Съвременни тенденции в контуриране на лицето

0

Дали социалните медии промениха естетиката или все повече се вглеждаме в детайлите, но така или иначе светлините на камерите въведоха ново виждане за красота. Докато преди 10 години ние естетичните дерматолози попълвахме назолабиални гънки и контурирахме и увеличавахме устни, днес говорим за 3D моделиране, пропорции и идеални ъгли на лицевите структури и светлина на лицето. Кое е новото?

  1. Младите хора започват все по-рано превенция на възрастовите промени, интересуват се, четат новостите и следят естетичните тенденции в световен мащаб.
  1. Масово навлязоха 3D визуализациите в практиката ни, които позволяват лицето да бъде моделирано хармонично и пропорционално в профил, полупрофил, анфас.
  1. Съвременните световни тенденции са към естественост, запазване на индивидуалността и характера на лицето, като максимално деликатно се коригират възрастовите дефекти. При нас, в България, за радост също има вече осъзнатост за по-деликатни и не толкова демонстративни естетични корекции.

  1. Естетиката като фотофилтър – все повече разбиране срещаме у нашите пациенти, когато говорим за антиейджинг мениджмънт. Лицето е като картина и има значение както качеството на „платното“, т.е. кожата да е добре хидратирана, със светлина, без пигментации, видими съдове, разширени пори, пъпки и фини линии, така и за обемизацията, контурирането на лицето – спазването на „златните“ стандарти и съотношения в пропорциите.
  1. Комбиниран подход – апаратни и инжекционни процедури. Съвременните средства, с които е „въоръжена“ естетичната дерматология, позволяват индивидуален подход към всеки пациент – изготвяне на персонална програма за грижа и поддръжка с финансов план във времето.
  1. Всяка година лицето ни губи около 4 мл обем от костните структури, мастната тъкан, плътността и хидратацията на кожата. Новите хиалуронови продукти, с които разполагаме под формата на импланти, с възможностите за скулптуриране на лицето, продължителният резултат, доказаната безопасност и изключително високата удовлетвореност на пациентите ни дават възможност да творим заедно и да запазим красотата във времето с доверие, качество и професионализъм.

За контакти:

Клиника за естетична дерматология „Естетик клуб“, гр. Варна, ул. „Михаил Колони“ №17 (Шишкова градина), тел.: 088 70 70 907

Няма коментари