързо не само в резултат на генетична предразположеност или на фактори на външната среда. Дефицитът на минерални соли заради съвременния начин на живот води до редица оплаквания, характерни за голяма част от хората в активна възраст: прекомерно омазняване или тънка, суха, нацепена, лющеща се кожа, акне, обриви, екземи, тъмни петна, целулит и др. Локалното приложение на Шуслеровите мехлеми е изключително подходящо при подобни проблеми.

При редовна употреба на подбраните спрямо индивидуалните нужди Шуслерови мехлеми се подобряват кръвообращението и лимфния дренаж, предотвратява се появата на бръчки, стягат се тъканите в областта на бузите, брадичката и шията, изчиства се тенът, ускорява се изхвърлянето на токсините. Кожата е видимо по-свежа и здрава, по-млада и тонизирана.

Да нахраним клетките и да върнем красотата

Шуслеровите мехлеми могат да се използват и самостоятелно, и като добавка към основния масажен крем или масло при:

  • Антиейджинг терапия – работи се с Шуслеров мехлем №8, който регулира резорбцията на вода, подпомага регенерацията и подхранването на кожата. Препоръчва се за суха, тънка и дехидратирана кожа. За регенериране и подхранване на кожата.
  • Лимфо-дренажен масаж – за ускорено отстраняване на токсините от тялото, при мек целулит, оточност и наднормено тегло в резултат на лимфен застой. Работи се с Шуслеров мехлем №10, който извлича водата от клетките и способства за излъчването й от тъканите. Подпомага отстраняването на отпадните обменни продукти. Подобрява разнасянето на отоците в тялото.
  • Лифтинг терапия на лице за тонус и еластичност на кожата – работи се с Шуслерови мехлеми №1 и №11. Шуслеров мехлем №1 изглажда бръчки и белези, омекотява втвърдени тъкани или уплътнява отпуснати тъкани. Мехлем №11 помага за регенерация на кожата при преждевременно образуване на бръчки.
  • Лечение на акне – работи се с Шуслерови мехлеми №9 и №11. Мехлем №9 регулира алкално-киселинното равновесие, а №11 изчиства гнойните процеси, включително и закрити такива.

Няма коментари