Терапия с плазма

0

  Терапиите с плазма са нещо ново в естетичната козметика. Това е първият и единствен метод за премахване на отпуснатата кожа на горните клепачи без операция. Тези свръхмодерни козметични уреди използват революционната технология за професионално третиране на кожата без нуждата от хирургическа намеса. Какви възможности предоставя терапията с плазма, какво отличава тази процедура от останалите, защо специалистите да се доверят на иновативния уред PlasM Pen – отговор на тези и други въпроси дава госпожа Рамона Шулхов, дермо-естетичен експерт от Германия.

 Какво представлява плазмата?

 Плазмата е йонизиран газ, който се състои от йони и електрони. Газът се образува чрез отстраняване на електрони от електронната обвивка на атомите или чрез разпадане на молекули – йонизация. Плазменото състояние е познато и като четвъртото агрегатно състояние. Плазма образуват причиненият от слънцето слънчев вятър и заредените частици, уловени в магнитното поле на Земята. Плазмата може да се обясни най-лесно, като се даде пример за водата: под формата на лед водата е твърдо тяло. Ако обаче към нея се добави енергия във вид на топлина, тя става течна и след това газообразна. Когато към даден газ се добави енергия, се появява плазма. В това състояние външните електрони се отделят от газовите атоми или молекули. В плазмата атомите или молекулите, йоните и електроните се движат свободно и си взаимодействат. Този йонизиран газ е електропроводяща  среда и затова притежава специфични свойства. Използвана в медицината нискотемпературна плазма представлява само отчасти йонизиран газ, чиито свободни електрони имат изключителна реактивна способност.

 Как действа плазмата върху кожата?

Третирането се прави без директен контакт с кожата (разстоянието от накрайника до кожата е около 1 мм). Когато уредът е включен, между кожата и плазмения накрайник се създава нагрята йонизирана светлинна дъга, която въздейства на повърхността на кожата. Отдаваната енергия осигурява точно и мигновено нагряване на тъканта, водещо до сублимация – образуване на пара, но същевременно и до много ниско топлинно натоварване на околната повърхност. Използваната тук енергия е само частица в сравнение с лазерните или радиочестотните уреди. Ефектът настъпва само на мястото, върху което се появява плазмата. При въздействието си върху биологичната тъкан създаденият плазмен поток отключва специален механизъм и в допълнение подобрява процесите на регенерация в кожата, като позволява нейното обновяване, заздравяване и изпъване.

PlasM Pen

 Какво отличава терапията с плазма от останалите терапии?

 Днес почти всеки иска да изглежда млад, свеж и здрав. Естетичните процедури трябва да действат възможно най-бързо и да отнемат възможно най-малко време за възстановяване. Пазарът на апаратурните методи никога не е бил толкова голям. Много уреди предлагат едни и същи или подобни възможности за терапия. Плазмотерапията е единственият козметичен метод, който позволява успешно изпъване и изглаждане на горните и долните клепачи. Времето за заздравяване не е дълго – от 5 до 7 дни.

 Ето какви са предимствата:

  • Неинвазивна терапия, която се извършва без упойка, скалпел и конци.
  • Отсъстват белези и хематоми, както и алергични реакции.
  • Бързо заздравяване.
  • Няма риск от свръхкорекция.
  • Без дълъг период на възстановяване.

Освен това терапията с плазма има и други области на приложение:

  • Изглаждане на периорални/назолабиални бръчки, както и бръчки по челото (глабела).
  • Фейслифтинг (бръчки и контур).
  • Заличаване на белези.
  • Премахване на доброкачествени кожни изменения (фиброми, пигментации, себорейна кератоза).
  • Отстраняване на малки татуировки и стар перманентен грим.

 

 

 

 

Няма коментари