Оксигенация на тъканите с Hydra O2 Intense

0

Кислородът е изключително важен за нормалното протичане на всички процеси в нашия организъм, включително и в клетките на кожата. Човек може да издържи няколко дни без вода, но само 4 минути без кислород, след което започва увреждане на мозъчните клетки. Кислородът е свързан с клетъчното дишане и на практика е „храна“ за нашите клетки. Всяка клетка се нуждае от кислород, за да произвежда енергия под формата на аденозинтрифосфат (АТР) и това е най-важният метаболитен процес, който се нарича клетъчно дишане.

 

Кислородът, който приемаме чрез белите си дробове постъпва в кръвта, където се свързва с хемоглобина и придава червения й цвят. Съвременните проучвания показват, че във въздуха се съдържат по-малко от 20% кислород и това съдържание постоянно намалява заради нарастващото замърсяване на въздуха.
След като кислородът навлезе в кръвта, той се разпространява до всяка клетка на тялото посредством кръвоносната система. Всички тъкани и органи в нашето тяло, включително и кожата, са изпълнени с многобройни капиляри. През стената на капилярите преминава кислород и кръвна плазма. Процесът се нарича дифузия. След като напусне най-малките кръвоносни съдове (капиляри) кислородът достига до всяка клетка. Той преминава през клетъчната мембрана, навлиза в цитоплазмата на клетката и оттам – в митохондриите. Процесът на освобождаване на енергия (оксигенация) започва, когато кислородът постъпи в митохондриите. Оксигенацията е изключително важна, защото всяка клетка от нашата кожа се нуждае от кислород, за да произвежда енергия. Kазано по-просто, ако имаме дърво и кислород и запалим дървото, ще се отдели топлина. Аналогично митохондриите произвеждат енергия под формата на АТР, която се складира в клетката. Всеки жив организъм използва тази енергия, за да функционира нормално. Кожата също се нуждае от АТР енергията, за да осъществява всички свои функции. Например, фибробластите в дермата се нуждаят от АТР, за да произвеждат РНК, която е необходима за репликацията на протеините колаген и еластин.

 

Hydra O2 Intense

Hydra O2 Intense – ревитализиращата сила на кислорода
Кислородът е необходим за красотата на кожата и това е особено видимо след разходка на чист въздух в планината – свежа и сияйна кожа на лицето. Съвременният начин на живот, при който липсва достатъчно двигателна активност, спадът в съдържанието на кислород във въздуха вследствие замърсяването, UV радиацията и други неблагоприятни фактори водят до понижаване на микроциркулацията, намаляване нивото на кислород в клетките и забавяне на всички процеси, протичащи в клетката. Последиците за кожата са загуба на еластичност, отпускане и увисване, повишена сухота и сивкав тен, по-голяма чувствителност, риск от поява на купероза. В случая прилагането на козметични продукти, съдържащи витамини и антиоксиданти не е достатъчно, необходими са активни съставки, които да осигурят оксигенацията на клетките.
Италианската професионална козметика Alissa Beaute е разработила иновативната Hydra O2 Intense – дерматокозметична терапия, базирана на оксигенираща формула и изцяло натурални съставки. Изключително важна е синергията на натурални масла, растителни екстракти и биотехнологични ингредиенти във формулата, което позволява създаването на високоефективни биоревитализиращи козметични продукти.
Активните вещества в продуктите са масла от ший и оризови трици, трехалоза, ксилитол и най-важната, ключова съставка Oxycell ST Complex, който е метаболитен регулатор. Oxycell ST Complex се получава от семената на царевица и е високоефективна комбинация от активни вещества и фитостимулин. Този комплекс подобрява жизнеността на кожата, стимулира микроциркулацията и снабдяването на клетките с кислород, придава свеж и сияен вид.
Маслото от ший интензивно хидратира и подхранва, а маслото от оризови трици има изразено омекотяващо, регенериращо и възстановяващо действие. Захарите трехалоза (извлечена от кактус) и ксилитол са известни с мощния си овлажняващ ефект. Във формулата на продуктите от линията Hydra O2 Intense е добавен и комплекс от витамините А, С и Е, който защитава кожата от вредното действие на свободните радикали, както и хиалуронова киселина.

Hydra O2 Intense

Лекцията бе съпроводена и с демонстрация на професионалната оксигенираща и ревитализираща терапия Hydra O2 Intense. Терапията започва с обичайните стъпки, характерни за процедура в козметичния салон: кожата на лицето се почиства с кремообразно почистващо мляко, тонизира се с балансиращ тоник и се нанася ензимна ексфолираща маска. Специфичното третиране включва нанасяне на биоактивни серуми, които могат да се комбинират до 10 в една процедура. В демонстрираната терапия бяха съчетани 3 серума: Panthenol, Detox и Hydra, след което бе нанесен масажен продукт и приложен специфичен масаж. Серумът Panthenol стимулира клетъчната регенерация, хидратира, успокоява и възстановява кожата. Detox е серум за детоксикация, който съдържа екстракт от охлюви, алфахидрокси киселини, салицилова киселина, папаин, витамин С и цинк, ефикасно отстранява несъвършенствата по кожата, овлажнява, придава мекота и свеж вид. Серумът Hydra е богат на серамиди, растителни стволови клетки, естествен овлажняващ фактор, урея, хиалуронова киселина, екстракти от алое вера и невен. Изключително ефективен овлажняващ серум, който поддържа нормалната хидратация, необходима за правилното функциониране на кожните клетки, изглажда кожата и запълва бръчиците.
След масажа на лицето се нанася серум Hydra O2 Intense, който е с гелообразна форма и може да се използва заедно с подходяща апаратура за трансепидермална доставка на активни вещества. Нанася се маската Hydra O2 Intense и продукт за околоочния контур. Маската се оставя 20 минути, след което се отстранява и за финал се нанасят серум и крем Hydra O2 Intense.

След процедурата състоянието на кожата на лицето е сякаш след разходка на чист въздух в планината. Кожата е оптимално хидратирана и подхранена, гладка, свежа и сияйна, със запълнени фини линии и бръчици. Резултатите са видими дори само след една процедура в козметичния салон. Продуктите притежават немазна текстура, абсорбират се бързо и са подходящи за всеки тип кожа, дори най-чувствителната.

За кого е подходяща терапията?
Оксигениращата и ревитализираща терапия Hydra O2 Intense осигурява здравословен тен и е особено подходяща за хората, живеещи в големите градове и постоянно изложени на вредното действие на замърсената околна среда. Препоръчва се за пушачи, както и за клиенти с изтощена, уморена, дехидратирана и чувствителна кожа. Hydra O2 Intense е подходяща за представителите и на двата пола и за всяка възраст.

Няма коментари