Петя Колева: „Лечението на акне е двупосочен процес“

0

Beauty Studio D е продължение на Медико-козметичен център „Диди Ялнъзова“ – Варна и резултат от дългогодишната работа на Диди Ялнъзова, медицински козметик и физиотерапевт с 40-годишен опит в медицинската козметика. Управител и козметик на студиото в София е дъщерята на Диди Ялнъзова  – Петя Колева. Екипът от професионалисти е обучен специално в лечението на акне, както и в много други подмладяващи и спа терапии за лице.

Г-жо Колева, защо се насочихте към лечението на акне?  

Акнето е заболяване на мастните жлези. То е удар по самочувствието и болезнено напомня за себе си всеки път щом се погледнем в огледалото. Ето защо изисква специално отношение и лечение. При нас този проблем се решава много успешно. Според тежестта на акнето определяме лечението и консултираме клиента. Използваме киселини с висока концентрация от Израел, специални медицински дермато-пилинг системи, както и немски технологии от висок клас.

Насочих се специално към лечението на акне, водена от желанието си да помогна не само на тийнейджърите за решаване на този проблем, а и на младите хора във възрастта 25-35 години, при които също се наблюдават сериозни акнеични прояви. За съжаление акнето все повече се превръща в „модерното“ заболяване на 21-ви век, затова бих искала да обърна внимание, че лечението му е двупосочен процес – освен професионалните терапии, прилагани от специалиста в салона, клиентът трябва да полага правилната грижа вкъщи с подходящите продукти за домашна употреба.

Кои са основните причини за появата на акне?

Една от основните причини за появата на акне при тийнейджърите е хормоналният дисбаланс в организма. Сред другите фактори, провокиращи акне, са стресът, лошата хигиена на кожата, употребата на неподходяща козметика и не на последно място – храната, която е изключително важна, но този проблем днес много се неглижира. Специално за храненето съветът ми към младите хора е да избягват млечните продукти и шоколада, а да консумират повече ябълки, тъй като са богати на пектин, който помага за пречистване на организма и намаляване производството на себум. На всички мои клиенти с акне препоръчвам всяка сутрин да хапват по една ябълка на гладно, както и да приемат достатъчно количество вода през деня.

Наблюденията ми са, че доста момичета, опитвайки се да прикрият малки дефекти по лицето си, прекаляват с употребата на декоративна козметика – фон дьо тен, тонална основа и други средства, които обаче запушват порите и водят до повишаване производството на себум, възпаление и поява на акне. Колкото до т.нар. възрастово акне, заболяването може да се провокира освен от хормонален дисбаланс, също и от прием на някои медикаменти, стрес, хранене, заболявания. В днешния модерен свят стресът е наш постоянен спътник и в много от случаите именно той е отговорен за появата на неестетичните пъпчици. А когато проблемът се неглижира, отсъстват редовно професионално почистване на лицето и правилни грижи у дома, акнето неминуемо се появява. За съжаление антибиотиците за орален прием имат много краткотраен ефект – докато трае приемът, пъпчиците се успокояват, след което отново се появяват. Правилната поддръжка гарантира отлични резултати, без необходимост от употреба на антибиотици.

Колко процедури са необходими за овладяване на акнето?

Броят процедури се определя строго индивидуално в зависимост от тежестта на акнето. Обикновено са необходими между 4 и 6 процедури, всяка седмица по една терапия, за да се избегне появата на възпаления и да се намали производството на себум. След това процедурите се разреждат – по една на 3 седмици, докато се достигне до стандартна почистваща терапия (веднъж месечно).

Резултатът е видим още след втората процедура – няма възпаление, комедоните са редуцирани, намалена е и секрецията на себум. Постигаме отлични резултати в лечението на A. comedonica. При тежките форми на акне с папули и пустули, винаги препоръчвам първо да се направи консултация с дерматолог и след това прилагам съответната терапия за лечението му.

Работя с израелската марка Noon Aesthetics – иновативни медицински дермато-пилинг системи, разработени с много висока концентрация на киселините (гликолова, пирувикова, азелаинова, салицилова киселина). Пилингите са базирани на авангардната технология DermShieldTM – патентована система за защита, която позволява да се използват киселини в много висока концентрация, без риск от зачервяване, парене и дразнене на кожата. Когато се направят 4-5 процедури – по една през седмица и се използват задължителните продукти за домашна грижа на същата марка, резултатите се постигат много бързо и са наистина отлични.

Как протича процедурата с тази иновативна дермато-пилинг система?

Лицето се измива с почистваща пяна на Noon Aesthetics, нанася се препилинг, след което гликолова киселина и се оставя да престои 2-3 минути. Следва неутрализация и нанасяне на специален термогел, който има леко загряващо действие и отваря порите. Когато използвам Джеснер пилинг или салицилова киселина, те не се неутрализират, тъй като са по-леки и могат да не се измиват до 6 часа. Благодарение на термогела порите са отворени, след което прилагам екстракция и нанасям ампула или маска. Ампулата съдържа висока концентрация на активни съставки, които се въвеждат в дълбочина на кожата с помощта на електропорация или друга технология. При много чувствителна кожа нанасям само успокояваща маска. Терапията завършва с нанасяне на фотозащитен продукт с SPF50.

Вашият съвет към клиентите, страдащи от акне?

На първо място да обърнат внимание на хигиената на кожата, т.е. да използват подходящото измивно средство за лице, тоник, регулиращ отделянето на себум и хидратиращ продукт. Важно е и да се придържат към здравословен хранителен режим, да се стремят да намалят стреса, доколкото е възможно, както и да ползват козметични продукти без съдържание на парабени, силикони, SLS и други вещества, които запушват порите и нарушават нормалните функции на кожата. Лицето е визитната ни картичка и трябва задължително да се грижим по най-правилния начин за него.

Какви други терапии предлагате в студиото?

Освен лечение на акне и купероза, предлагаме хидратиращи и антиейджинг терапии за лице, шия и деколте, като неинвазивна мезотерапия с немския апарат BDR – абсолютно холистичен метод, подмладяване с магнитно-резонансната технология AGAS, електромагнитен лифтинг за лице с WishPRO и др. Броят процедури е 4-6, а резултатите са много добри – постига се изглаждане на бръчиците, стягане и ревитализация на кожата.

За контакти:

Beauty Studio D

София, кв. „Манастирски ливади“,  бл. 60 Б (ул. „Иван Кирков“, зад Мол България)

тел. 0887 923 306

Няма коментари