Миомодулация – най-силното оръжие за една по-хармонична визия

0

Основен фокус на събитието на Allergan Medical Institute®, MD Codes™ Tour, провело се в Малмьо, Швеция, бе оптимизиране изражението на лицето и динамичното стареене с помощта на кодовете разработени от д-р Маурицио де Майо. Разговаряме с д-р Янита Михайлова за представения на събитието системен научен подход за миомодулация.

MD CODES™ TOUR 2019 – СРЕЩАТА С Д-Р МАУРИЦИО ДЕ МАЙО

Всяка среща с имена от ранга на д-р Маурицио де Майо е като челен сблъсък, разтърсва те, провокира те и те кара да мислиш. Такива специалисти те провокират да се развиваш, да се стремиш да научиш повече, да можеш повече и да надскочиш себе си. За мен това е безценно.

На форума бяха официално представяни MD DYNA кодовете, разработени от д-р де Майо. За тази система се говори от няколко години, но за първи път, благодарение на Allergan Medical Institute®, имахме възможност да наблюдаваме системен научен подход за миомодулация, което само по себе си е революция в антиейджинг концепцията.

MD КОДОВЕТЕ – АЗБУКАТА НА ЕСТЕТИЧНИЯ ДЕРМАТОЛОГ

Д-р де Майо е създателят на системата от MD кодовете, които представляват анатомични точки на поставяне на филър, универсални за подмладяване на всяко лице независимо от възрастта и расата. Тези кодове са като своеобразна азбука за естетичния дерматолог.  Уникални са, тъй като позволяват третиране само на проблемните мускули при гримаси и подчертаване красотата и идентичността на лицето.

ЛИЦЕВИ СТРУКТУРНИ ПРОМЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Влиянието по отношение на факторите на стареене е комплексен и сложен процес. Антиейджинг програмата не е един филър в устните или скулите, тя е цялостен подход – генетика, начин на живот, режим на хранене и спорт, стрес и натоварване, излагане на слънце, сън, прием на добавки, хормони и др. Затова първичните консултации са толкова важни, при тях се установяват комплексно всички фактори на влияние, както и загубата на костна тъкан, подкожна мастна тъкан, плътност и качество на кожата, степен на хидратация и стареене. Всъщност DYNA кодовете са нашето най-силно оръжие за една по-хармонична визия.

МИОМОДУЛАЦИЯТА

Миомодулацията е следващото стъпало на развитие, повлияване на мускулната активност на лицето с помощта на хиалуронови филъри. Това е съвременен начин лицето да изглежда естествено и хармонично – при всяка гримаса, движение или усмивка. Знанието за миомодулацията ни дава възможност да помогнем на хора с лицеви парализи, вродени и придобити асиметрии в мускулната активност на двете половини на лицето, както и други проблеми на мускулно ниво.

КОМПЛЕКСЕН ПОДХОД ЗА ХАРМОНИЧНА ВИЗИЯ

  • Консултация – изследват се движението, гримасите, признаците на умора, гняв и напрежение в лицето, като иновативното е, че използваме и снимки на самите движения и гримаси.
  • Съставяне на индивидуална програма – това изисква време и доверие между лекар и пациент.

Много е важно да се гледа на лицето като едно цяло. За щастие напоследък срещам все повече разбиране, че комплексният подход всъщност е най-успешен. Д-р Де Майо има един любим израз, който ни повтаря през годините – First clean the house! – за да заличим следите на времето, първо трябва да изградим здрави основи.

За контакти:

Естетик клуб – лазерна дерматологична клиника,

гр. Варна, ул. Михаил Колони 17

тел. 0887 070 907

www.aesthetic-club.com

Няма коментари