МОЯТА РАБОТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ

0

Творчество, грижа, специално отношение и уют. Това намираме в топлината на салон „ЕА“ в центъра на София. Посреща ни София Сретенова, личност, съчетаваща в себе си усърдие, старание и широка усмивка.

София Сретенова е управител на салон за красота „ЕА“. Занимава се с маникюр, педикюр, козметика и масаж, преподавател е към школи за маникюр, педикюр и козметика.

Г-ЦЕ СРЕТЕНОВА, КАК ПРЕДРАЗПОЛАГАТЕ КЛИЕНТИТЕ СИ?
Атмосферата на салона ги предразполага. Добрият клиент уважава професионализма, труда и качествата на специалиста, но има и високи изисквания към желания резултат. Уютът и обстановката на салона предразполагат при мен да идват заедно цели семейства и приятели, както и да се създават приятелства в салона. С времето намерих своето място и това е салон „ЕА“. Направих го с много внимание и любов, заложих на уюта и специалната грижа и мисля, че и клиентите го усещат. Когато идват в салона, те не просто се грижат за външния си вид, но и за душата и психиката си. За мен самата това е зареждащо, защото моята работа е начин на живот.

КАКВО ВИ ДАВА ПРЕПОДАВАНЕТО?
Преподаването ме учи на търпение и разбиране. Старая се да предам на учениците си положително отношение към професията. Уча ги да работят в екип, да си помагат и да се учат един от друг. В днешно време голямата конкуренция понякога не води до ползотворна и устойчива атмосфера за развитие.

Някои от професионалистите, на които се възхищавам са – Мат Мартин, британски топ маникюрист, доц. д-р Валентина Брощилова, водещ дерматолог, както и Максим Сергеев, специалист по мениджмънт и маркетинг в бюти бранша.

С КАКВО ВИ СПЕЧЕЛИ БРАНДЪТ CUCCIO, С КОЙТО ОСНОВНО РАБОТИТЕ?
Всяка година правят семинари за професионалисти с експерти на световно ниво. Продуктите им са качествени, създадени са да бъдат в удобство на специалистите. Продуктите са разработени по задание на експерти в бранша, като се дава възможност продуктите да се смесват и да се прилага индивидуален подход при работа.

КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ВАШАТА ПРОФЕСИЯ?
С годините малко са се променили нещата, както и мнението за работещите в бранша. Качеството на специалистите е различно в сравнение с по-старата школа, но и доста са различни вече критериите и изискванията за работа. Подологията, например, не е заложена като специалност, което е доста голям проблем и трябва да се работи в тази насока. Нужно е да има някакъв вид категоризация, да се поставят граници на професионализма и опита на работещите. В днешно време разполагаме с богата палитра от брандове и технологии, така че е добре динамиката да се адаптира към разграничаването или групирането на специалистите.

КАК НАМИРАТЕ БАЛАНСА МЕЖДУ РАБОТАТА И ЛИЧНИЯ ЖИВОТ?
Отвъд натоварения ми график съм екстремна личност, обичам природата, съчетавам обученията в чужбина с екскурзии до интересни места. Смятам, че трябва да развиваме сетивата си за изкуство и за култура, да намираме добрите примери.

За контакти: Салон за красота „ЕА“
София, ул. Тракия 2а, тел. 0899 642 594,
www.salonea.com

Няма коментари