Лечение на мазна и акнеична кожа

0

Специалистите от салон за красота KB Beauty са създали прекрасно място, където клиентите могат да се потопят в приятелска, уютна атмосфера и да се оставят на професионалните грижи на висококвалифициран бюти козметик.

 

Кои са причините за появата на мазна и акнеична кожа съответно при тийнейджъри и при жени в зряла възраст?
Почти 80% от тийнейджърите и до 40% от хората в по-зряла възраст страдат от акне или акнеична симптоматика. Причините за появата на мазна и акнеична кожа са: хормонален дисбаланс, генетични фактори, повишени нива на хормона тестостерон, неправилно хранене и стрес. При жените все по-често се наблюдава по време на бременност и поликистозни яйчници. Факторите отговорни за формиране на акнеичните лезии са: повишена себумна секреция, запушване на порите и поява на комедони, повишен бактериален растеж и заболяване на мастните фоликули в богатите на мастни жлези зони.

Какви професионални козметични терапии за мазна и акнеична кожа предлагате в салон за красота KB Beauty? 
Преди да започна лечението аз взимам под внимание симптомите и изготвям индивидуална за всеки клиент програма, която е съвкупност от козметични терапии и апаратни процедури. Заложила съм на професионалната италианска козметика T.е.N. (Tехнология и Натура) и SELVERT Thermal едновременно с апаратни процедури с фотон светлина, дарсонвал и в някои от случаите прилагам лечение с химичен пилинг. При по-зряла акнеична кожа препоръчвам хормонално изследване и лазерна терапия.
Ако има наличие на възпалителен процес, пристъпвам към успокояване чрез фотон терапия, като работя със синята светлина, която действа антибактериално, антивирусно и успешно се бори срещу бактерията причиняваща акне. След това прилагам терапия според нуждите на клиента.
При по-леки случаи използвам балансиращата маска PURIFYING на T.е.N., която осигурява освежаващо, стягащо действие с матиращ ефект, като правя по две терапии седмично за период от пет седмици.
Като начало на всяка терапия започвам с почистване на кожата с козметичен продукт, който я оставя идеално чиста и свежа без да я изсушава. След това тонизирам с антибактериален тоник, който регулира рH на кожата. Прилагам нежен ексфолиант, за да премахна мъртвите клетки, които биха могли да попаднат в порите и да ги запушат. Ако има възпалителен процес, успокоявам с фотон терапия. По моя преценка извършвам химичен пилинг и подхранвам с подходяща маска, тъй като хидратацията е от изключително значение. Като финална стъпка нанасям слънцезащитен крем.

Вашите съвети и препоръки към клиентите с такъв тип кожа?
Съветвам моите клиенти да почистват, ексфолират и хидратират кожата, тъй като недостатъчната хидратация пречи на токсините да бъдат изхвърлени. Важно е да си набавят козметика съобразена с техните индивидуални нужди, да не изчакват проблемът просто да отмине, защото има голяма вероятност да останат дълготрайни белези. Необходимо е да си набавите витамин А, който се съдържа в сьомгата, броколите, спанака, морковите, червените чушки и тиквата. Консумирайте храни богати на цинк, който присъства в телешкото и агнешкото месо, тиквените семки, фъстъците и бадемите. Продуктите за домашна грижа трябва да бъдат изключително на водна основа и без мазнини. В никакъв случай не използвайте продукти на спиртна основа, тъй като кожата се изсушава допълнително.
Въоръжете се с търпение и постоянство, ако искате да постигнете максимални резултати и редовно посещавайте специалист.

За контакти: Салон за красота KB Beauty
София, ж.к. Бели Брези, ул.Нишава 44, партер, тел. 0887 418 583, Facebook: KB beauty

Няма коментари