ЖЕНАТА ТРЯБВА ДА Е ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНА И ДА ОБИЧА СЕБЕ СИ

0

Д-р Полина Паньова е специалист по естетична медицина, а искреното й желание е да бъде полезна на обществото, да създава иновации в науката и да остави нещо след себе си. Завършила е медицина в Университет „Пирогов“ – Виница, Украйна, клинична ординатура по ендокринология, медицинска козметология, дерматовенерология в университет „Шупика“ – Киев, Украйна. Носител е на титлите “Мисис България Трансконтинентал 2018” и “Мисис Свят Трансконтинентал 2019”. Участва в благотворителни каузи – срещу домашното насилие, в помощ на деца и на социално слаби пациенти. Често пътува по света, за да се усъвършенства и да бъде в крак с динамиката в естетичния бранш. „2020 е година на началото на моя успех.“, казва очарователната д-р Паньова.

Д-р Полина Паньова, световен лекар на бранда Skin Professional
Dead Sea Cosmetics.

Д-Р ПАНЬОВА, ОТКЪДЕ ИДВА ЖЕЛАНИЕТО ВИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С МЕДИЦИНА?
Произхождам от семейство на медицински специалисти, така че влечението ми към медицината може би е генетично заложено в мен. В началото ме впечатли генното инженерство, силата и приложението на стволови клетки, както и 3D технологиите. Никога не съм си представяла да лекувам стандартни заболявания, предпочитам по-задълбочените казуси и клинични случаи. За следването си се насочих към Университета „Пирогов“ в Украйна и дори планирам филм посветен на дейността на проф. Н. И. Пирогов, като светило в хирургията и световнопризнат специалист.

СРЕЩНАХТЕ ЛИ ТРУДНОСТИ ПРИ СЛЕДВАНЕТО СИ В УКРАЙНА?
Със сигурност не ми беше лесно в по-консервативната система на Украйна. В университета се оказах и първата българка, учила и завършила там, и то с пълно отличие. Аз съм човек на изкуството и на красотата, не мога да избягам от естетиката, тя ме води. Така записах и дерматология в Киев. През лятото като студент работих в държавна болница и едновременно с това практикувах в частна клиника в сектор Пластична хирургия – в Никозия, Кипър. Бях дясната ръка на завеждащия отделението д-р Андреас Йоанидис. Там изключително много се държи на качеството, чистотата и прецизността. Благодарна съм на тези мои ментори за подкрепата, доверието и професионалното отношение.

С КАКВО ВИ СПЕЧЕЛИ КОМПАНИЯТА SKIN PROFESSIONAL DEAD SEA COSMETICS?
Избрах Skin Professional Dead Sea Cosmetics след много проучвания и тестове на различни брандове и продукти. Тази компания предлага 8 линии козметични продукти, предназначени за различните типове и състояния на кожата, с видим ефект веднага от първата процедура. Фирмата е с 12-годишна история, като основно залага на висококвалифицирани специалисти, а не толкова на реклама.

ВАЖНА ЛИ Е РАБОТАТА НА КОЗМЕТИКА ЗА ПОСТИГАНЕ НА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛТАТИ?
Козметикът е преди всичко професионалист в своята област и познава добре качествата и структурата на кожата. Козметичните продукти за домашна употреба са задължителни за постигане на здрава, красива и сияйна кожа. Искам да подчертая, че 60% от резултатите след професионална терапия зависят от правилната домашна грижа. При използване на подходящите продукти се постигат перфектни резултати. Подценява се силата на витамините, минералите и здравословното хранене. Важен е балансът, тъй като в динамиката на големия град, стреса и забързания начин на живот, се наблюдава дефицит на ценни вещества в организма.

КАКВО ОТЛИЧАВА БРАНДА SKIN PROFESSIONAL DEAD SEA COSMETICS?
Биохимичният инженер на компанията е визионер с иновативен начин на мислене, който създава уникални патенти. Продуктите са бяла козметика на базата на натурални съставки и соли от Мъртво море. Брандът е луксозен и същевременно достъпен и високоефективен. Акцентира се върху качеството, като дори една-две капки продукт са достатъчни за цялото лице. Продуктите не се синтезират по химичен начин, а се извличат от плодове – цитруси, краставица, домат, ягоди, тиква и др. Разработват се по авангардна технология, блокираща протеините на стареенето. Някои от продуктите са в специални ампули, които се предлагат в силиконова опаковка. Съдържат природни консерванти и затова се съхраняват на стайна температура от 21 дни до 1 месец. В състава им са включени природни катализатори на химични реакции, които увеличават до 1000 пъти активността си, когато бъдат нанесени върху кожата. Другата сила на бранда е медицинската козметика за маникюр и педикюр, която се справя отлично с проблеми като диабетно стъпало, кокоши трън, гъбички, хиперкератоза и др.

Няма коментари