КОЗМЕТИКА ОТ БЪДЕЩЕТО. ОРТОМОЛЕКУЛЯРНИЯТ ПРИНЦИП В КОЗМЕТИКАТА

0

През далечната 1950 година, швейцарският фармацевтичен гигант създава козметичната марка BINELLA of Switzerland, която и до днес застъпва в своите продукти не само последните медицински и научно разработени формули, но залага и на съвременните биотехнологични процеси в производството.

 

BINELLA Medical Beauty комбинира принципите на ортомолекулярната медицина със съществуващите най-съвременни методи в козметиката, придаващи индивидуалност на грижата за кожата, една изцяло нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа, наречена ортомолекулярна козметология. Концепция, основана на науката за ортомолекулярния баланс и храненето, в едно с високоефективни, чисти, безопасни и синергично действащи активни съставки.

В хода на многобройни проучвания и интензивни научни изследвания Binella Medical Beauty трансформира ортомолекулярната медицина в ортомолекулярна козметология, чиято концепция е защитена с патент.

 

КАКВА Е СЪЩНОСТТА НА ОРТОМОЛЕКУЛЯРНИЯ ПРИНЦИП? 
Думата „ортомолекулярност“ е с гръцко-латински произход – от гръцкото ортос (правилно, хубаво, добро) и латинското молекулус (най-малката частица на веществата). Това е наименованието на нов клон на медицината, който изненадва лекарската общност в цял свят със своята ефективност. Ортомолекулярната медицина използва вещества, които по напълно естествен път чрез храната попадат в човешкото тяло или поначало се намират в организма и са неизменна част от нормалното му функциониране. Това са жизненоважни вещества, витамини, минерали и аминокиселини, които много често нашият организъм не може да синтезира самостоятелно. За да сме в добро здраве и да се чувстваме работоспособни, в тялото ни трябва постоянно да постъпват микронутриенти.
Основател на ортомолекулярната медицина е американският биохимик, двукратният лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принципа на действие на ортомолекулярната медицина така: „Съхраняването на здравето и лечението на болестите става по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които естествено и постоянно присъстват в организма на човека.“ Ортомолекулите са витамините, минералите, аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и много други биологично активни вещества (БАВ). При неблагоприятни състояния или заболявания, клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекулите. Непълноценното клетъчно хранене става първопричина за появата на много болести. Спасението е постоянно поддържане на ортомолекулярните дози, т.е. на оптимални количества БАВ, необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо. Това налага т.нар. „дневни потребности“ да превишават нормалните дози в десетки и дори стотици пъти, за да бъде излекуван човек.
Затова в основата на ортомолекулярната медицина е залегнал принципът: „правилното хранително вещество, синергично комбинирано в оптимални концентрации, прието в правилния момент“.

BINELLA Medical Beauty

НА КАКВА ФИЛОСОФИЯ Е БАЗИРАНА ПРОФЕСИОНАЛНАТА КОЗМЕТИКА НА 
BINELLA MEDICAL BEAUTY?
Философията  е проста, NO AGE – БЕЗ ВЪЗРАСТ вместо ANTI-AGE – борба срещу стареенето и това я отличава от останалите професионални козметологични брандове. За разлика от традиционните концепции против стареене, които само маскират в краткосрочен план симптомите, при това често за сметка на здравето на кожата, философията NO AGE на Binella Medical Beauty цели чрез индивидуален поход на кожата да бъдат доставени липсващите й хранителни вещества. Активирани по този начин, кожните клетки ефикасно се справят с процесите на преждевременно стареене. Затова Binella Medical Beauty чрез комбинирането на биологичноактивни вещества и следвайки ортомолекулярния принцип е НОВО ПОКОЛЕНИЕ на индивидуално ориентираната и строго персонализирана грижа за кожата. Вместо да се прилагат чужди за кожата активни съставки против стареене, се използват идентични и естествени за нея – винаги правилните хранителни вещества в правилното време и в правилната концентрация. Целта е да се балансират дефицитите и да се подпомогне организма в естествените му функционални процеси и по този начин красотата на кожата да се разгърне в цялото си великолепие.

ЗАЩО ПРОФЕСИОНАЛНАТА КОЗМЕТИЧНА ГРИЖА НА BINELLA MEDICAL BEAUTY Е УНИКАЛНА?
Известно е, че от много десетилетия козметичната индустрия се опитва да направи грижата за кожата колкото е възможно по-специфична. Досега резултатът винаги е бил компромисен. Козметичните продукти са фокусирани към типа или състоянието на кожата, възрастта или пола. А истински прецизната, насочена към индивидуалните потребности грижа за кожата беше само мечта.
Binella Medical Beauty преобърна представите и разработи концепция за грижа, която е толкова уникална, колкото и кожата на всеки човек. Binella Cell IQ® Orthomolecular Essences Lab. е първата патентована система за индивидуална грижа за кожата. Binella Medical Beauty създава специално и единствено за конкретния клиент неговия индивидуален серум от ортомолекулярни есенции Cell IQ® Orthomolecular Essences Serum.

Няма коментари