Термалната вода – чудо от природата

0

Човешкият организъм се нуждае непрекъснато от достатъчно количество вода не само за да поддържа работата на вътрешните органи, но и за да изглежда кожата ни добре. Обикновено се смята, че през лятото дехидратацията е по-голям проблем, отколкото през зимата, но и през студените сезони на годината човек трябва да приема достатъчно количество течности, а също така да овлажнява епидермиса.

 Термалната вода съдържа набор от минерални вещества, които имат благотворно въздействие върху здравето и външния ни вид. Видът на минералите, както и нивото на минерализация, зависят от мястото, откъдето е извлечен конкретният вид термална вода. Най-често срещани са манганът, който има хидратиращи и антиоксидантни свойства; медта, която има противовъзпалително действие; желязото, което помага на кожата да „диша“, и магнезият, който се грижи за здравето на клетките.

Термалната вода най-често е под формата на спрей или изпарител. Използва се при зачервяване и сърбеж на кожата, а след като се изпари от лицето, помага за поставянето на перфектен грим. Приложена след депилация, има болкоуспокояващ ефект и премахва кожните раздразнения от агресивната процедура. Термалната вода е мултифункционален продукт, при това е много лесен за използване и може да се носи всеки ден в дамската чанта.

Освен за мигновено освежаване тя може много ефикасно да се използва и при зачервявания – независимо дали са причинени от студено време или са в резултат на генетична склонност, напръскването на проблемния участък с термална вода го успокоява мигновено. При поява на дребни пъпчици – заради мръсотия или като реакция към нещо, което смущава кожата ви, този продукт също е много ефикасен. Термалната вода предпазва и от вредите, които околната среда нанася – прекалено излагане на слънце, студ или вятър, раздразнящи кожата фактори.

За чувствителната кожа се препоръчва козметика, базирана на термална вода.

Термалната вода, произлизаща от подземни извори, изолирани от външни замърсявания, е микробиологически и химически чиста. Водата е неразделна съставка в козметиката и влиза в състава на емулсии с маслена фаза, като често е носител на други изключително важни компоненти. Съдържанието на старателно подбраните съставки с термалната вода е причина препаратите да облекчават възпаленията, в резултат на което възвръщат и запазват правилното функциониране на кожата. Препаратите с термална вода са хипоалергични, притежават отлични регенериращи и подхранващи свойства. Грижата е спасителна по време на пътуване и особено при дълги полети. Климатикът в самолета прави въздуха пустинен. „Изпива“ влагата до критични стойности – той става 7 пъти по-сух от този на земята. Четиричасов полет отнема 15% от влажността на челото, а от скулите изсмуква 20%, което веднага сбръчква лицето.

Не е нужно да летим до Америка, за да усетим вредата от климатика. Достатъчно е, че стоим по 8 часа в офиса на мръсен въздух и климатик. Ефектът е същият – дори по-страшен, защото се повтаря ден след ден. На помощ идва флаконът с термална вода. Тя извира от недрата на земята от 30-80 метра дълбочина и попива силата на магмените скали. Уникалната комбинация от микроелементи в нея помага при слънчево изгаряне, може да се използва за почистване на лицето и е добър помощник след по-агресивните козметични процедури – лазер, пилинг, дермабразио и др.

Няма коментари