Ортомолекулярна козметология – козметика на правилното хранене на кожата

0

Ортомолекулярната козметология е научно доказан метод за естетично лечение на кожата. Тя включва патентован подход за цялостно снабдяване на кожата с необходимите ѝ хранителни вещества – паралел между холистичните идеи и хранителни концепции на ортомолекулярната медицина в областта на козметично-естетичните лечения на кожата.

Добрият вид и състояние на кожата не се дължат само на използваните козметични продукти и прилагани процедури, но и на добрия запас на хранителни вещества отвътре. Кожата е това, с което се храни. Като един завършен механизъм, човешкото тяло разпределя вътрешно приеманите вещества първо между органите, изпълняващи основните жизненоважни функции – сърце, черен дроб и т.н. и чак тогава снабдява кожата с остатъка от същите хранителни вещества. Като потърпевша от доброто функциониране на всички органи в организма, кожата непрекъснато страда от загуба на енергия и дефицит на редица важни микронутриенти.

В конвенционалните концепции против стареене, регенеративните агенти се използват за стимулиране на клетъчното делене и за постигане на бърз, но кратковременен ефект. Чрез изкуствено засилване на активността на клетките, запасът от енергия се усвоява от вече отслабени клетки, а резултатът е краткосрочно изглаждане, последвано от по-изразено намаляване на клетъчната енергия и влошаване състоянието на кожата, т.е. наблюдава се йо-йо ефект.

В основата на ортомолекулярната козметология е не само облекчаване на видимите симптоми, но и идентифициране и лечение на причините за съществуващите кожни проблеми и състояния. Ето защо ортомолекулярната козметология винаги разглежда човека като цяло, а не като натрупване на кожни проблеми. Ако се замислим зад повечето кожни проблеми почти винаги стои недостигът на хранителни вещества, следователно кожата ни не се нуждае от регенеративни агенти, а от хранителни вещества, за да се стимулират естествените процеси за обновяване и производство на нови стволови клетки.

Основата на ортомолекулярната козметология

ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ПРИЧИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАЩИЯ ПРОБЛЕМ ВМЕСТО ТЕРАПИЯ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА СИМПТОМИТЕ

Симптомите или болестите винаги алармират за наличието на проблем или болести дават сигнал на тялото, просто трябва да го чуем. Каквото се случва с тялото, се отразява и върху кожата. Общото здраве на организма ни сигнализира, когато основните функционални процеси са на път да излязат от равновесие или да бъдат нарушени. Причините за това са многостранни и при всеки индивид имат специфични прояви. Един от принципите на ортомолекулярната козметология е да се идентифицират причините за състоянието на кожата на пациента в момента и след това да се назначи индивидуална терапия, която да е съобразена с нуждите на неговия организъм в момента.

Принципът на ортомолекулярната козметология

СИСТЕМАТИЧНА ТЕРАПИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОЖАТА В ДЪЛБОЧИНА, ВМЕСТО СПРАВЯНЕ С ПОВЪРХНОСТНИТЕ БЕЛЕЗИ

Както сърцето за организма, така и съединителната тъкан за кожата, състояща се основно от колаген, еластин и хиалуронова киселина, е в основата на доброто и здравословно функциониране на кожата. Съединителната тъкан има централна роля в защитата срещу патогени, помага за задържането и съхранението на вода в клетките и е ключов елемент що се отнася до снабдяването им с хранителни вещества. Освен това тялото използва съединителната тъкан, за да се справя с излишните метаболитни отпадъци, които не могат да бъдат разградени поради претоварване на органите с оксиданти. Тези отпадни продукти често остават в съединителната тъкан в продължение на много месеци и блокират както транспортирането на хранителни вещества в клетката, така и освобождаването на кожата от нови замърсители. В резултат еластичната тъкан се „запушва“, променя структурата си и започва да старее.

Системната грижа за кожата е един от най-важните терапевтични подходи в ортомолекулярната козметология, който е уникален по рода си, защото е уникален за всеки пациент.

ПРАВИЛНОТО ХРАНИТЕЛНО ВЕЩЕСТВО, В ПРАВИЛНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ, НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО И В ТОЧНИЯ МОМЕНТ.

Binella Medical Beauty чрез съчетаването на биологичноактивни вещества и следвайки ортомолекулярния принцип, е НОВО ПОКОЛЕНИЕ на индивидуално ориентирана и строго персонализирана грижа за кожата.

Представяме ви ТОНИЗИРАЩО-ХИДРАТИРАЩА терапия с ортомолекулярен коктейл на Binella Medical Beauty, нанесен в кожата чрез иновативната лист маска FLEECE MASK. Процедурата се прилага за всеки тип и състояние на кожата.

