Когато красотата среща науката и я вдъхновява

0

MERZ EXPERT ПЛАТФОРМАТА В БЕЙРУТ В КОМПАНИЯТА НА:

Доц. д-р Даниела Грозева имаше удоволствието да участва в престижен мастър клас в Бейрут, Ливан. За лектори бяха поканени д-р Сабрина Фаби, (Сан Диего, САЩ), д-р Набил Факих (Ливан) и д-р Торстен Уолкър (Германия), които са световно признати специалисти в областта на естетичната медицина и дерматология. Участниците във форума са представители на 24 страни. Бяха изнесени лекции и представени демонстрационни процедури на пациенти във връзка с нови комбинирани подходи – поставяне на хиалуронова киселина, както и други пълнители с цел лифтиране на контура на лицето при мъже и жени, а също и подобряване текстурата на кожата.

„Усъвършенстването е необходимо винаги, за да се предлага най-добрата грижа за пациентите! Бъдете внимателни на кого поверявате здравето на вашата кожа, защото сигурността и качеството на естетичната медицина се градят с години.“, каза доц. д-р Грозева.

Д-р Виолета Янева сподели, че е изключително впечатлена от представените техники за моделиране на мъжко лице с Radiesse®, които са били включени като инжекционна сесия по време на събитието. За нея Radiesse® е продукт на първи избор за естествена колагенова стимулация. Също така се доверява и е уверена, че в продуктовата гама на Belotero® има два уникални филъра, които нямат аналог на пазара: Belotero® Balance и Belotero® Soft. Продуктите се използват като решение за фини линии и бръчки, чрез специфичната техника на инжектиране – Blanching technique. Тази техника се осъществява чрез фина игла, много повърхностно и няма никакъв риск от посиняване и видимост на филъра при тънка кожа (тиндал ефект).

Доц. д-р Соня Вълкова:

Експертността се базира на наука и теория, в съчетание с дългогодишен практически опит и отговорност към пациента. Присъствието на Merz Expert платформата в Бейрут за мен бе удоволствие.

В програмата бяха включени:

  • Комбинирани техники и протоколи за работа с Radiesse®, Belotero® и Ulthera®.
  • Мениджмънт на риска и безопасност на процедурите.
  • Интересни решения и предложения за пътешествието на пациента през процеса на трансформация.
  • Клинични наблюдения и резултати.

Подобен род срещи са вдъхновяващи за всеки един от присъстващите, защото споделеността между експерти разширява знанието и опита, откривайки нови естетични подходи и решения.

Д-р Илиана Георгиева:

Над 120 лекари от повече от 24 страни по света, 3 дни, 3 блестящи експерти и екзотиката на перлата на Близкия Изток – Ливан. Така протече поредният мастър клас, организиран от Мерц Естетикс. Д-р Сабрина Фаби от САЩ, д-р Набил Факих от Ливан и д-р Торстен Уолкър от Германия приковаха вниманието на специалистите в областта на естетиката върху пъстрата палитра на хиалуроновите филъри Belotero®, като демонстрираха разнообразни техники за инжектиране, обърнаха специално внимание върху анатомията на човешкото лице и за пореден път подчертаха, че добрите анатомични познания са най-доброто оръжие на дерматолога при работата с филъри в борбата с остаряването на лицето. Особено внимание се обърна на Belotero® Hydro – една комбинация от хиалуронова киселина и глицерол, която е страхотно решение за хидратация на кожата на лице, шия и деколте. Продукт, който връща нейната сияйност, прави я по-гладка и тонизирана. Разгледаха се още възможностите на Ultherapy® – технология за неинвазивен, дълбоко тъканен лифтинг на цяло лице, брадичка, шия, деколте, както и комбинирани терапии на Ulthera® и Radiessе®.

Безспорно фокус в Ливан беше Radiessе®. Няма друг продукт на пазара, който да е толкова уникален – едновременно и филър, и колагенов стимулатор. В основата му е калциевият хидроксилапатит, което го прави природен продукт с мигновен, но дълготраен ефект.

Казват, че ръцете са истинските издайници на възрастта на една жена, редом с кожата на шията и деколтето. Именно затова неоспорим шедьовър сред презентациите и демонстрациите в Ливан беше приложението на Radiessе® в различни части на тялото в различни концентрации с цел постигане на обем и лифтинг, с което лекторите излязоха извън рамките на стандартното и познатото. В дискусионния блок присъстваха различни клинични проучвания, доказващи високия профил на безопасност на продукта, които допринасят за спокойствието на специалистите и пациентите.

За пореден път Мерц Естетикс се доказаха като блестящи професионалисти, събирайки на едно място водещи специалисти в областта на антиейджинг медицината и демонстрирайки най-новото и най-актуалното в борбата с остаряването. Топлото отношение на домакините и екзотиката, която се носеше във въздуха над Бейрут, добави финалния щрих към техния неподражаем стил.


Неоспорим шедьовър сред презентациите и демонстрациите в Ливан беше приложението на Radiessе® в различни части на тялото с цел постигане на обем и лифтинг, с което лекторите излязоха извън рамките на стандартното и познатото.

В рамките на мастър класа в Бейрут, Ливан бяха разгледани актуални теми, свързани със съвременния комбиниран подход при контуриране и ремоделиране на лицето, подобряване качеството на кожата и възстановяване на младежкото излъчване. Лекциите на световно признатите специалисти в областта на естетичната медицина д-р Сабрина Фаби, д-р Набил Факих и д-р Торстен Уолкър бяха посветени на най-ефективните, сигурни и безопасни техники за инжектиране на хиалуронова киселина, калциев хидроксилапатит и ботулинов токсин, както и процедури с микрофокусиран ултразвук. Специално внимание бе обърнато на комбинираното приложение на продуктите на Мерц Естетикс за постигане на оптимални резултати и осигуряване на висока удовлетвореност от страна на пациентите. Разгледана бе и темата за начините на управление на евентуалните усложнения при естетичните процедури, като лекторите споделиха ценен опит от своята практика.

Една от лекциите, представени от д-р Сабрина Фаби, бе на тема „Radiesse® и способността му за лифтинг, контуриране и подобряване качеството на кожата“. Radiesse® е най-ново поколение временен филър, който при постепенното си разграждане в кожата стимулира синтеза на собствен колаген (неоколагенеза) – протеинът, отговорен за свежия младежки вид на лицето. Съчетаващ едновременно качествата на дермален филър и колагенов стимулатор, Radiesse® ефикасно възстановява обема в областите на лицето, където е загубен, вследствие напредването на възрастта. Продуктът е напълно безопасен, биосъвместим и нетоксичен, не предизвиква алергични реакции, осигурява моментален ефект, видим веднага след поставянето, както и дълготраен резултат, благодарение на мощната стимулация на фибробластите за синтез на нов колаген. Освен това е изцяло биоразградим и се елиминира по естествен начин от организма. Сред топ демонстрациите се нареди приложението на Radiessе® в различни части на тялото с цел постигане на обем и лифтинг, с което лекторите очертаха нови възможности за използване на този уникален продукт. Radiesse® е одобрен от FDA (Американската агенция за храни и лекарства), притежава Европейски сертификат, който е стандарт на Европейския съюз за безопасност на продуктите, а през 2013 г. спечели приза „Филър на годината“.

Няма коментари