Изразявайте свободно емоции с BELOTERO® BALANCE и BELOTERO® SOFT

0

СЪВЕТИТЕ НА Д-Р ИВАЙЛО ПЕТРОВ ЗА ЗДРАВА И СВЕЖА ВИЗИЯ

Д-р Петров е доказан експерт с призната специалност по „Дерматология и венерология” и защитена докторска дисертация, Key Opinion Leader (KOL) и сетрифициран трейнар на Merz Aesthetics за България.

През последните години се говори толкова много за хиалуроновата киселина, че едва ли има грижещ се за външния си вид човек, който да не знае всичко за нея – и истините, и митовете. Ясно за всички е, че хиалуроновата киселина е основна съставна част на кожата и тъканите на човешкия организъм, клетките са потопени в нея, свързани са с нея, комуникират с нея. В течение на времето количеството й в кожата намалява, резултат на естественото стареене и особено под въздействие на начина ни на живот – хранене, вредни навици, прекомерно излагане на слънце. Това води до нарушение на функциите на кожата и естествено се отразява на външния ни вид. Появяват се фини бръчици, кожата се дехидратира, загрубява, губи „жизненост“, придобива уморен вид. Справянето с този проблем изисква ежедневни грижи и малко воля.

Какво е необходимо да направим? На първо място, нормализиране на храненето: намаляване на „порциите“, спиране на сладките храни и напитки, намаляване на продуктите от животински произход. Второ, контрол на алкохола, цигарите и прекомерното излагане на слънце – тези съвети ги знаят всички, просто не бих желал да досаждам повече. И ако тези мерки не помогнат, на помощ идват хиалуроновите продукти на компанията Merz Aesthetic – Belotero® Balance и Belotero® Soft, които са специфично проектирани за възстановяване на съдържанието на хиалуроновата киселина в кожата.

Belotero® Soft e специално предназначен за коригиране на фини линии и бръчици на кожата, особено в по-динамичните области на лицето – около очи и уста, докато Belotero® Balance се справя безкомпромисно с по-изразените последици от ускореното стареене – средни и по-дълбоки бръчки и гънки. Защо споменавах, че продуктите са специфично проектирани – защото Belotero® Balance и Belotero® Soft, поради уникалните си физични свойства са получили одобрение от FDA за инжектиране в дермата, този слой на кожата с дебелина милиметри, който страда най-много от липсата на хиалуроновата киселина. Инжектирането на Belotero® Balance и Belotero® Soft води до оптимален естетичен резултат, продуктите се интегрират оптимално в структурата на кожата, липсват неравности и синкаво оцветяване, известно като ефект на Тиндал – неприятни странични ефекти, които биха могли да се получат при повърхностно поставяне на хиалуронова киселина на други производители. Инжектирането на Belotero® Balance и Belotero® Soft възстановява моментално количеството на хиалуроновата киселина в дермата, нo ефектът  е много по-изразен и физиологичен – Belotero® Balance и Belotero® Soft стимулират фибробластите – клетките, които са директно отговорни за производството на колаген, еластинови влакна и хиалуронова киселина в кожата.  

Бих желал да спомена, че описаните благоприятни ефекти от прилагане на хиалуроновата киселина са налице единствено и само след инжектиране. Молекулата на хиалуроновата киселина е огромна, на което се дължи и мощния ѝ хидратиращ ефект. Размерът ѝ обаче възпрепятства проникването ѝ в дълбочина, отново казвам за съжаление, защото значително по-лесно и релаксиращо би било за потребителите да намазват крем с хиалуронова киселина сутрин и това да елиминира всички досадни бръчици през целия ден. Това не означава, че нанасянето на крем с хиалуронова киселина няма ефект, напротив, хидратацията на повърхностния слой на кожата създава усещане за свежест през целия ден.

Гамата от продукти на Belotero® е сигурният избор за естествени резултати и запазване на изразителността на лицето.

Няма коментари