НОВА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХИПЕРПИГМЕНТАЦИИ

0

Хиперпигментациите се срещат все по-често, като според статистиката, този проблем засяга повече от 90% от възрастните над 50-годишна възраст. Независимо от цвета на кожата, нарушенията в пигментацията понякога оказват негативно психологическо и емоционално въздействие, което в някои случаи води до влошено качество на живот. За един от иновативните начини да се справим с хиперпигментациите, разказва д-р Десислава Вангелова.

СOSMELAN ОТ MESOESTETIC

ХИПЕРПИГМЕНТАЦИИТЕ
Кожната хиперпигментация се причинява от свръхпроизводство на меланин – пигментът, отговорен за цвета на кожата. Този проблем причинява неравномерно оцветяване на кожата и тъмни петна. Поради необходимостта от качествен продукт, който да се справя ефективно с такива петна, испанската фармацевтична компания mesoestetic разработи Сosmelan®.


СOSMELAN® – ПРОФЕСИОНАЛНО ДЕПИГМЕНТИРАЩО ЛЕЧЕНИЕ
Като лидер в сферата на продуктите за депигментиране, mesoestetic представя нова формула за лечение на хиперпигментации, която предлага многостранен подход с безпрецедентна ефективност. Сosmelan® е разработен по патентована формула на водещата компания mesoestetic – Барселона. Продуктът е пречистен, не съдържа хидрохинон и осигурява трайно лечение на тежките хиперпигментации. Чрез третирането с Сosmelan® се постига до 81% редукция на нивото на меланин и ефективно забавяне на меланиновия синтез. Сosmelan® действа директно върху роговия слой, като стимулира епидермалното обновяване и интензивно се бори с натрупването на меланин.
АКТИВНО ДЕЙСТВИЕ НА СOSMELAN®
Основният начин, по който продуктът действа, е спиране на меланозомите от прехвърляне към кератиноцитите, като по този начин се предотвратява достигането на пигмента до повърхностните слоеве на кожата.
Двустранен ефект:

  1. Намалява функцията на тирозиназата, тъй като съдържа медни хелатни агенти (Cu2+).
  2. Инхибира тирозиназната свръхстимулация в меланозомите, понижава оксидативния стрес и намалява синтеза на меланин.
    ПРИЛОЖЕНИЕ НА СOSMELAN®
    Подходящ е за всеки тип кожа, както и при наличието на много упорити и тежки петна (от типа на мелазма, хлоазма, соларно лентиго, тъмни петна на място на минали възпаления от акне, постлезионална хиперпигментация, пигментации от химични пилинги и лазерни изгаряния). Особено ефективен е при пигментация, неповлияваща се от каквито и да е стандартни избелващи продукти.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Бременност, кърмене, кожни заболявания в остра фаза, индивидуална непоносимост към ингредиентите, съдържащи се в продукта.

ЕФЕКТ И БРОЙ ПРОЦЕДУРИ
Ефектът е видим още след първата процедура, като ако не са постигнати желаните резултати, третирането може да се повтори след 5-6 месеца. Броят на процедурите и интервалът между тях се определят строго индивидуално при всеки пациент.

За контакти:

Център за козметична и естетична дерматология „Енигма“
Шумен, ул. Владайско въстание 63,

тел. 054 830 957, 0899 824 139,
e-mail: office@enigma-bg.com,

www.enigma-bg.com

Няма коментари