ПЪРВИ УЪРКШОП НА SKIN TECH PHARMA GROUP БЪЛГАРИЯ

0

В София се проведе първото по рода си събитие, организирано от SKIN TECH PHARMA GROUP БЪЛГАРИЯ, което събра на едно място водещи дерматолози от цяла България. По време на уъркшопа бяха представени новите тенденции в подмладяването на лицето и третирането на различни кожни проблеми (мелазма, хиперпигментации, алопеция ареата и др.).

Първият модул „Естетични корекции чрез инжектиране на RRS продукти“ бе воден от д-р Евгения Ранева, международен експерт, ръководител продажби и маркетинг и медицински съветник в SKIN TECH PHARMA GROUP, която представи богатата гама от разтвори за инжекционна мезотерапия RRS, индикациите за тяхното приложение, както и методите на въвеждането им – дермални и субдермални. Иновативната RRS технология съчетава неомрежена хиалуронова киселина с биотехнологичен произход и/или органичен силиций, както и специфичен биоревитализиращ комплекс. RRS продуктите са безопасни, гарантират сигурност при работа и висока удовлетвореност за пациентите. Д-р Ранева представи и научни изследвания за действието на RRS продуктите, които доказано увеличават производството на колаген и еластин и важната роля на органичния силиций за стимулиране синтеза на хиалуронова киселина. Основното предимство на RRS продуктите е възможността да се комбинират различни препарати в една процедура, както и смесването им с лидокаин, кръстосано свързана хиалуронова киселина и PRP за по-дълготраен ефект.

Д-р Оксана Дорошенко от Украйна, международен лектор на SKIN TECH PHARMA GROUP, представи най-новите научни доказателства за важната роля на ресвератрола, включен в продуктите RRS и ползите му за поддържане на здрава и сияйна кожа. Ресвератролът се отличава с мощно антиоксидантно действие, притежава антибактериални свойства, редуцира възпалителната реакция, инхибира меланогенезата, стимулира синтеза на колаген, възстановява нормалните функции на клетките и удължава жизнения им цикъл.

Д-р Ирина Капшученко от Украйна, международен лектор на SKIN TECH PHARMA GROUP разгледа различните морфотипове на стареене на лицето (дребнобръчков, уморен, деформационен, мускулен и комбиниран) и даде насоки за прилагане на правилния антиейджинг протокол в зависимост от съответния морфотип, което гарантира постигане на отлични резултати в борбата със следите на времето. Д-р Капшученко демонстрира процедури с RRS продуктите при пациентки с различен морфотип на стареене.

Вторият модул „Иновативни химични пилинги за борба с мелазмата“ бе воден от проф. д-р Филип Депре, професор по естетична медицина, изп. директор на SKIN TECH PHARMA GROUP. Проф. Депре разгледа процеса меланогенеза и натрупването на меланин в епидермалните и дермалните кожни слоеве, като акцентира върху разликите при третиране на мелазмата в зависимост от вида, степента на тежест и локализацията й. Той представи и иновативната гама Benebellum, която включва пилинги и разтвори на базата на най-нови селективни молекули, борещи се с хиперпигментацията – TXA- транексамова киселина, 4-хексилрезорцинол, ТСА, млечна киселина. Проф. Депре демонстрира пилинга Lumpeel от гамата Benebellum – стабилизиран хибриден ТСА пилинг, който отстранява фотоуврежданията, изравнява тена и има изразен стягащ ефект.

Няма коментари