Козметичният бранш постоянно се развива

0

„Всеки козметик абсолютно задължително трябва да премине сериозно обучение в медицински колеж, ако иска наистина да придобие отлични теоретични знания и практически умения.“, казва Милена Златева, медицински козметик, Clinic Варна.

Г-жо Златева, какви козметични терапии предлагате в Clinic Варна?
Заложили сме както на мануални козметични терапии, така и на апаратни процедури, съответно за лице и за тяло. Разполагаме с последно поколение апаратура, с помощта на която постигаме много добри резултати, при гарантирана безопасност за клиентите. Получила съм прекрасна основа, но продължавам да надграждам познанията си и присъствам на всички обучения, защото козметиката е бранш, който постоянно се развива и за мен е много важно да съм в крак с всички новости.

Как се съчетава работата на козметика и дерматолога?
Идеално се съчетават, защото когато клиентът има дерматологичен проблем, го насочвам за консултация с дерматолог. След като е разрешен съответният проблем, може да преминем към козметичната терапия, която да финализира крайния резултат. Работата ни прекрасно се допълва и заедно постигаме много добри резултати за нашите клиенти.

Какви процедури се търсят в момента?
Днес все повече се търсят апаратни процедури. Да, тези процедури може и да изглеждат лесни за козметика, но работим със сериозна апаратура и задължително трябва да имаме съответните знания и компетентност, за да избегнем възможните рискове и появата на нежелани странични ефекти.
Професионалната терапия и домашната грижа трябва да вървят ръка за ръка, за да се постигне добър и дълготраен резултат.

За контакти: Clinic Варна
Варна, ул. Ян Палах 10, Палах Център, ет. 2
тел. 0886 602 525, www.clinic-bg.com

Няма коментари