Интензивна терапия с хиалурон за изключителни резултати

0

От създаването си през 1978 г. изследователските лаборатории на ESTHEDERM са вдъхновени от естествените ресурси на кожата, за да формулират адаптирана грижа, която да „превъзпита“ кожата и да ѝ помага да се приспособи към околната среда и стреса. ESTHEDERM разглежда кожата като екосистема, която се намира в непрестанно взаимодействие с външната среда, но и с протичащите процеси вътре в нея. Ето защо в сърцето на всички формули е заложена философията, че не свръхтретирането, а превъзпитаването на кожата и функцията на клетките, съхранява младостта ѝ. Зачитането и стимулирането на естествените механизми на действие на кожата и тяхното подсилване гарантират защита срещу вредните влияния. Така формулите успяват да поддържат кожата млада и сияйна за по-дълго време. 

Тази философия е основополагаща за създаването на колекция INTENSIVE, която съдържа висококонцентрирани дермо молекули за видими и трайни резултати. Перфектно подбраните и оптимално дозирани молекули гарантират видими резултати, особено при комбиниране на професионалните терапии с продуктите за домашна употреба.

Интензивна терапия с хиалурон

Хиалуроновата киселина е молекула, която естествено присъства в дермата и епидермиса. Тя е резервоар на водата в кожата и спомага за запазване на младостта ѝ. За съжаление с годините синтезът и запасите на хиалурон намаляват, което води до видими признаци на стареене – дехидратация, фини линии, бръчки. Формулите на ESTHEDERM са предназначени да поддържат младежкия вид на кожата чрез ефективен контрол върху основните фактори на стареене, независимо от средата и начина на живот. Ето защо интензивната терапия с хиалурон се концентрира именно върху възвръщането на баланса в кожата, незабавно и интензивно рехидратиране – тя става мека, сияйна, успокоена и трайно облекчена, а фините линии и бръчки са изпълнени отвътре. INTENSIVE хиалурон е процедура, която „съживява“ кожата, благодарение на няколко стъпки:

 1. Подготовка на кожата – иконичният ритуал за почистване на ESTHEDERM, който нежно и деликатно премахва натрупаните замърсявания без механична екстракция. Озаряващата скраб-маска почиства (без абразивни частици) и премахва повърхностния слой мъртви клетки, разкривайки чиста, сияйна и мека кожа. Екстрактът от корен от черница в комбинация с D-глюкозамин и екстракт от сладък корен регулират синтеза на меланин, чрез потискане на действието на тирозиназата. Каолинът в маската абсорбира излишния себум и видимо стяга порите.
 2. Енергизиране с клетъчна вода – тази уникална, патентована от ESTHEDERM вода, е вдъхновена от естествената течност в кожата. Оптимизира енергийната среда на клетките и им помага да поддържат своята младост. Присъства във всички ESTHEDERM формули като повишава ефективността на грижата за кожата и спомага за запазване на младостта.
 3. Насищане с кислород – активна стъпка, която гарантира „отпушване“ на порите и озаряване на кожата. Прилага се оксигениращ гел в две части – при комбинацията им се освобождава въглероден диоксид, което води до насищане на тъканта с кислород. В първата стъпка е заключен концентрат от натриев бикарбонат, разпръснат в глицерин, който активно реагира на втората стъпка – 10% концентрат на лимонена киселина. Резултатът е силно насищане на тъканите с кислород, стимулиране на метаболизма и клетъчното обновяване.
 4. Превъзпитаване на кожата – дълбоко третиране със серум и маска с 3 форми на хиалуроновата киселина, съответно с висока и средна молекулна маса, както и капсулирана.
 • Хиалуронова киселина с висока молекулна маса – позната като „воден резервоар“, тя образува непрекъснат филм на повърхността на кожата, който задържа водата в епидермиса и ограничава трансепидермалната загуба на вода, като осигурява дълготраен комфорт.
 • Хиалуронова киселина със средна молекулна маса – стимулира естественото производство на хиалуронова киселина от кожата за дълготраен попълващ ефект.
 • Капсулирана хиалуронова киселина с висока молекулна маса – микросферите на хиалуроновата киселина проникват в най-дълбоките слоеве на епидермиса, за да заличат хлътналите зони и да изпълнят бръчките в дълбочина.
 1. Грижа – крем с хиалуронова киселина за цялостно интензивно овлажняване. Кремът, освен добре познатите 3 форми на хиалуронова киселина, съдържа и антихиалуронидаза: гликомолекула от растителен произход, комбинирана със захар (ксилитол), която предпазва новообразуваната хиалуронова киселина от разграждане. Постоянно защитена и рехидратирана, кожата е овлажнена и освежена.
 2. Защита – финален жест със спрей City protect за защита от градска среда. В резултат от научни изследвания в областта на фотобиологията от 1978 г., и съобразен с фототипа и начина на живот, изключителният патент Global Cellular Protection стимулира естествените механизми за защита за по-добро предпазване на кожата от негативните ефекти на ултравиолетовите лъчи (оксидативен стрес, увреждане на ДНК). Това превръща спрея City protect в щит срещу свободните радикали, защитава от възпаления и от увреждания на кожата, причинени от светлината от целия спектър.

Гама INTENSIVE hyaluronic за домашна употреба:

 • INTENSIVE СЕРУМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Серум със свежа и нежна консистенция, който работи за намаляването на бръчките и фините линии на дехидратация. Идеален за уморени очи, тъмни кръгове, подпухналост. Възстановява зоната на околоочния контур. Вдлъбнатите участъци под очите са интензивно хидратирани, попълнени, изгладени и кожата изглежда свежа, сияйна и видимо по-млада.

 • INTENSIVE СЕРУМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

С висока концентрация на хиалуронова киселина със средна молекулна маса, той стимулира бърз синтез на хиалуронова киселина от кожата. Кожата става по-плътна, еластична и тонизирана, а бръчките намаляват.

 • INTENSIVE НОЩНА ГРИЖА С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

SOS продукт, който веднага попълва фините линии на дехидратация. Плътната крем текстура дава моментален комфорт и мекота на опънатата, суха, дехидратирана кожа. Линиите са изпълнени, а лицето има свеж, отпочинал, младежки вид.

 • INTENSIVE КРЕМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Цялостна грижа за красива, подхранена, хидратирана и млада кожа. Три форми на хиалуронова киселина, комбинирани с два патента – GLOBAL CELLULAR PROTECTION срещу свободни радикали и антихиалуронидаза срещу разпад на хиалуронова киселина.

Няма коментари