Животът не приключва, а започва след 50+

0

Все още у нас битува погрешното схващане, че животът на жената едва ли не приключва след навлизане във възрастта 50+. За щастие много жени вече не мислят по този начин, а се стремят да изглеждат добре и полагат сериозни усилия в грижата за своя външен вид. Една от тези дами е Рада Генова, която след дълга борба през годините с излишните килограми, днес изглежда прекрасно благодарение на участието си в специалната програма за отслабване на д-р Лилия Гюдюлева. Предлагаме ви един откровен и завладяващ разговор за това, че жената може и трябва да изглежда добре независимо от своята възраст. Защото няма нищо по-хубаво от вътрешната увереност и добро самочувствие, съчетани с привлекателна визия.

Г-жо Генова, в момента изглеждате страхотно. Как решихте да се включите в специалната програма за отслабване на д-р Лилия Гюдюлева?

По време на бременността си качих доста килограми, но след раждането на сина си, успях да сваля част от тях с помощта на диетолог. Когато обаче отказах цигарите, килограмите отново се върнаха и напълнях страшно много. Водех неистова борба с килограмите повече от десет години, без никакъв резултат, докато случайно не научих за специалната програма за отслабване на д-р Лилия Гюдюлева. Програмата е шестмесечна, което си е доста голям период. Честно да ви кажа, никак не е лесно да бъдеш дисциплиниран толкова дълго време и да спазваш стриктно елементите на тази програма, но всичко си заслужаваше на 100%, защото постигнатите резултати надминаха и най-смелите ми очаквания.

За много дами не е лесно да спазват специален хранителен режим, както и редовно да тренират. Срещнахте ли трудности и как успяхте да ги преодолеете?

Да, така е наистина. Спорт, спорт и спорт, много упорито работих – 3 пъти седмично ходех на тае бо, което беше важен елемент от програмата, но и доста труден, както и удоволствието да се срещна с Таня Бейрийска, дамата, която нашумя в медиите с това, че с нейния режим на хранене е победила множествената склероза. Д-р Гюдюлева беше нашето упование през цялото време и в най-трудните моменти ѝ звъняхме, говорехме с нея, но най-важното е, че тя беше непрекъснато до всеки от нашата група, също спазваше диета и идваше с нас на тренировки, без дори да има необходимост от това. Цялата ни група се хранеше по метода на Таня Бейрийска и благодарение на този специален хранителен режим успяхме да постигнем наистина страхотни резултати.

Какво представлява методът на Таня Бейрийска?

Този метод се нарича „Ключът към дълголетието“ и се състои от три важни и неразривно свързани компонента. Първият е специфичен вариант на кетогенна диета (високомазнинно и нисковъглехидратно хранене), създаден и тестван лично от самата Таня Бейрийска, като тя го персонализира в зависимост от конкретния случай. Специално при мен диетата беше съобразена и със здравословните ми проблеми – високо кръвно налягане, инсулинова резистентност, както и болките в гърба и ставите. Вторият компонент е режимът на хранене, който също се изготвя индивидуално – определя се броят хранения, интервалът помежду им и времето на „пълен глад“, като „гладуването“ е така планирано, че обхваща и периода на сън. По този начин се избягва всякакъв стрес за организма и най-важното – няма усещане за глад, докато преди все имах желание да похапвам. И третият компонент е приемът на строго определен и специален комплект от хранителни добавки, които имат над 99% усвояемост от човешкия организъм. Научих, че Таня е стигнала до тяхната патентована формула след години на търсене и експерименти върху себе си. Освен за да осигурят всичко необходимо на организма ни по време на спазването на кетогенната диета, тези добавки не позволяват да се наруши алкално-киселинния баланс при обмяната на веществата.

Само външният вид ли ви притесняваше или имаше и други проблеми, които искахте да решите? Помогна ли ви програмата в това отношение?

Здравословно не се чувствах добре, кръвното ми беше високо, имах инсулинова резистентност и непрекъснато изпитвах болки в гърба и ставите. Страдах от хипертония и все се редях за лекарства в аптеките заедно с бабите. С помощта на програмата успях да си върна нормалното състояние на кръвната захар, кръвното ми налягане вече е в норма и нямам болки в гърба и ставите. Много хубаво е, че освен естетичните, се решиха и здравословните ми проблеми. Това дава отлично самочувствие на човек в най-добрия смисъл на думата.

Как се чувствахте по време на вашата пълна промяна?

Стана ми много интересно по време на програмата и казах на д-р Гюдюлева, че усещането е като да попаднеш в приказка. Наистина всичко това, което ми се случи, е много приказно, точно това е думата – приказно, защото вършиш нещо хубаво за себе си, а и в естетичния център правят също толкова прекрасни неща за теб и се чувстваш истинска жена, добре изглеждаща за възрастта си.

Какво бихте казали на дамите, които смятат, че след 50 години вече няма защо да се правят на хубави и не е необходимо да полагат грижи за себе си?

Аз никога не си крия възрастта, на 52 години съм. Винаги съм живяла в хармония с годините си, но няма нищо лошо в това една жена да бъде добре поддържана. За много дами едва ли не, навлизайки в тази възраст, животът приключва, а на моята торта за 50-годишнината ми пишеше „Животът започва след 50“. Този надпис беше следствие от участието ми в програмата, за която съм изключително благодарна на д-р Гюдюлева.

Не е тайна, че днес много жени се подлагат на различни процедури, само и само да изглеждат като на 20. При вас какви естетични корекции бяха направени и как ви възприеха околните след промяната?

В естетичния център ще ви бъде предложено всичко – спорт, диета, процедури за красота, наистина всичко за тялото и духа на една жена. Не крия естетичните корекции в областта на лицето си, направени изцяло по преценка на д-р Гюдюлева. Аз не харесвам „патешки устни“ и „маскирани лица“, при мен промяната е толкова фина и незабележима, че никой не ме пита какво съм си правила, а всички казват, че изглеждам много свежа, отпочинала и грееща. Д-р Лилия Гюдюлева ми върна усмивката, блясъка в очите и най-вече – самочувствието и себеуважението.

Промени ли програмата начина ви на живот и как прие това вашето семейство?  

Д-р Лили Гюдюлева ме научи да се грижа за себе си и след усилията, които положих, аз станах светъл пример за моето семейство, дори синът ми също започна да спазва хранителен режим. Истината е, че всички от семейството ми са много по-щастливи и доволни от начина си на живот.

Какво е усещането ви днес, когато си в отлична физическа форма?

Усещането е наистина приказно! Благодаря ви, д-р Гюдюлева, че след толкова години липса на самочувствие и желание да полагам грижи за себе си, вие ми върнахте тази увереност и сега животът ми е като приказка, в която аз съм принцесата.

За контакти:

Естетичен център „Д-р Лилия Гюдюлева“

Пловдив, ул. П. Д. Петков 23

GRAND център

тел. 032 540 328

Няма коментари