Терапия за зряла кожа Excellage

0

Посланието на EXCELLAGE, най-новата терапия на селективния клас френска козметика ESTHEDERM, е „превъзпитаване“ на клетката да се държи като по-млада и жизнена, което гарантира превъзходни резултати. EXCELLAGE е великолепен ритуал за младост и красота, носещ истинска наслада и за клиентите, и за терапевтите.

За философията на ESTHEDERM и най-новата терапия от портфолиото на марката разговаряме с Ирина Белчева, маркетинг и трейнинг мениджър на ESTHEDERM България.

Какво отличава бранда ESTHEDERM от останалите на нашия пазар?

За разлика от много брандове, които стартират с продукти за домашна употреба и след това създават терапии за козметичния салон, ESTHEDERM произлиза директно от професионалния експертен опит. Марката се ражда в Южна Франция през 1978 г., а неин създател е Жан-Ноел Торел, иноватор и визионер, известен в цял свят с уникалните си разработки в дермо-козметичната индустрия, една от които е мицеларната вода. ESTHEDERM е селективен клас френска козметика и заедно с BIODERMA е част от дермо-козметичния лидер NAOS. Компанията NAOS е фамилна и е успяла да съхрани през годините неповторимия си дух, свобода и идентичност. Голяма част от формулите се разработват много дълго време, като имаме и продукти, чието създаване е отнело над 15 години. И до ден-днешен Жан-Ноел Торел лично проверява формулите на продуктите и не позволява излизането им от лабораторията, преди да е напълно сигурен в тяхното действие, което гарантира изключителна ефективност и доволни клиенти.

Всички продукти на ESTHEDERM съдържат клетъчна вода – патент на марката, която е идентична с естествено наличната в клетките, стимулира клетъчния метаболизъм, енергизира и помага за съхраняване на младостта. Клетъчната вода има силно антиоксидантно действие, неутрализира свободните радикали, отговорни за 80% от стареенето, и е задължителен жест както в професионалните терапии, така и у дома, защото дава рестарт на клетъчния метаболизъм и повишава усвояването на ценните активни съставки.

Бихте ли представили най-новата линия EXCELLAGE?

Във философията на ESTHEDERM е залегнал основният принцип, че кожата не бива да бъде свръхтретирана, а „превъзпитана“. Затова посланието на най-новата ни терапия и серия EXCELLAGE е „превъзпитаване“ на клетката отвътре. Както е известно, с възрастта всички биохимични процеси се забавят и целта ни е връщане към функционирането на клетката както в младежките години. EXCELLAGE „превъзпитава“ една много интересна част от клетките – т.нар. конексини, които са протеини или най-образно казано вратички между клетките. Вратичките се отварят волево, когато две клетки трябва да обменят хранителни вещества и информация, което спомага за правилното им функциониране и добрия вид на кожата. За съжаление както всички естествени процеси в кожата, така и междуклетъчната комуникация, осъществяваща се благодарение на конексините, намалява с времето и ние виждаме появата на белезите на стареене. С годините вратичките започват да се отварят по-рядко, някои от тях изчезват и поради тази причина клетките не могат да получат цялата информация и хранителните вещества, които са им необходими, съответно и качеството на кожата се влошава.

Ключовата съставка в продуктите EXCELLAGE е патентован „умен“ полизахарид, който работи на 2 нива: стимулира създаването на нови конексини там, където има вече загубени и подобрява функцията на  съществуващите. Клиничните тестове доказват, че функцията на конексините се подобрява, клетките отново общуват свободно и качеството им е съотносимо с това на младата кожа. С EXCELLAGE работим в 4 посоки:

  1. Подобряване на междуклетъчната комуникация благодарение на „умния“ полизахарид, който е в сърцето на цялата серия.
  2. Подхранване на кожата с помощта ценното масло от камелия, богато на омега-3, 6 и 9 мастни киселини, което е вложено във всички продукти от серията.
  3. Реуплътняване и регенерация на кожата благодарение на екстракт от Centella asiatica и биомиметичен олигопептид, които подобряват вида на кожата чрез стимулиране синтеза на колаген и еластин.
  4. Заглаждане на кожата благодарение на растителен гликобиополимер, който изравнява тена и придава кадифено усещане.

В гамата EXCELLAGE е вложена и патентованата технология Global Cellular Protection, която предпазва от целия спектър слънчева светлина, защитава клетъчната ДНК и неутрализира свободните радикали.

Как протича самата терапия?

Всяка процедура на ESTHEDERM започва с предварителна консултация и избор на най-подходящата терапия. Първият контакт при терапията EXCELLAGE е много любопитен – клиентът се настанява на кушетката, следва разтягане на крайниците и лек масаж на главата, както и дишане на терапевта заедно с клиента. След това се преминава към самата терапия, като различното при EXCELLAGE е, че се започва с масаж на гърба – допълнителна стъпка за предразполагане на клиента към едно прекрасно луксозно изживяване. Този холистичен подход е знаков за ESTHEDERM и включва грижа както за лицето и тялото, така и за духа. Затова и след всяка терапия клиентът получава вътрешно усещане за сияние, красота, спокойствие и баланс. Преминаваме през иконичния за марката OSMOCLEAN ритуал на почистване, като новото е специалният гомаж, който се превръща от крем в олио и се използва само в терапията EXCELLAGE. Този изумителен продукт съдържа растителни микросфери, които деликатно ексфолират сухата, зряла кожа, както и масло от камелия с интензивно подхранващо действие. След почистването следва енергизиране – нанасяме клетъчната вода посредством 8 точки на акупресура за подобряване функциите на цялото тяло.

Активната фаза на терапията започва с невероятен масаж с четки, при който се използват висококонцентрирани продукти и се прилагат специфични техники за таргетиране на бръчките и несъвършенствата по кожата. Следва ремоделиращ масаж, който преоформя контура на лицето, като в случая движенията са енергизиращи. Нанася се екзодинамична маска, съдържаща ментол, която променя своята температура от гореща към студена и тази амплитуда спомага за по-добрата пенетрация на активните съставки в кожата. Под маската се поставят иконичните пачове за околоочен контур, които съдържат хиалуронова киселина, есцин и кофеин, имат силно дрениращо действие и попълват бръчиците в околоочната зона. Маската се оставя да действа 10 минути – време, през което се прави терапия на ръцете. След отстраняване на маската кожата на лицето е буквално преобразена – свежа, сияйна и видимо подмладена.

В протокола на терапията EXCELLAGE се използват 14 продукта и всеки от тях е изключително важен за постигане на удивителните резултати. Финалните щрихи са нанасяне на продукти според нуждите на кожата, както и City Protect – защитен спрей за градска среда.

Терапията е с продължителност час и половина, а ефектът е видим моментално. Като интензивна терапия се препоръчват 6 процедури в рамките на 1 месец, а като поддържаща процедура – 2 пъти месечно.

Няма коментари