Конците APTOS – революция в гинекологията

0

През октомври се проведе ежегодното издание на международния форум Global Aesthetics Academy, организиран от фирма Глобал Естетикс. На събитието бяха представени водещи иновации: конците APTOS, третиране на стрес инконтиненция с UROLON, естетични и дентални и гинекологични лазерни системи FOTONA. Няколко седмици след събитието доц. д-р Ангелова разказва за представените иновации във вагиналното подмладяване.


Доц. д-р Мария Ангелова е акушер-гинеколог, управител на АГ Център LIVE, Стара Загора. Специализирала е едноскопски оперативни методи в гинекологията, като за да отговори на най-иновативните стандарти, създава отделение по естетична гинекология. Доц. д-р Ангелова се стреми да утвърждава високо качество на предлаганите услуги и специално отношение към пациентите.


Доц. д-р Ангелова, какви са вашите впечатления от събитието?

Global Aesthetics Academy е едно вдъхновяващо събитие с много интересни теми. Лекторите бяха на изключително високо ниво. Най-много ме заинтригуваха модулите представящи иновациите в гинекологичните приложения –  лазерите Fotona и конците APTOS, различни методи за третиране на стрес инконтиненция, и не на последно място, PRP процедурата.

Смятате ли, че темата за естетичната гинекология е табу в България?

Не смятам, че тази тема се избягва по някакъв начин. Както във всяка една сфера, така и при нас, новостите идват със закъснение. Благодарение на качествените наши специалисти, които непрекъснато се усъвършенстват чрез специализации и конференции като тази, е въпрос на време популяризирането на тези революционни практики.

Как може да се преодолее дезинформираността на обществото по тези деликатни теми?

На първо място чрез доволните пациенти, които вече са се подложили на този вид процедури. Организирането на специализирани събития и кампании на по-достъпен език, а не насочени само към медицинската общност, е един доста добър начин обществото да се осведоми за продуктите представяни в естетичната гинекология. Не на последно място, спомага и рекламата на фирмите, предлагащи медицински апарати и консумативи за този тип процедури.

Какви приложения имат конците APTOS?

Гинекологичните лифтинг конци леко повдигат и укрепват влагалището, като това допринася за подобряване тургора, дебелината и неговата еластичност. Приложими са и при големите лабии, което спомага за тяхното уплътняване и повдигане.

При какви случаи се прилага процедурата и какви проблеми решава?

Методът се прилага най-вече при жени с нормално раждане, но с лек десцензус (спадане) на влагалището, при проблеми със задържане на урина, както и като една нормална грижа за жените над 40-годишна възраст.

Колко е дълготраен резултатът?

Резултатът трае до година и половина – две. Продължителността на ефекта е строго индивидуална, обуславя се от много фактори, като възраст, начин на живот, наличност на колаген и др.

Какви са възможните усложнения?

Това е миниинвазивна процедура. На пациента се предоставя информирано съгласие, като подробно се разяснява самата процедура и възможните усложнения.

Има ли противопоказания?

Злокачествени заболявания на органите, на които ще се поставят конците, както и при пациенти на антикоагулантна терапия.

Колко трае възстановителният период и нужни ли са по-специални грижи след процедурата?

Възстановяването трае около 10 дни. През това време пациентката извършва обичайните си дейности, но са забранени половите контакти, тежките физически натоварвания и упражненията във фитнес залата.

За контакти:

АГ Център LIVE

Стара Загора, ул. Св. Княз Борис 87

тел. 042 /64 00 66, 0888 366 441, 0887 706 051

www.agcenterlive.com

Няма коментари