Първата стъпка е да определим целта на терапията и проблемът, с който ще се борим. Веднъж дефинирана симптоматиката, която искаме да повлияем, следва диагностика, която да определи дефицита на кожата и да помогне в подбора на използваните есенции.

Процедурата стартира с прием на 1 капсула PRO YOUTH® BEAUTY PLUS

HYALURONAN FORTE (супербустер за отпусната кожа) на Binella Medical Beauty, защото красотата започва отвътре. Формулата използва иновативна технология за перфектен прием: Инюв. В естествено състояние хиалуроновата киселина притежава твърде висока молекулна маса, за да бъде усвоена от червата. Затова повечето орално приемани хиалуронови продукти по никакъв начин нямат доказано въздействие в тялото. С помощта на най-модерната технология – патентования Инюв метод от Япония, са оптимизирани молекулите на хиалуроновата киселина за вътрешен прием, като супермолекулите са разложени на микрополимери с по-ниско молекулно тегло. Така хиалуроновата киселина може съвършено да бъде усвоена от тялото. С една единствена капсула ХИАЛУРОНАН ПЛЮС попадат милиарди молекули хиалуронова киселина в съединителната тъкан, където осигуряват обем и еластичност. Бръчките изчезват, а след кратко време кожата изглежда видимо по-стегната. След този вътрешен прием и подготовка на организма, терапията продължава с почистване на лицето и подготовка за втора фаза. Върху почистена и подсушена кожа се нанасят няколко капки Cell IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCE COLLAGEN PURE, ЕКВИВАЛЕНТ НА ДЕРМАЛНИТЕ ФИЛЪРИ. Тази есенция съдържа естествен колаген с морски произход и 2% Neodermyl® – биомиметичен филър за бръчки, съставка с биологичен произход и източник на биоенергия, която естествено прониква в кожата, съживява фибробластите и стимулира синтеза на колаген и еластин. Neodermyl® показва висока клинична ефикасност в рамките на 15 дни. Води до видимо намаляване на дълбоките бръчки и подобряване плътността на кожата. След по-продължителна употреба прави излишни дермалните филъри, а при наличието им, поддържа техния ефект.

С напредването на възрастта кожата започва да старее. Колагеновите влакна се накъсват, хиалуроновата киселина намалява, а еластинът изчезва, затова и употребата на Cell IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCE COLLAGEN PURE като активна съставка в процедурите поддържа свежия и еластичен вид на кожата, като така тя е готова за ключовия етап от терапията, а именно поставянето на INDIVIDUAL FLEECE MASK. Благодарение на лист маската имате възможността и предимството да предоставите на клиентите креативни и персонализирани терапии, съобразени изцяло с типа и нуждите на тяхната кожа. Тази маска може да направи всяка една процедура УНИКАЛНА. Маската е под формата на таблетка, която трябва да се потопи в 3-5 мл микс от ортомолекулярни есенции или концентрат и да се напръска с тоник. По този начин се напоява, набъбва и е готова за употреба.

За ТОНИЗИРАЩО-ХИДРАТИРАЩАТА терапия маската се разтваря в коктейл от   микронутриент – аминопептид комплекс и хидратиращи фактори – хиалуронова киселина и серамиди. Аминопептид комплексът спомага за възобновяване синтеза на нов колаген и активно противодейства на стареенето. Хиалуроновата киселина е от трето поколение, изглажда кожата отвътре навън, запълва бръчките и реактивира естествения синтез на хиалуронова киселина от фибробластите. Добавените серамиди регулират баланса на влага на кожата и подобряват водозадържащата способност. По този начин кожата се възстановява отвътре навън, става по-стегната и тонизирана, а бръчките изчезват.

1–2 капки от коктейла могат да бъдат нанесени и на устните, след което внимателно да се масажира. Устните са оптимално хидратирани и стават по-плътни и сочни.

Финализираме с подходящ за кожата на клиента крем на Binella, като обръщаме специално внимание и на зоната около очите, използвайки от околоочните кремове на марката.

Времетраенето на терапията е 30 минути, като след провеждането й е необходимо спазването на хигиена, както и да не се нанася грим веднага след процедурата и на следващия ден. Слънцезащитата е желателна през летния сезон. Терапията е безболезнена и абсолютно безопасна, а ефектът е видим моментално – ревитализирана, свежа и сияйна кожа.

Препоръчително е да се ползват индивидуалните ортомолекулярни серуми и в домашни условия, за да се поддържа доброто състояние на кожата.

Няма коментари