Приложение на Шуслеровите соли при класически масаж

0

Спа процедурите за лице и професионалните техники за масаж са начините да се радваме на наистина свежа, гладка и красива кожа, както и да отложим във времето появата на нежеланите бръчки. А класическият масаж на лице може да има още по-осезаем и бърз ефект, ако се добави и въздействието на Шуслеровите соли под формата на кремове.

 

Потенцираните минерални соли в Шуслеровите мехлеми проникват през епидермиса и се усвояват оптимално от тялото. При редовно приложение на подбраните спрямо индивидуалните нужди кремове с минерални соли се подобряват кръвообращението и лимфния дренаж, предотвратява се появата на бръчки, стягат се тъканите в областта на бузите, брадичката и шията, изчиства се тенът на лицето, ускорява се изхвърлянето на токсините. Кожата е видимо по-свежа и здрава, по-млада и тонизирана.

Шуслеровите соли са храна за клетките

Масажът на лицето с приложение на Шуслеровите мехлеми ефективно стимулира регенерацията на клетките, поради което е изключително подходящ при засегнатите от акне, екземи, дерматити, хипер- или хипопигментация и др., или след извършване на процедура за почистване, която обичайно предизвиква леко раздразнение на епидермиса.

По повърхността на кожата има множество биологично активни точки, които отговарят за вътрешните органи, и стимулирането им посредством масажната процедура с Шуслерови мехлеми помага за подобряването на дейността на всички органи и системи в тялото.

Регулярното приложение на кремовете на д-р Шуслер е ефективен начин да се постигне качествено подобряване не само на външния вид, но и на здравословното и психическо състояние, да се помогне за овладяването на стреса, да се намалят напрежението и емоционалните смущения.

Как се прилагат Шуслеровите мехлеми

Шуслеровите мехлеми могат да се използват и самостоятелно, и като добавка към основния масажен крем или масло. Теоретично всеки крем или лосион може да се обогати с ефекта на минералните соли, като се смесят с тях. Няма противопоказания за приложението им при масажни процедури, освен стандартните такива при извършване на класически масаж – ако има нарушения на целостта на епидермиса, напр. порязване, нацепване, херпесна инфекция и др. След извършването на масаж с приложение на Шуслерови мехлеми, за още по-цялостно въздействие, може да се продължи с процедури с нанасяне на съответния крем и у дома. Изборът на мехлем зависи от типа проблем и от дефицита на минерали, който много лесно се установява по лицевите характеристики.

При витилиго, кожа на петна, купероза – комбинират се Шуслерови мехлеми №4 калиев хлорид и №6 калиев сулфат. Характеристики на лицето при дефицит на сол №4 са: млечен цвят, „очила” – около очите има млечни, понякога червеникави сенки, милиуми под очите, спукани венички (купероза) на бузите. А при дефицит на сол №6 се нарушава пигментацията на кожата.

При старчески петна или тен на петна след излагане на слънце – приложение на Шуслеров мехлем №6. Той стимулира изграждането на нови клетки и снабдяването им с кислород. По този начин тенът изглежда по-свеж и розов. Освен приложението му по време на масажна процедура, добре е да се нанася 3 пъти дневно на тънък слой, с леко потупване на засегнатите места.

При акнеШуслеров мехлем №3 железен фосфат е подходящ при силна изява на възпалителен процес, възпалени комедони, зачервявания по лицето. Мехлем №9 натриев фосфат – при хормонално обусловено акне, при мазна кожа или смесен тип кожа. Регулира увеличеното производство на мазнини, намалява киселинността и избистря тена. Мехлем №11 силицея – при възпалителни процеси и нагнояване без изходно отверстие. Лечението на акне изисква комплексна грижа и успоредно с външното приложение на съответните мехлеми се препоръчва прием на Шуслеровите соли в таблетна форма – ШС №9 и ШС №11, по 5 табл. от всяка сол дневно за 2-3 месеца.

При кожа, склонна към образуване на бръчки (особено бръчки тип „пачи крак“) – приложение на мехлеми №1 калциев флуорид и №11 силицея. Комбинацията им прави кожата еластична, гладка и намалява бръчиците. Тази комбинация е подходяща и след всяко почистване на лицето.

При силно дехидратирана кожа – Шуслеров мехлем №8 натриев хлорид, грижи се за водния баланс в организма, хидратира и успокоява раздразнената кожа.

При торбички под очите и подпухналост на лицето – Шуслеров мехлем №10 натриев сулфат, регулира оточността.

При комбинирането на солите под формата на таблетки и крем се получава оптимален ефект – по-бързо и ефективно действие.05

Няма коментари