Кампания в подкрепа на жените със стрес инконтиненция

0

Клиника по дерматология и лазерна естетика „Естелайн“ обединява усилията на доказани специалисти от областите дерматология, естетика и акушеро-гинекология.

В подкрепа на пациентите, страдащи от стрес инконтиненция, клиника „Естелайн“ започна кампания, посветена на лазерното лечение на този проблем при жените. С разбиране и стремеж към повече осведоменост на обществото към тази тема, екипът на клиниката стартира поредица от събития и активности. Целта е симптомите на състоянието да бъдат по-разпознаваеми, а пациентите да могат да направят информиран избор на подходящо лечение.  За да подпомогне самото лечение, клиниката предоставя възможност на пет жени да получат безвъзмездно цялостно решение на проблема си чрез лазерна терапия.

СТРЕС ИНКОНТИНЕНЦИЯТА Е СОЦИАЛНО ЗНАЧИМ ПРОБЛЕМ

Състоянието на неволево изпускане на урина засяга качеството на живот на над 60% от жените. Най-масово този дискомфорт се среща при млади жени, като причините обикновено са след естествено и травматично раждане или по време и след менопауза. В повечето случаи пациентите се притесняват да споделят за проблема, което е и причината леката към умерена степен на стрес уринарна инконтиненция да не се диагностицира навреме. Единствено в начален стадий състоянието може да бъде изцяло повлияно с лазерно лечение. По този начин се намаляват значително рисковете от операция, както и разходите за лечение.

ИНОВАТИВНИ ЛАЗЕРНИ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Има различни методи за лечение и поддържащи практики – оперативни методи, като поставяне на слинг, стимулиращи упражнения за мускулите на тазовото дъно, хормонална терапия и др. Най-новата технология е лазерното лечение IncontiLase със системата Er: YAG SP Dynamis на Fоtona. IncontiLase представлява патентована неинвазивна терапия, базирана на въздействието на светлината, която преструктурира колагена, подобрява кръвоснабдяването, задебелява и стяга вагиналната лигавица, което впоследствие води до леко повдигане на пикочния мехур и връщане в първоначалното му положение. Действието имитира ефекта на естрогеновата стимулация върху влагалищната лигавица, което засилва регенеративния процес и възстановява стегнатостта на влагалищната стена, нейната функция и чувствителност.

Терапиите са безболезнени, извършват се в амбулаторни условия, без предварителна подготовка и нужда от обезболяване. Не е необходим възстановителен период. Процедурата се извършва в няколко клиники в България, като една от тях е клиника „Естелайн“.

РЕЗУЛТАТИ

След прилагане на лазерна терапия, животът на жените се променя значително. В над 80% от случаите изчезват оплакванията от изтичане на урина при минимално физическо усилие, честите влагалищни и уринарни инфекции намаляват или се преодоляват напълно. Налице е по-добро овлажняване, намаляване на болката по време на сексуален акт, повишаване на либидото и самочувствието.

Екипът на клиника „Естелайн“ отправя призив към всички лекарски практики, които разполагат с необходимото лазерно оборудване и обучен персонал, да се включат в кампанията.

За контакти:

Клиника „Естелайн“

София, Студентски град, ул. Йордан Йосифов 1A, сградата на хотел Suite, ет. 3

тел.: 02 405 8000, 0988 156 161

info@aestheline.com

www.aestheline.com

Няма коментари