С перманентния грим винаги ще изглеждате прекрасно!

0

Въпросът за перманентния грим вълнува всяка жена, която се грижи за външния си вид и иска да изглежда добре. Перманентният грим е козметична процедура, при която чрез въвеждане на цветен пигмент в горните слоеве на епидермиса се постига промяна на формата и подчертаване на цвета на веждите, създаване на очна линия и визуална промяна на формата на очите, корекция на асиметрични устни, визуално увеличение на обема на устните и придаване на по-наситен цвят. “Трябва да обичаме работата си и да я вършим с любов”, казва Светлана Богомолова, медицински козметолог, специалист перманентен грим и собственик на студио за перманентен грим и естетична козметология Sophi във Варна, с която разговаряме за възможностите на перманентния грим за постигане на красива визия.

 

Г-жо Богомолова, какви са предимствата на перманентния грим?

С перманентния грим винаги и навсякъде ще изглеждате прекрасно, даже в басейна или във фитнеса, а също и на плажа – гримът ви никога няма да се размаже или да се изтрие. Спестявате време, което иначе бихте загубили сутрин за нанасяне на грим и вечер, за да го свалите. И, разбира се, перманентният грим е прекрасно решение за хората с алергии, които не могат да ползват декоративна козметика.

С какви пигменти работите във вашето студио?

Пигментите, които използваме в нашето студио са на марката LaBina® (органични пигменти за перманентен грим), които гарантират устойчив цвят и изключителен естествен вид. Органичните пигменти LaBina® са хипоалергенни, следователно безопасни даже и за най-чувствителната кожа и за хора с мултиалергии (рискът от алергична реакция е по-малко от 1 случай на 100 000 процедури според резултатите от шестгодишно независимо тестване, проведено от немския производител DC-TP Europe GmbH). Пигментите не са на спиртна основа, което означава, че не изсушават кожата и процесът на възстановяване протича значително по-бързо. Запазват стерилността си без да съдържат парабени (важно е да се знае, че именно този остарял начин за консервиране на козметичните продукти предизвиква повечето алергични реакции). LaBina® пигментите са стерилни благодарение на патентованата технология novoxx®, която предотвратява появата на бактерии или гъбички даже в отворените пигменти. Освен това не съдържат железен оксид или титаниев диоксид, което гарантира прозрачност и едновременно яркост на цвета, а най-важното – даже месеци след процедурата по кожата не се забелязва червен, зелен, син или сиво-бял остатък от пигмента. Абсолютно безопасни са за клиента и не оказват влияние на резултатите при магнитно-резонансна томография (тежките метали и железният оксид предизвикват магнетизъм и в европейските страни преди да се направи магнитно-резонансна томография трябва да се представи документ за състава на пигмента на татуировките или на перманентния грим). Органичните пигменти LaBina® отговарят на всички изисквания и критерии на ЕС вече над 15 години!

Светлана Богомолова

Как правилно да се подготвим за процедурата?

Преди процедурата трябва да спазвате няколко прости правила: да не пушите и употребявате алкохол в деня преди третирането, да спрете приема на лекарства за разреждане на кръвта, както и да не посещавате солариум в деня преди процедурата, тъй като за правилния избор на пигмент, специалистът трябва да може да оцени цвета на кожата.

Безопасността на клиента и спазването на санитарните и хигиенните норми са основни в работата на всеки професионалист и нашето студио за перманентен грим строго спазва това правило.

Кои са най-новите тенденции в областта на перманентния грим за вежди?

През последните години световните модни тенденции са подчинени на естествената визия. Този сезон също не прави изключение що се касае до тоалети, прически, грим, включително и перманентния грим. Новото направление в перманентния грим за вежди е микрошейдинг техниката (светлосенки), специално разработена за жени с чувствителна кожа и широки вежди, на които просто трябва да се придаде подходящата форма. Пигментът се въвежда със специални тънки игли на неголяма дълбочина, запълват се светлите участъци на кожата между косъмчетата, което позволява постигането на абсолютно естествен ефект. Друга техника е туширането, при която специалистът първо очертава контура на веждите, а след това със специфични движения на машината го запълва. Веждите изглеждат напълно натурално и същевременно ефектно, сякаш са подчертани със сенки или молив. При омбре техниката се прилага цветови градиент – веждите са по-светли в основата и по-тъмни в краищата, като преливането на цвета е много естествено.

Каква техника за перманентен грим на вежди се прилага при различните типове кожа?

В зависимост от типа кожа се избира и съответната техника на нанасяне на пигмента. Мазната кожа обикновено е достатъчно плътна и пигментът трябва да се въведе малко по-дълбоко в сравнение с нормалната или сухата. Техниките „косъм по косъм“, 6D и 3D изискват минимална дълбочина на въвеждане на пигмента и не са подходящи за мазна кожа. При повърхностната работа върху такъв тип кожа има риск от лошо фиксиране на пигмента и е възможно при заздравяването фините косъмчета да „плават“. Ако клиентката настоява за техника „косъм по косъм“ и е с мазна кожа, то специалистът трябва да я предупреди, че успехът на процедурата ще е 50%. Идеалната техника за този типкожа е туширането. Често след 40-годишна възраст се нормализира отделянето на себум, кожата се дехидратира и перманентният грим издържа по-дълго време. Също така има и особености в грижата за зоната с перманентен грим при дамите с мазна кожа. Ако искат да удължат живота му, те трябва да се откажат от съдържащите спирт козметични продукти, да използват слънцезащитни кремове, както и да не се прилага пилинг в зоните с перманентен грим.

За дамите със суха кожа е подходяща всяка техника на перманентен грим за веждите, тъй като пигментът се фиксира моментално и издържа доста дълъг период от време. Много често при клиентки със суха кожа не се налага ретуш и дори техниката „косъм по косъм“ е идеална и издържа около 2 години.

С напредване на възрастта кожата става по-плътна и суха, а след 50-те видимо загрубява. За тези клиентки не се препоръчва перманентният грим за вежди да се прави с техниката „косъм по косъм“.

перманентен грим

Какво предпочитат дамите при перманентния грим на устни – по-голям обем или по-естествена визия и форма?

Всичко е много индивидуално. Някои клиентки искат естествени устни, други желаят да бъде коригирана асиметрия, трети – да увеличат визуално обема на устните и т.н. При перманентния грим за устни има много техники – контурна, контурна с омбре ефект, 3D, акварелна, перманентно червило и др. Задачата на специалиста е да изслуша внимателно клиентката и да избере най-подходящата техника съобразно желания от нея ефект.

Няма коментари