Иновативни техники за пилинг, мезотерапия и микродермабразио

0

В София се проведе двудневно обучение, организирано от BEROV BEAUTY BULGARIA с лектор г-жа Моник ван Тенбръхкате, специалист козметолог с над 10-годишен опит и водещ обучения в Холандия и страните от Европа. По време на обучението, което включваше теоретична и практическа част, присъстващите козметици се запознаха и имаха възможност лично да изпробват иновативни техники за прилагане на дермапен, безиглена мезотерапия, химични пилинги и микродермабразио.


Моник ван Тенбръхкате е със завършена специализация за козметик клас А (1982 г.). През 1983 г. става мениджър и обучител в една от най-големите компании доставчици на медицински и козметични продукти в Холандия. Благодарение на многобройните високоспециализирани курсове и обучения в цял свят Моник се развива до кожен специалист ПЪРВИ РАНГ.

Микродермабразио Brazy

Най-новият апарат за микродермабразио Brazy е иновативен отговор на нарастващата нужда от висококачествени системи за прилагане на механичен пилинг. Brazy ефикасно премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата на лицето, подобрява кръвообращението, стимулира клетъчното обновяване и спомага за по-доброто усвояване на активните съставки от последващите козметични терапии. Различават се 2 основни типа стареене на лицето – при първия преобладават бръчките, а при втория – отпускането на кожата. Първият тип стареене може успешно да бъде повлиян с микродермабразио и ефикасно да се заличат бръчиците, докато за втория тип са необходими процедури като микронидлинг, безиглена мезотерапия и др.

Микродермабразио Brazy

Иновативният апарат Brazy използва миниатюрни кристали от алуминиев диоксид, всички с осмоъгълна форма, които се издухват с помощта на малка тръбичка върху кожата и благодарение на вакуума се изсмукват веднага се изсмукват заедно с мъртвите клетки. Процедурата е абсолютно безболезнена, безопасна и ефективна, подходяща е за всеки тип кожа и гарантира моментално видим ефект – чиста, гладка, свежа и сияйна кожа с равен тен. В рамките на обучението г-жа Моник ван Тенбръхкате демонстрира възможностите за интегриране на процедурата с Brazy в други козметични терапии с оглед по-бързото постигане на перфектни резултати.

Микронидлинг MesoShooter

Микронидлингът е процедура, която доказано активира естествения процес на възстановяване на кожата, т.нар. биостимулация. Благодарение на иновативния дермапен MesoShooter могат да се транспортират витамини, минерали, пептиди и други ценни активни съставки директно в клетките. Стерилната еднократна MesoShooter касета се състои от 12 миниатюрни игли, като дълбочината на проникване в кожата може да се регулира по време на работа в зависимост от третираната зона. MesoShooter притежава медицински сертификат клас II-A и европейски сертификат, има ергономичен дизайн, използва се с лекота, осигурява повече от 1300 микроканали в секунда и е с 20% по-бърз от останалите системи, предлагани на нашия пазар. Приложим е както за лице, така и за тяло, ефикасно заличава фини линии и бръчки, премахва белези от акне, неравности и пигментации, стяга отпуснатата кожа и редуцира целулита. Микронидлингът се прилага в комбинация с висококачествените серуми SIMILDIET, които са 14 вида, като съответният серум се избира според индикациите и проблемите, които трябва да бъдат решени при конкретния клиент. След микронидлинга може да се приложи електропорация (безиглена мезотерапия), тъй като подобрява пропускливостта на клетъчната мембрана и позволява на активните съставки,  които вече са в кожата да навлязат в клетките. По време на обучението г-жа Моник ван Тенбръхкате обясни същността на микронидлинга, акцентира върху противопоказанията за прилагането му и демонстрира процедурата, като подробно разясни всички стъпки, обърна сериозно внимание върху дезинфекцията и специфичната техника на работа по зони с MesoShooter.

Пилинги SIMILDIET

Пилингите на SIMILDIET са на основата на натурални съставки – гликолова, бадемова, млечна, лимонена киселина и други активни съставки и могат да се прилагат в комбинация с различни електромедицински техники. Те решават различни проблеми на кожата – пигментни петна, белези, акне, разширени пори, бръчки, неравен тен. Пилингът стимулира клетъчната регенерация, подобрява структурата на кожата и ефикасно премахва несъвършенствата. Кожата става чиста, свежа, гладка и видимо по-млада. SIMILDIET пилингите са 7 вида, имат висока толерантност, ефективност, а нежеланите странични реакции са сведени до минимум. Всички пилинги SIMILDIET са небуферирани, силни са и действието им се спира чрез неутрализация от терапевта, за разлика от буферираните (в състава им са включени вещества, стопиращи тяхното действие). Пилингите са гелообразни, лесни за ползване и имат различни стойности на рН. Г-жа Моник ван Тенбръхкате представи в детайли всеки от пилингите SIMILDIET и подчерта важното значение на ползването на фотозащитни продукти с висок SPF след процедурата с оглед предпазване на кожата от появата на хипер- или хипопигментации. Тя демонстрира два от пилингите – за третиране на белезите на стареене (антиейджинг) и за лечение на акне.

Безиглена мезотерапия SkinActiv

SkinActiv е ултрамодерна система, базирана на процесите електропорация и електроосмоза, изключително ергономична и удобна за работа. Този алтернативен мезотерапевтичен метод без игли отваря аквапорините в средния слой на кожата (мезодерма) и позволява да се третират всички видове кожни проблеми. Благодарение на изключително прецизните техники за инфилтрация, подходящият високоенергиен серум се въвежда директно в кожната тъкан, което осигурява ефективна и бърза абсорбция в кожата. В резултат на подобрения метаболизъм кожата става по-свежа, еластична и здрава. Иновативната система SkinActiv предоставя ефикасен и абсолютно безболезнен начин за лечение на различни кожни проблеми. С помощта на системата SkinActiv в дълбоките кожни слоеве се въвежда подходящия серум SIMILDIET, избран от терапевта в зависимост от проблемите на кожата на съответния клиент. Серумите SIMILDIET не съдържат парабени, парфюми, мазнини и се отличават с висока ефективност. Г-жа Моник ван Тенбръхкате представи различните линии серуми – базови и йонни, като обърна внимание на най-новата линия Extra Line, която е с усъвършенствана формула, съдържаща биомиметични пептиди, аминокиселини, хиалуронова киселина, аргирелин с ботокс подобен ефект и други мощни активни съставки, които видимо подмладяват лицето, шията и деколтето. Тя демонстрира процедура с ултрамодерната система SkinActiv и серум с хиалуронова киселина 3% (ниско-и високомолекулна хиалуронова киселина). Резултатът е моментално видим след терапията – заличени бръчици, по-гладка и сияйна кожа, както и лифтинг ефект.

По време на практическата част козметиците имаха възможност да работят под ръководството на г-жа Тенбръхкате и да усвоят нови техники, които да приложат в своята практика с оглед предоставянето на високоефективни процедури на своите клиенти и удовлетворяване на все по-високите им изисквания.

За контакти:

Беров Бюти България

София, ул. Охрид 20-24, тел.: 0877 060 782, 0878 999 138

www.berovbb.com

Няма коментари