Професионални пилинги на Medik8 от най-ново поколение

0

Традиционната годишна среща на Medik8 събра доказани козметици, работещи с висококачествените продукти на марката, известна с непрекъснатите си иновации и авангардни научни разработки. По време на срещата инж. Даниела Донова, собственик и управител на „Селсофт БГ“, направи ретроспекция на достиженията на Medik8 през изминалата година и представи новостите в областта на професионалната грижа за кожата и продуктите за домашна употреба. По време на събитието бяха демонстрирани и най-новите терапии от портфолиото на водещия британски бранд.

Иновативната линия химични пилинги на Medik8 са с рН 2.2, престояват върху кожата от 1 до 10 минути и изискват неутрализация. Колкото по-висока е концентрацията на киселините и по-ниско рН-то, толкова по-силно е въздействието на пилинга върху кожата, съответно и резултатите са много по-добри. Киселините, съдържащи се в пилингите на Medik8, разкъсват връзките между корнеоцитите, подобряват клетъчната регенерация и премахват увредените клетки в базалния слой на епидермиса. Пилингът стимулира производството на здрави кожни клетки и активира фибробластите за синтез на колаген и еластин, което води до подобряване текстурата на кожата, изглаждане на фините линии и бръчки, по-свеж и сияен младежки вид. В зависимост от състава на киселините в пилинга се постига ефикасно изсветляване на пигментации и изравняване на тена, а при третиране на проблемна и акнеична кожа – минимизиране на несъвършенствата.

В новата линия пилинги на Medik8 е включена Time Relеаse система за постепенно освобождаване на активните съставки с цел да се намали дразненето на хидрокси киселините върху кожата. Съдържащият се в пилингите Arginine Complex контролира проникването на алфа, бета и полихидрокси киселините (златен стандарт при химичните пилинги) в кожата, намалява дразненето и дава възможност за по-дълъг престой.

Киселините, на които залага Medik8, са: млечна – блокира меланогенезата, гликолова – стимулира синтеза на колаген и е незаменима в антиейджинг грижата, бадемова – премахва несъвършенствата и белезите на стареене, глюконолактон – полихидрокси киселина с голяма молекула, използвана в пилинги за чувствителна кожа, пирувикова – активира производството на колаген и еластин, липохидрокси киселина – мастноразтворима форма на салицилова киселина, която улеснява проникването на активните компоненти в дълбоките кожни слоеве.

Medik8 предлага разнообразна палитра от професионални пилинги с висока концентрация на киселините благодарение на Time Relеаse системата, която осигурява постигане на по-добри резултати без кожни раздразнения. Като текстура новите пилинги са по-плътни и дават възможност за пълен контрол при нанасянето им. Във всяка пилинг терапия е включена CSA програма на марката, т.е. употребата на CSA продукти – витамин С и ретинол 2 седмици преди процедурата подобрява ефективността от пилинг терапията. Базовите пилинги 1 са комбинирани и включват: Rewind – антиейджинг действие, Even – при хиперпигментация, Clarity – премахва несъвъшенствата при мазна и акнеична кожа, Universal AHA – подходящ за всеки тип кожа, Sensitive PHA – специално разработен за чувствителна и склонна към зачервяване кожа и Eye Reveal – антиейджинг пилинг за нежната околоочна зона. Базовите пилинги 2 са монокомпонентни: бадемова киселина 30%, млечна киселина 30% и 50% и гликолова киселина 30%, 50% и 70%. Новост е и постпилинг грижата – комплект за възстановяване на кожата след пилинг терапията. Индивидуалната програма 12 седмици WOW ефект, включваща предпилинг грижа със CSA продукти, курс от 6 пилинг процедури в кабина плюс постпилинг грижа, гарантира наистина невероятни резултати.

Нина Александрова демонстрира базов пилинг 1 – Clarity, който ефикасно премахва несъвършенствата, характерни за мазната и акнеична кожа.

За контакти:

М: 0888 40 50 78; Е: office@cellsoftbg.com

www.medik8.bg; F: Meidik8Bulgaria; @medik8bulgaria

Няма коментари