Николет Христова-Станева: „Красотата е в индивидуалността“

0

„Моята история започна през 2010 г., когато Laura Beauty стартира като козметично студио. Само няколко години по-късно след множеството награди, които получих в областта на апаратните процедури, добавих към името на студиото слогана: ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ, РЕАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ.“, казва Николет Христова-Станева, козметолог и собственик на Laura beauty aesthetic center.

Г-жо Станева, на каква концепция залагате като козметолог и собственик на луксозен център за здраве и красота?

Основната концепция, на която залагам, се крие в уникалния подход към всеки мой клиент, както и на индивидуалната грижа и внимание към конкретните му нужди. За мен доверието е на първо място, затова се старая ежедневните резултати на предлаганите от мен услуги да са доказателство за извоюваното ми доверие. Разполагам с над 11 от най-актуалните апаратни технологии за перфектната поддръжка на лице и извайване на тяло. Авангардните и най-нови козметичните терапии, както и високият клас професионална козметика са сигурен гарант за успеха ми.

През 2018 г. като част от семейния ни бизнес отворих вратите на най-модерния  фитнес център, оборудван с водеща, престижна марка фитнес уреди в Ловеч. Смятам, че здравата, красива и млада кожа не е само въпрос на процедури, интервенции и ежедневна грижа, тя всъщност е отражение на начина ни на живот. Тайната на добрата визия се крие именно в спорта и здравословното хранене. 

Реших да предложа на посетителите си един изцяло индивидуален подход и пълна грижа за тяхното здраво тяло, вътрешна хармония и красива визия.

Често обръщам поглед към световните тенденции и известни личности, но там не откривам това масово изкривяване на формите и преиначаване на младостта и красотата, нещо, което за съжаление все повече забелязвам в България. Затова ежедневно се старая да покажа на клиентите си една различна гледна точка. Приемам грижата за тяхното здраве и естествена красота като своя мисия. Смятам, че красотата е в индивидуалността!

Изцяло заставам зад мотото: „Да остаряваме с достойнство!“ и желанието ми е да провокирам дамите да запазят не само индивидуалността, но и здравето си.

Наскоро попаднах на интервю с Айрис Апфел, 97-годишната модна икона, която казва: „Бръчките не са лоши – те са знак за смелост!“ и това смятам е точно така.

Кой е най-новият апарат в центъра, който ще ни представите?

Ще ви представя едно изключително бижу, напълно отговарящо на изискването ми за безопасно въздействие върху кожата, което постига дълготрайни и видими резултати още след първата процедура. Уникалното устройство PDT MASTER – MAGNETO-LED-LASER, притежаващо CE сертификат, съчетава 4 технологии: лазерна светлина R – нискоенергиен диоден лазер (3 диода с дължина на вълната 635 nm), LED светлина (36 светодиода в 4 цвята: UV лъчи – 395 nm, синя светлина – 470 nm, зелена – 525 nm и червена – 650 nm), пулсиращо магнитно поле и иновативен метод за фотомагнитна терапия, основана на фоточувствителни PDT продукти с биохромофори, разработени от CHANTARELLE.

Каква е тайната на успеха му и на какъв принцип въздейства върху кожата?

Лазерната светлина достига клетъчните мембрани и митохондриите, благодарение на което стимулира клетъчната регенерация. Повишава се синтезът на колаген и еластин в кожата, активират се и естествените имунни процеси в кожата. Пулсиращото магнитно поле действа биостимулиращо, подобрява кръвообращението и лимфната циркулация. PDT MASTER излъчва LED и LASER светлина, която се абсорбира от повърхността на кожата чрез биохромофори, съдържащи се във фотодинамичните серуми, разработени от CHANTARELLE. Натрупаната енергия от биохромофорите се прехвърля директно в клетките, като усилва метаболитните и възстановителни процеси.

Какво прави терапията уникална?

Това са авторските CHANTARELLE биохромофори – фоточувствителни съставки, част от продуктите за фотодинамична терапия PDT, които имат свойството да абсорбират светлина с определена дължина на вълната. Биохромофорите, приложени в третираната област на кожата, спомагат за акумулиране на лазерната енергия в клетката, благодарение на което се повишават метаболитните процеси и абсорбцията на активните съставки, съдържащи се в продуктите.

Какви проблеми се третират с PDT MASTER?

В апарата има заложени 5 програми за третиране на различни кожни проблеми и една специфична за околоочен контур. Използват се специално разработените серуми CHANTARELLE:

  • Серум за околоочен контур – заличава бръчиците, намалява тъмните кръгове, отоците и признаците на умора.
  • Филър за бръчки с пептиди и хиалуронова киселина – изглажда дълбоки и мимически бръчки, хидратира в дълбочина и възвръща еластичността на кожата.
  • Лифтинг серум – оформя контура на лицето и брадичката, стяга и озарява кожата.
  • Серум с колаген – богат на невропептиди и пептиди с ниска молекулна маса, който незабавно намалява бръчките, като ги „запълва“ отвътре.
  • Имуностимулиращ серум за себорея – нормализира функцията на мастните жлези, свива порите, има антибактериално действие, успокоява дразненето, регулира pH на кожата.
  • Реновиращ серум за ръце и нокти – хидратация и регенерация за кожата на ръцете, изглажда бръчиците и изравнява тена, заздравява нокътните плочки.
  • Ревитализиращ серум за мъже – специално разработен за нуждите на мъжката кожа продукт. Подходящ е за всеки тип мъжка кожа при симптоми на стареене, раздразнения и стрес.

Една малка част от съставките в серумите CHANTARELLE са: пептиди, Synvel (имитира ефекта от змийска отрова), нискомолекулна хиалуронова киселина, екстракт от зелени микроводорасли и др.

Има ли противопоказания и подходящ сезон за тази терапия?

Терапията с PDT MASTER е подходяща за всеки сезон, за третиране на различни кожни проблеми. Фактът, че процедурата е релаксираща и безболезнена, подходяща както за дамите, така и за мъжете, я прави предпочитана от всички. Препоръчвам активно да се прилага през есенно-зимния сезон, за да върнем свежестта и блясъка на кожата, който слънцето, галейки я със своите лъчи, неизменно успява да отнеме.

За контакти:

Laura fitness & relax / Laura beauty aesthetic center

Ловеч, ул. „Търговска“ 26

тел.: 0885 298 829, 0895 737 326

Няма коментари