Петя Николова: „Стремежът ми е всеки пациент да излезе доволен и с усмивка от Bio Aesthetics“

0

Вдъхновен от красотата и създаден с много любов, модерно оборудваният Bio Aesthetics Център в Пловдив предлага широк спектър от неинвазивни и инвазивни процедури в областта на естетичната медицина, както и високоефективни терапии за лице и тяло с иновативна апаратура от най-ново поколение. В центърa всеки детайл е изпипан до съвършенство, а пациентите могат да се насладят на комфорт, спокойствие и специално внимание.

„Стремежът ми е всеки пациент да излезе доволен и с усмивка от нашия център. Винаги давам повече, защото за мен най-ценна е моралната награда.“, споделя Петя Николова, медицински козметик и съсобственик на модерния Bio Aesthetics Център.

Г-жо Николова, как се роди идеята за Bio Aesthetics?

Завършила съм химия – парфюмерия и козметика, магистър съм в  Медицински университет, Пловдив, а любовта ми към козметиката започна още от ранните ми години. Затова и реших да се развивам в областта на медицинската козметика. Идеята за Bio Aesthetics се роди спонтанно, а вдъхновение почерпих от естетиката и красотата, които са навсякъде около нас. Центърът разполага с четири отлично оборудвани кабинета, като заложихме на спокойствието и комфорта на нашите пациенти. В Bio Aesthetics те могат да се отпуснат от напрегнатото ежедневие и всеки пациент да се почувства специален и индивидуално обгрижен.

На какви процедури и апарати заложихте?

Решихме да стартираме с лазерна епилация, защото това е много търсена процедура, като за целта избрахме високотехнологичния апарат Venus Velocity. Втората основна процедура е почистването на лицето, защото тя е първата и най-важна подготвителна стъпка преди всяка друга терапия. Заложих на апарата ДЕРМАЛИНФЮЖЪН, защото в него видях сериозен потенциал, още повече, че резултатът е категорично видим веднага след първото третиране. След това надградихме с апаратите Venus Legacy за третиране на целулит и Venus Viva, базиран на фракционна радиочестота.

За мен почистването на лице е важна базова процедура, тъй като кожата трябва да бъде подготвена за усвояване на активните съставки от последващите естетични терапии (мезотерапия, плазмолифтинг и др.). Апаратът ДЕРМАЛИНФЮЖЪН съчетава микродермабразио, вакуум и активни серуми, резултатът е моментално видим, като за дълготраен ефект препоръчвам 4 процедури през 10-15 дни. Освен това има и лечебно действие – например един от серумите, които се използват при работа с апарата, помага за лечение на акне. Разбира се, при сериозно изявено акне винаги препоръчвам консултация с дерматолог и в колаборация с предписаното от него лечение, постигаме наистина отлични резултати за пациента.

Как протича консултацията с пациент, който за пръв път прекрачва прага на Bio Aesthetics?

Винаги започваме с внимателно изслушване на неговите желания и преценяваме доколко са реалистични очакванията му. Например, при третиране на целулит, добри резултати не могат да се постигнат само с помощта на апаратурата и винаги обясняваме това на пациентките. Ако дамата е с наднормено тегло и приложим единствено процедура с Venus Legacy – апарат, базиран на мултиполярна радиочестота, няма да получим желания ефект. Затова препоръчваме да премине към подходящ хранителен режим и да засили двигателната си активност. По този начин едновременно със свалянето на килограми и прилагайки процедури с Venus Legacy се разбиват мастните депа, целулитът значително намалява, а кожата става по-стегната. В случай че пациентката не е с наднормено тегло, а е необходимо само стягане и изглаждане на целулитните грапавини, тогава обясняваме съответните протоколи и колко процедури ще са необходими в зависимост от типа целулит и неговия стадий, както и тяхната продължителност, която се определя от давността на проблема. Когато целулитът се е появил преди една година, то той ще се излекува много по-бързо, отколкото ако е натрупван в продължение на 10 години.

Какви резултати постигате с Venus Legacy във вашата практика?

Резултатите са наистина добри – например пациентка на 57 години успя да свали около 20 килограма от теглото си. Разбира се, това не стана бързо, но тя се придържаше към здравословно отслабване и успяхме да постигнем много добър резултат в рамките на курс от 10 процедури. В момента тя е на поддържащи процедури през месец-месец и половина. При нея третирахме вътрешна част на бедрата, брич, седалище, корем и горна част на ръцете. Първо оформихме краката и седалището, а след това корема и ръцете. Ще дам пример и с друга пациентка, 39-годишна, която нямаше нужда от сваляне на килограми, а само от премахване на целулита. При нея курсът от процедури беше 12 и постигнахме отличен резултат. Тя беше много доволна и сподели, че за пръв път може да облече къса рокля.

Какви са впечатленията ви за ефективността на Venus Velocity?

Изключително ефективен апарат е за лазерна епилация и мога да кажа, че досега няма пациент, при когото да не са постигнати отлични резултати. Преди процедурата задължително правя тест, с който определям фототипа кожа, въвеждам данните в софтуера на апарата, който ми „подсказва“ с какви параметри да работя. След 2-3 процедури мога да увелича параметрите и да постигна желания резултат без никакви странични реакции, като изгаряне на кожата или поява на пигментации.

Коя е най-добрата реклама за вас?

Специално за мен най-добрата реклама е „от уста на уста“, защото ако пациентката е доволна и си тръгне с усмивка от нашия център, а следващия път ни посети заедно с близка или приятелка, това означава, че съм си свършила работата добре.

За контакти:

Bio Aesthetics Център

Пловдив, бул. Марица 27
e-mail: petya8009@abv.bg
тел: 0879 599 799
bioaesthetics.bg

Няма коментари